Stem & lichaamstaal als fundament voor authentiek leiderschap

Stem & lichaamstaal als fundament voor authentiek leiderschap

  • U leert waarom mensen ‘ja’ zeggen maar ‘neen’ doen.
  • U leert hoe u dynamisch en overtuigend overkomt door een juist gebruik van uw stem.
  • U leert hoe u uw boodschap bevestigt door het juist inzetten van stem en lichaamstaal.

‘JA’ ZEGGEN MAAR ‘NEE’ DOEN …

We kennen allemaal die momenten waarop alles naar wens verloopt: je wordt gehoord en krijgt de dingen gedaan. Maar er zijn ook van die andere dagen … niemand luistert naar je en niemand begrijpt je. Ze zeggen ‘ja’ maar doen ‘nee’. Wie denkt dat impact vooral draait om de juiste outfit, een vlot kapsel en dito oneliner, die moeten we teleurstellen. Toegegeven, ‘a bad hairday’ helpt niet, maar dynamisch en overtuigend overkomen komt van binnenuit.

Alle onderzoeken bevestigen immers dat meer dan 65% van alle communicatie non-verbaal verloopt. En dit kunnen wij sturen: het aannemen van de passende houding, de keuze van de juiste plaats, het afstemmen van bewegingen op het verhaal, een variërend stemvolume, een expressieve mimiek ondersteund door stem, op het juiste moment oogcontact maken, … Je stem en lichaamstaal moeten je verhaal ondersteunen.

NIET WAT JE ZEGT MAAR WEL HOE JE HET ZEGT …

Je stem en je lichaamstaal zijn dé essentiële tools voor een impactvol leiderschap. Het bewust inzetten ervan bevestigt immers je authenticiteit en je natuurlijke autoriteit. Zo ga je naar de essentie van communicatie. Maar waarom klinken sommige stemmen zo inspirerend en andere eerder bedeesd? Hoe laat je gezag in je stem klinken? De communicatie met onze medewerkers, managers, klanten en collega’s wordt door veel meer elementen bepaald dan we in eerste instantie denken. Want wat woorden écht betekenen, blijkt vooral uit de manier waarop je ze brengt.

Zowel je stem als je lichaamstaal moeten die communicatie bevestigen en onderstrepen. Wat je zegt, is vaak minder belangrijk dan hoe je het brengt. Je geloofwaardigheid als leidinggevende zit niet alleen in je boodschap maar eveneens in de manier waarop je toont dat je die boodschap ook zelf gelooft … En hierbij zijn je stem en je lichaamstaal cruciaal.

BREIN VERSUS LICHAAM

Ons brein verandert ons lichaam: onzekere gedachten zorgen voor een onzekere houding en voor een twijfelende stem. Maar onze lichaamstaal verandert evenzeer ons brein: door anders te spreken en te bewegen, ga je ook anders denken. Krachtig persoonlijk leiderschap begint dan ook met geloofwaardig non-verbaal gedrag waarbij je stem en lichaamstaal je boodschap bevestigen.

Martine Van Gorp - Trainer IFBD
Wie denkt dat impact vooral draait om de juiste outfit, een vlot kapsel en dito oneliner, die moeten we teleurstellen. Toegegeven, ‘a bad hairday’ helpt niet, maar dynamisch en overtuigend overkomen komt van binnenuit.

Martine Van Gorp - Trainer IFBD

Na 15 jaar actief te zijn geweest als actrice en dramadocent, legt Martine Van Gorp zich als trainer en coach toe op wat je stem en uitstraling betekenen in persoonlijke en/of professionele contacten. Vanuit haar theateropleiding en -achtergrond, besefte zij dat de impact van het ‘verhaal’ vooral gemaakt wordt door de wijze waarop het verhaal gebracht wordt. Veel leidinggevenden focussen zich op de inhoud, de woorden, de slides … en staan zelden stil bij stem en lichaamstaal. Slechts 7% van onze communicatie wordt bepaald door de woorden die we uitspreken, 55% door onze lichaamstaal en maar liefst 38% door de klank van onze stem. Tijdens haar trainingen focust Martine zich niet op wat u vertelt, maar op hoe u het vertelt. Zij leert u om overtuigend te communiceren – verbaal én non-verbaal.

Top opleiding! Heel praktisch en inspirerend.

Jarek, Project coordinator

Heel fijn gebracht. Op maat en vooral toepasbaar. Mix van theorie en praktijk is heel aangenaam.

Karolien, Directeur

Goede persoonlijke begeleiding en feedback.

Ilse, Manager landinrichting & grondenbank

Bedankt! Interessant, aangename aanpak en voldoende oefeningen.

Isabel, Financial lead
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht De rol van HR bij functionering- & evaluatiegesprekken De rol van HR bij functionering- & evaluatiegesprekken Lees meer lees meer Writers academy Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Lees meer lees meer Writers academy De chief happiness officer De chief happiness officer Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Killer presentation skills Killer presentation skills Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]