Leiding geven aan experten en kenniswerkers

Leiding geven aan experten en kenniswerkers

 • U leert (eigen)wijze professionals aan te sturen en te motiveren.
 • U leert uw experten aan te sturen op output en resultaat.
 • U leert autonome kenniswerkers te controleren, maar ook los te laten.

BEHEERS HET SUBTIELE MACHTSSPEL VAN GEVEN EN NEMEN …

Als leidinggevende van (soms eigen)wijze professionals, experten of kenniswerkers, beheerst u het subtiele spel van geven en nemen. Finaal bent u de baas, maar uw experten weten het vaak net zo goed en liefst nog beter. Want dat is net hun rol en opdracht. Maar hoe gaat u hiermee om? Hoe stuurt u een groep van dergelijke autonome kenniswerkers? Wat motiveert die vaak eigenwijze professional?

STUREN OP OUTPUT: HET ENIGE DAT ECHT WERKT

Hoewel u verantwoordelijk bent voor het resultaat, wordt het zelden gewaardeerd indien u zich met het proces of de inhoud bemoeit. Dit vergt een totaal andere manier van sturen en leidinggeven. U definieert heldere doelen met meetbare prestaties en stuurt op output. Alleen zo worden zowel u als uw kenniswerker(s) er beter van. U maakt ruimte voor resultaat én inspiratie.

WIE STELT DE VRAGEN EN WIE GEEFT DE ANTWOORDEN?

Een specialist geeft de goede antwoorden. Maar als manager moet u de juiste vragen kunnen stellen. Dit betekent dat – bij het aansturen van (technische) professionals, experten of kenniswerkers – u niet als specialist mag denken. En dit is niet steeds even makkelijk. Daarom organiseert het IFBD deze unieke workshop, waarbij u – als coach of leidinggevende van een technisch team – leert hoe u uw technische specialisten moet aansturen, coachen en leidinggeven.

WAT MAAKT HET NET ANDERS DAN ANDERS?

Het aansturen, motiveren en binden van experten, professionals of kenniswerkers is niet altijd gemakkelijk. Niet alleen willen de behoeften en verwachtingen van deze professionals soms niet gelijklopen met die van uw organisatie, maar bovendien ontstaan vaak spanningen tussen de eigen prioriteiten en interesses van de professional enerzijds en de toegevoegde waarde voor de organisatie anderzijds. Deze compacte workshop leert u hoe u maximale output haalt uit uw gemotiveerde en loyale kenniswerkers.

NA HET VOLGEN VAN DEZE TRAINING KUNT U …

 • zich verplaatsen in de denkwijze van technische professionals, experten en kenniswerkers;
 • zelfsturende en hoogopgeleide medewerkers aansturen;
 • outputgericht communiceren met de leden van uw team;
 • controleren maar ook loslaten;
 • zich zichtbaar als leidinggevende opstellen;
 • beter omgaan met conflictsituaties;
 • uw technische medewerkers inspireren en betrekken bij de besluitvorming;
 • de eisen van een high performing team met echte groepsdynamiek vertalen naar uw team;
 • creativiteit stimuleren en toch waarde creëren;
 • conflicten ontmijnen en omgaan met ego’s;
 • heldere en uitvoerbare korte- en langetermijndoelstellingen formuleren.
Rudi Baert - Trainer IFBD
Een expert geeft u de goede antwoorden. Maar als leidinggevende moet u de juiste vragen leren stellen. Daarom mag je nooit zelf de rol van specialist opnemen of zelf denken als een expert.

Rudi Baert - Trainer IFBD

Rudi Baert begeleidt sinds 1997 – als Managing Director van L&AD – individuen en organisaties doorheen complexe veranderingstrajecten. Door zeer pragmatische trainingen en individuele coaching, faciliteert en stimuleert hij gedragsverandering doorheen de organisatie. Hiervoor was hij meer dan 17 jaar actief in de financiële sector waarbij hij jaren verantwoordelijk is geweest voor de organisatie van commerciële en managementopleidingen. Rudi is tevens gekwalificeerd MBTI-gebruiker en een veelgevraagd docent voor diverse leiderschapstrainingen.

Duidelijke en goede vakbeheersing met praktische ervaring. Hoog niveau!

Gino, Senior Group Expert
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Van collega naar leidinggevende Van collega naar leidinggevende Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf Assertiviteit voor de leidinggevende Assertiviteit voor de leidinggevende Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf THEMABROCHURE leadership & people management THEMABROCHURE leadership & people management Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Zelforganisatie en zelfsturing op de werkplek Zelforganisatie en zelfsturing op de werkplek Lees meer lees meer