Durf te leiden

Durf te leiden

  • Moedig leiderschap kan je leren…
  • Durf je kwetsbaar op te stellen
  • Moed werkt aanstekelijk

AUTORITEIT EN MACHT VERSUS MOED EN KWETSBAARHEID

In een wereld waar leiderschap vaak wordt geassocieerd met autoriteit en macht, nodigt het begrip “Durf te Leiden” ons uit om een andere weg te bewandelen, een pad dat gebaseerd is op moed en kwetsbaarheid. Deze benadering van leiderschap, geïnspireerd door de inzichten van Brené Brown en de training “Leiding geven is een kwestie van moed” van Pascal de Cooman, herdefinieert wat het betekent om een leider te zijn.

Wat is moedig leiderschap? Het begint met het besef dat een ware leider niet alles hoeft te weten. In plaats daarvan blijft een moedige leider nieuwsgierig, stelt vragen en deelt kennis. Moedige leiders beseffen dat leiderschap niet draait om het vasthouden van absolute macht, maar om het delen van kennis en het ontwikkelen van talent. Moedige leiders schuwen niet de moeilijke gesprekken en uitdagende situaties. Ze begrijpen dat kwetsbaarheid af en toe noodzakelijk is.

MOED KAN JE LEREN …

Pascal de Cooman biedt een bewezen stappenplan om moedig leiderschap te omarmen, gebaseerd op Brené Brown’s bestseller “Dare to Lead.” Deze training rust je uit met de taal, instrumenten en gedragingen die essentieel zijn voor moedig leiderschap. Het mooie aan deze benadering is dat moedig leiderschap niet aangeboren is; het is iets dat je kunt leren en ontwikkelen.

Denk eens aan een moedige leider die je bewondert. Heb je ooit overwogen of deze persoon zo geboren werd? Is moed een aangeboren kwaliteit, of is het iets wat je kunt cultiveren? Moed is inderdaad te leren. Het is niet slechts een aangeboren eigenschap, maar eerder een verzameling praktische gedragingen die je kunt oefenen en steeds verder kunt ontwikkelen. Deze opleiding onthult hoe dit proces werkt.

OMGAAN MET KWETSBAARHEID ALS LEIDER

Een centraal element van moedig leiderschap is de bereidheid om met kwetsbaarheid om te gaan. In veel organisaties worden gedragingen en cultuurbarrières een obstakel voor moedig leiderschap. De kern van moedig leiderschap omvat vier cruciale vaardigheden: 

  • het kunnen omgaan met kwetsbaarheid;
  • het leven vanuit je waarden;
  • het opbouwen van vertrouwen;
  • het veerkrachtig opstaan na tegenslag.

Wie je bent, bepaalt hoe je leiding geeft. Zelfkennis en zelfliefde vereisen dat we leren omgaan met onze angsten en ons pantser durven af te leggen. Vaak gebruiken we gedachten, emoties en gedragingen onbewust om onszelf te beschermen, maar moedig leiderschap vereist dat we ons openstellen en authentiek zijn.

MOED WERKT AANSTEKELIJK 

Belangrijk is dat moed aanstekelijk werkt. Als we willen dat anderen zich volledig tonen, innoveren, problemen oplossen en dienstbaar zijn, dan moeten we actief bijdragen aan een cultuur waarin mensen zich veilig voelen, gehoord worden en gerespecteerd worden.

Durf te Leiden is geen roep om macht, maar een oproep tot moed en kwetsbaarheid. Het is een uitnodiging om een nieuwe generatie leiders te vormen, leiders die de kracht van hun eigen kwetsbaarheid omarmen en anderen inspireren om hetzelfde te doen. Durf te Leiden is het antwoord op de uitdagingen van de moderne wereld, waarin moedig leiderschap de weg naar positieve verandering plaveit.

Pascal De Cooman - Trainer IFBD
Moed begint met jezelf te tonen zoals je bent!

Pascal De Cooman - Trainer IFBD

Pascal De Cooman  is een pur sang praktijktrainer. Gedurende 28 jaar was hij leidinggevende in diverse productiebedrijven, waarin werken met mensen steeds centraal stond. De laatste 9 jaar van zijn carrière was Pascal Trainer Coach binnen de Volvo Car Academy. Hier was  hij verantwoordelijk voor het trainen en coachen van de medewerkers (blue & white collar) van Volvo Car Gent in (zelf-)leiderschap. Als gecertifieerde coach én loopbaan coach helpt Pascal vandaag leidinggevenden om het beste uit zichzelf te halen. En als ingenieur blijft bij steeds met beide voeten op de grond, zonder hierbij de mens uit het oog te verliezen. Hij houdt van een directe aanpak, no-nonsense met kennis van modellen maar wars van theorie en concepten. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Juridische trainingen De arbeidsrechtelijke zonden van uw sales De arbeidsrechtelijke zonden van uw sales Lees meer lees meer Writers academy Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Lees meer lees meer Writers academy Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Lees meer lees meer Writers academy Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers & teams Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers & teams Lees meer lees meer