De kracht van charismatisch leiderschap

De kracht van charismatisch leiderschap

  • Hoe word jij onweerstaanbaar als leider?
  • Wat is charisma en hoe kan jij het gebruiken om mensen in beweging te brengen?
  • Hoe inspireer je anderen om jou te volgen? 

ONZICHTBAAR BEINVLOEDEN VAN GEDRAG MET CHARISMA

Charismatisch Leiderschap is een leiderschapsstijl waarbij leiders hun communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en charme gebruiken om anderen te beïnvloeden. Een charismatisch leider is gedreven door overtuiging en toewijding aan zijn of haar doel en slaagt erin anderen mee te nemen in hun verhaal. Dit leiderschapsprofiel is het meest waardevol voor organisaties of afdelingen die stagneren of met verandering worden geconfronteerd. Want als mensen in beweging moeten worden gezet én gehouden, is het essentieel om als leider een diepe connectie te maken met alle betrokkenen. En hierin zijn charismatische leiders de beste.

GANDHI OF OBAMA: WAT KAN JIJ VAN HEN LEREN?

Want hoe vermijd je dat je briljante ideeën niet worden opgepikt? Of dat jouw beste plan niet wordt gevolgd? Of dat dat teamlid met de grote mond jouw perfecte projectaanpak in de kiem smoort?  Door je charisma te gebruiken …  En laat dit nu net zijn wat Pacelle Van Goethem je leert in deze unieke masterclass. Want je wordt niet geboren als Gandhi of Obama.  Overtuigen volgt nu eenmaal een eigen logica en charisma kent haar best practices.

HOE WORD JIJ DIE ONWEERSTAANBARE LEIDER?

Maar wat maakt mensen nu tot leiders? Wie volg je zelf? Naar wie luister je? Wat is charisma en hoe werkt het? Hoe bereik je en inspireer je mensen en teams? Wanneer koppel je je leiderschap aan de grotere doelen? Hoe en wanneer gebruik je beïnvloedingstrucs en vooral wanneer niet? En wat bij weerstand? Hoe draai je groepsdruk en kritiek om tot enthousiasme en volgen? Kortom: hoe word je onweerstaanbaar als leider? Want wanneer jij als leider charisma hebt, wordt jouw leiderschap vrijwillig geaccepteerd en zetten mensen zich in zonder morren en zonder vragen. 

VAN MACHT NAAR GEZAG

Op één dag tijd toont Pacelle van Goethem je de identiteit van een charismatisch leider. Maar vooral leert ze je hoe je zelf autoriteit en charisma kan uitstralen. Of je nu teams moet aansturen of board meetings moet managen, je wilt mensen onzichtbaar beïnvloeden en overtuigen. Niet (alleen) op basis van macht, maar op basis van gezag. Mensen luisteren naar jou, niet omdat het moet maar omdat ze hier zelf voor kiezen en in je geloven. En dit maakt het werk voor iedereen (jezelf incluis) echt leuker en gemakkelijker.

En dat kan iedereen leren. Je hebt het in je, dus waarom zou je het niet gebruiken?  

Pacelle van Goethem - Trainer IFBD
Met alleen maar vriendelijk 'goedemorgen' zeggen ben je geen charismatisch leider. Je moet wel echt je nek uitsteken en moeite doen.

Pacelle van Goethem - Trainer IFBD

Pacelle van Goethem geldt als Benelux’ bekendste overtuigexpert en is een internationale keynote spreker. Ze adviseert en coacht de top van politiek en organisaties in overtuigen. Leiderschap, carrière, imago en zichtbaarheid, maar ook verandering en dwarse ideeën vragen om maximaal charisma. Met haar methode kun je overtuigen, persoonlijk of met je organisatie.

Pacelle is Spraak, Taal- & Stempatholoog (en Stempsycholoog), specialiseerde zich bij Psychologie en Communicatiewetenschappen en werkte mee aan onderzoek vd Radboud Universiteit Nijmegen en het UMC Groningen. Ze ontdekte de spectaculaire samenhang tussen overtuigen en ontspanning en ontwikkelde de Methode voor overtuigen. Als Stempsycholoog leert ze ook hoe je invloed krijgt met je stem.  Haar boek IJs verkopen aan Eskimo’s geldt als het Nederlandse standaardwerk over overtuigen en is inmiddels de 26ste druk. Als luisterboek is  De Psychologie van Overtuigen het best beluisterde managementboek en IFBD’s meest succesvolle overtuig-training.  Tot slot liggen True Persuasion, The Logic of Charisma & Macht aan de aardige Mens sinds kort in de boekhandel.  

Macht aan de aardige mens

Er zijn geweldige ideeën die nooit gehoord worden. Briljante mensen die niet begrepen worden. Aardige mensen die genuanceerd vertellen en bestempeld worden als minder daadkrachtig of als twijfelaars. Daarnaast zit iemand met een minder goed plan, maar die het krachtig en aanstekelijk kan brengen. Herken je dat? In deze workshop leer je de kracht van charismatisch leiderschap.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Leiding geven aan experten en kenniswerkers Leiding geven aan experten en kenniswerkers Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Glashelder werken Glashelder werken Lees meer lees meer Writers academy CSRD met datagedreven organiseren CSRD met datagedreven organiseren Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Listig in lastige situaties Listig in lastige situaties Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]