Selecteren, opvolgen & beoordelen van leveranciers - IFBD
Selecteren, opvolgen & beoordelen van leveranciers

Selecteren, opvolgen & beoordelen van leveranciers

  • U leert hoe u maximale winst haalt uit een juiste leveranciersmix.
  • U leert hoe u KPI’s en SLA’s meeneemt in de selectie en evaluatie van uw suppliers.
  • U leert hoe u leveranciers integreert in de waardeketen van uw organisatie.

VAN INKOPER TOT SUPPLIER MANAGER: UW ROL WORDT STEEDS BELANGRIJKER

Een goede inkoper stuurt zijn/haar leveranciers. Een goede inkoper maakt duidelijke afspraken en dit niet alleen over de prijs. Een goede inkoper groeit tot een perfecte machtsbalans. Kortom, zeker vandaag bent u als inkoper meer en meer een suppliermanager die waarde creëert: financiële waarde in eerste instantie, maar ook operationele en strategische waarde. De inkoopfunctie is nog nooit zo strategisch geweest als vandaag. Nooit eerder kon u als inkoopprofessional zo het echte verschil maken.

UW DIENSTEN EN PRODUCTEN ZIJN DIRECT AFHANKELIJK VAN DE KWALITEIT VAN UW LEVERANCIERS

De ultieme doelstelling van leveranciersbeheer of suppliermanagement is evident: bij contacten met toeleveranciers streven naar de beste mix van prijs, kwaliteit, samenwerkingsniveau en leverbetrouwbaarheid. Met andere woorden: het zoeken naar de juiste toeleverancier als bron (source), het onderhouden van de contacten met deze toeleverancier, tot en met het afhandelen van het proces van bestellen en betalen. Het beheersen van dit proces is echter niet zo evident. Hoe matuur is uw inkooporganisatie? Hoe groeit u van kost- naar waardemanagement? Wat is uw inbreng als inkoper in dit integrale proces? Hoe definieert u de KPI’s en SLA’s binnen uw suppliermanagement? Kortom, deze training leert u hoe u uw leveranciers integreert binnen uw ondernemingsstrategie en zo groeit van inkoper tot suppliermanager.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Deze training staat zowel stil bij het technische proces van leveranciersselectie, als bij uw persoonlijke inbreng en rol (skills en vaardigheden) als inkoper of suppliermanager. Aan de hand van herkenbare real life-voorbeelden en cases, toepasbare tips, templates en concrete oefeningen, … leert u hoe u uw leveranciers integreert binnen de waardeketen van uw organisatie.

Philip Meyers - Trainer IFBD
Het selecteren én het hierbij onlosmakelijke meten van de prestaties van de inkooporganisatie en haar leveranciers blijft een uitermate complexe materie. Ik leer je graag hoe u de efficiëntie en betrouwbaarheid van je leveranciers in kaart brengt.

Philip Meyers - Trainer IFBD

Philip Meyers is de oprichter van HighFive. Hij is een Aankoopspecialist met een uitgebreide ervaring in veel verschillende industrieën. Philip begon zijn Aankoopcarrière als Aankoopmanager bij het toenmalige Stork Pompen (Machinebouw) en was vervolgens Belgisch Aankoop Manager bij Unisys (ICT integrator). Daarna werd hij consultant en interim manager. Gedurende die tijd had hij meerdere succesvolle projecten bij Cegelec, Domo, Elia, Alpro, Tessenderlo Chemie, PSA, Eandis, O’Cool, GlaxoSmithKlein, EDF Luminus, Proximus, bpost, Punch Powertrain, …

Philip heeft altijd al een passie voor opleidingen gehad, en gaf vele bedrijfsopleidingen. De lijst van bedrijven waar hij opleiding gaf is erg lang, en bevat onder meer Bekaert (Kortrijk, Bratislava and Shanghai), BAM (Nederland), Corus (Nederland), Belgacom, Proximus, Cofely, Bristoll-Meyrs Squibb, Niko, Securitas, Punch Powertrain, enz. Philip is ook docent aan de UCLL (University College Leuven Limburg) in Leuven en aan de Mobyus Hogeschool, eveneens in Leuven.

Philip is een ingenieur die promoveerde aan de Koninklijke Militaire School, maar heeft ook een Master in Management van de VUB. Daarnaast is hij Preventieadviseur (KUL), ISO 9000 lead auditor en Certified Project Manager (PMI).

Veel voorbeelden uit de praktijk!

Arne, Purchase

Zeer goed gebracht! Goede structuur, direct bruikbaar,

Geert, Sr. manager supply chain Benelux
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 trainingen anno 2022

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Dealen met dealers Dealen met dealers Lees meer lees meer Aankoop & facility Fleet services – inkoop, management en inrichting: toolbox training Fleet services – inkoop, management en inrichting: toolbox training Lees meer lees meer Writers academy Masterclass inkoop – de inkoper als business partner Masterclass inkoop – de inkoper als business partner Lees meer lees meer Strategie & innovatie SLA – service level agreements SLA – service level agreements Lees meer lees meer