Coaching op de werkvloer

Coaching op de werkvloer

 • U leert hoe u de prestaties van uw team en van uzelf drastisch verhoogt door doelgericht te coachen.
 • U leert een leeromgeving te creëren op uw werkplek.
 • U leert hoe u uw invloed als coach drastisch verhoogt.

COACHING: HET UITLOKKEN EN BEGELEIDEN VAN LEREN …

Coaching of het uitlokken en begeleiden van leren is niet steeds zo eenvoudig. En toch heeft iedereen, elke dag opnieuw, de mogelijkheid om coach te zijn. In elke rol die u opneemt binnen uw organisatie, zowel als collega, leidinggevende, projectverantwoordelijke of als medewerker, bent u coach. Deze training leert u uw rol en verantwoordelijkheden als coach, maar eveneens wanneer uw opdracht als coach stopt en u de hulp van derden dient in te roepen.

ERVARING – INTUÏTIE – AFFINITEIT …: IS DIT VOLDOENDE ALS MANAGER-COACH?

Coaching is een niet meer weg te denken instrument om mensen in organisaties optimaal te ontwikkelen en te laten groeien. Het doel van coaching is tweeledig: het verhogen van de prestaties en het onafhankelijk – zelfsturend – leren werken. Deze training leert u hoe u uw mensen optimaal kunt coachen, zodat zij zelfstandig kunnen werken en zo hun productiviteit weten te optimaliseren. Want met ervaring, intuïtie en affiniteit alleen, kunt u geen professionele relatie bouwen. U heeft nood aan meer!

COACH OF BAAS …

Het lijkt een wereld van verschil maar de finale doelstelling is dezelfde: als professional presteren én motiveren, inspireren en stimuleren. Coachend leiding geven is dé manier waarbij u een balans vindt tussen aansturen, delegeren, controleren en loslaten. Hiertoe heeft u echter kennis nodig. Kennis van technieken, tools en instrumenten maar vooral ook kennis van uzelf. En dit leert u tijdens deze training.

HOE VERHOOGT U UW INVLOED ALS COACH?

Binnen ieder coachingstraject staat de invloed van de coach als persoon – uzelf – centraal. Coaching … het lijkt zo eenvoudig maar is zo moeilijk. Iedere medewerker is anders en heeft een “eigen gebruiksaanwijzing”. Bovendien is zelfinzicht essentieel bij het uitvoeren van de coaching opdracht. Deze training biedt u – als deelnemer – een stevig fundament en neemt u mee langs de noodzakelijke basisvaardigheden, instrumenten, methoden en vormen van coaching.

TIJDENS DEZE TRAINING LEERT U:

 • Wat zijn (voor mij) de kwaliteiten van een goede coach?
 • Wat zijn de verantwoordelijkheden als coach en coachee?
 • Welke vaardigheden zijn (voor mij) essentieel voor een goed coachingsproces?
 • Hoe creëer ik een vertrouwensrelatie met de gecoachte?
 • Hoe ga ik om met emoties binnen het coachingsproces?
 • Hoe ga ik om met barrières in het coachingsproces?
 • Hoe stuur ik op zelfsturing?
 • Hoe bouw ik een coachingstraject op?
 • Wanneer roep ik de hulp van derden (HR, management, specialisten, …) in?
 • Wanneer kies ik resoluut niet voor de coachende aanpak?
 • Waar begint en eindigt uw verantwoordelijkheid als coach?
Rudi Cranshoff – Trainer IFBD
Coaching is het tweede beroep van vele managers. En toch slagen zij er vaak niet in die rol op te nemen. Ze blijven liever chef of baas. Maar om uw team écht in beweging te zetten (en te houden) moet u leren op de werkvloer uitlokken én begeleiden.

Rudi Cranshoff – Trainer IFBD

Rudi Cranshoff is al enkele decennia trainer-consultant in management, (inter-)persoonlijke – en communicatieve vaardigheden. Zijn expertise is people management. Hij deed een unieke ervaring op in de internationale omgevingen (o.a. als Regional Training Manager Zuidoost-Azië) en de hrm-afdeling bij Janssen Pharmaceutica. Hij is een pure trainer, no nonsense, uitermate resultaatgericht en gericht op zachte gedragsverandering.

Rudi begeleidde doorheen zijn lange trainerscarrière vele honderden leidinggevenden, gerekruteerd via interne promotie. Op basis van deze ervaringen, stelde hij dit unieke programma samen, geënt op de noden van de leidinggevende of coach die resultaat- en outputgericht coachinggesprekken wil voeren en zo naar inspirerend coachen wil groeien.

Cursus werd zeer goed gegeven, doorspekt met voorbeelden uit de realiteit.

Filip, Supervisor

Nog nooit iemand met zo veel passie een opleiding weten geven!

Kurt, Teamleader
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Sales Coaching en managing van sales teams Coaching en managing van sales teams Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Leiderschap in matrix organisaties – de informele leider Leiderschap in matrix organisaties – de informele leider Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Stress & burn-out preventie op de werkvloer Stress & burn-out preventie op de werkvloer Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf Assertiviteit voor de leidinggevende Assertiviteit voor de leidinggevende Lees meer lees meer