Leiding geven aan experten & kenniswerkers - IFBD
Leiding geven aan experten & kenniswerkers

Leiding geven aan experten & kenniswerkers

  • U leert (eigen-) wijze professionals aan te sturen en te motiveren.
  • U leert uw experten aan te sturen op output en resultaat.
  • U leert autonome kenniswerkers te controleren maar ook los te laten.

BEHEERS HET SUBTIELE MACHTSSPEL VAN GEVEN EN NEMEN …

Als leidinggevende van (soms eigen-)wijze professionals, experten of kenniswerkers, beheerst u het subtiele spel van geven en nemen. Finaal bent u de baas, maar uw experten weten het vaak net zo goed en liefst nog beter. Want dat is net hun rol en opdracht. Maar hoe gaat u hiermee om? Hoe stuurt u een groep van dergelijke autonome kenniswerkers? Wat motiveert die vaak eigenwijze professional?

STUREN OP OUTPUT: HET ENIGE DAT ECHT WERKT

Hoewel u verantwoordelijk bent voor het resultaat, wordt het zelden gewaardeerd indien u zich met het proces of de inhoud bemoeit. Dit vergt een totaal andere manier van sturen en leidinggeven. U definieert heldere doelen met meetbare prestaties en stuurt op output. Alleen zo worden zowel u als uw kenniswerker(s) er beter van. U maakt ruimte voor resultaat én inspiratie.

WIE STELT DE VRAGEN EN WIE GEEFT DE ANTWOORDEN?

Een specialist geeft de goede antwoorden. Maar als manager moet u de juiste vragen kunnen stellen. Dit betekent dat – bij het aansturen van (technische) professionals, experten of kenniswerkers – u niet als specialist mag denken. En dit is niet steeds even makkelijk. Daarom organiseert het IFBD deze unieke workshop, waarbij u – als coach of leidinggevende van een technisch team – leert hoe u uw technische specialisten moet aansturen, coachen en leidinggeven.

WAT MAAKT HET NET ANDERS DAN ANDERS?

Het aansturen, motiveren en binden van experten, professionals of kenniswerkers is niet altijd gemakkelijk. Niet alleen willen de behoeften en verwachtingen van deze professionals soms niet gelijklopen met die van uw organisatie, maar bovendien ontstaan vaak spanningen tussen de eigen prioriteiten en interesses van de professional enerzijds en de toegevoegde waarde voor de organisatie anderzijds. Deze compacte workshop leert u hoe u maximale output haalt uit uw gemotiveerde en loyale kenniswerkers.

NA HET VOLGEN VAN DEZE TRAINING KUNT U …

> zich verplaatsen in de denkwijze van technische professionals, experten en kenniswerkers;
> zelfsturende en hoogopgeleide medewerkers aansturen;
> outputgericht communiceren met de leden van uw team;
> controleren maar ook loslaten;
> zich zichtbaar als leidinggevende opstellen;
> beter omgaan met conflictsituaties;
> uw technische medewerkers inspireren en betrekken bij de besluitvorming;
> de eisen van een high performing team met echte groepsdynamiek vertalen naar uw team;
> creativiteit stimuleren en toch waarde creëren;
> conflicten ontmijnen en omgaan met ego’s;
> heldere en realiseerbare korte- en lange-termijndoelstellingen formuleren.

 

Peter De Meyer - Trainer IFBD
Een expert geeft u de goede antwoorden. Maar als leidinggevende moet u de juiste vragen leren stellen. Daarom mag je nooit zelf de rol van specialist opnemen of zelf denken als een expert.

Peter De Meyer - Trainer IFBD

Peter De Meyer combineert meer dan 15 jaar (internationale) lijnmanagementervaring met 10 jaar praktische ervaring op het vlak van organisatie- en leiderschapsontwikkeling en change management. Als lijnmanager werkte hij o.a. bij Remi Claeys Aluminium, ITT Thomas, Management Centre Europe en AMA Int’l. Binnen ITT Thomas werkte hij als Country Manager en “Manager Organisational Development and Training” op Europees niveau. Onder zijn leiding en actieve deelname werd een Talent Management project doorgevoerd in 11 Europese landen. Bij AMA Int’l, één van de wereldleiders op het vlak van organisatieontwikkeling en management development, werkte hij meerdere jaren als Managing Director – Global Pharmaceutical Industry Sector. Hij had er een wereldwijde verantwoordelijkheid. Zijn expertise richt zich vooral op drie pijlers: teamgerichte organisatiestructuren, strategisch leiderschap en change management. Vandaag is Peter ‘Asssociate Faculty Member’ van het Center for Creative Leadership – CCL – dat wereldwijd één van de Top 5 organisaties is op het vlak van leiderschapsontwikkeling volgens zowel Business Week, The Financial Times en Harvard Business Review. Hiernaast is hij Hoofddocent “Total Team Management” en “Leiderschap” binnen het IFBD.

Duidelijke en goede vakbeheersing met praktische ervaring. Hoog niveau!

Gino, Senior Group Expert
Neem voor meer informatie contact met ons op
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Listig in lastige situaties Listig in lastige situaties Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van moeilijke gesprekken Voeren van moeilijke gesprekken Lees meer lees meer Writers academy Aanspreken? Gewoon doen! Aanspreken? Gewoon doen! Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Leiderschap in matrix organisaties – de informele leider Leiderschap in matrix organisaties – de informele leider Lees meer lees meer