Aansturen van onproductief gedrag - IFBD
Aansturen van onproductief gedrag

Aansturen van onproductief gedrag

  • U leert hoe u gedemotiveerde en/of demotiverende werknemers proactief opspoort en aanpakt.
  • U leert hoe gepast te reageren op ongepast gedrag en lastige mensen te coachen.
  • U leert om te gaan met betweters, stresskippen, zeurkousen, paniekzaaiers, negativo’s, oplichters, gewoontedieren …

OVERLEEF LASTIGE MEDEWERKERS

In elke werkomgeving komt u hem of haar wel tegen: de medewerker, de collega of misschien zelfs uw chef die uw agenda overhoop haalt, uw tijd komt inpikken, de vergadering lamlegt met zinloos gezeur of negatief pessimisme, die het altijd beter weet, die nooit tijd heeft, die vastgeroest zit in onproductieve gewoonten …

Als leidinggevende is het uw opdracht dit onaangepast gedrag – nog versterkt door de onzekerheid en de druk door de vele reorganisaties van het laatste anderhalf jaar – aan te pakken.

ONDERSCHAT HUN INVLOED OP DE WERKVLOER NIET

Hoe gemotiveerd u zelf ook bent, zij blijven een domper op uw (arbeids)vreugde en die van uw medewerkers of collega’s. In vele gevallen zijn zij zelfs meer dan gewoon vervelend, maar bovenal een rem op de resultaten van uw team. Zij vertragen processen, werken contraproductief en demotiveren zo hun collega’s, medewerkers en zelfs u als direct leidinggevende.

WEET U HOE GEPAST TE REAGEREN OP ONAANGEPAST GEDRAG?

Hoe bedreigend zijn deze ‘humeurverpesters’ nu eigenlijk? Hoe herkent u contraproductieve signalen? Hoe pakt u dat aan? Hoe dringt u tot hen door en maakt u hen duidelijk dat zij hun houding moeten aanpassen? Wat doet u met de zogenaamde generatieconflicten? Heel veel managers onderkennen wel de signalen en ergeren zich aan dit gedrag, maar durven of weten hier niet gepast op te reageren. Jammer genoeg resulteert dat telkens in een gedemotiveerd en passief team.

VERWIJDER DE HUMEURVERPESTERS

Tijdens deze dag leert u hoe u groeit van confrontatie naar erkenning en zo van bevestiging naar constructieve afspraken. Deze training bezorgt u geen grote theoretische concepten, maar is een werkdag waarbij u inzage krijgt in de diverse persoonlijkheidstypes met hun (on)hebbelijkheden. U leert hoe u hier ‘gepast’ op reageert en hoe u conflictsituaties – vaak een gevolg van confrontatie – vermijdt of concreet aanpakt.

EEN PRAKTIJKSESSIE … WIE ZIJN UW HUMEURVERPESTERS?

Gedurende de ganse sessie komt u terecht in een fictieve onderneming met alleen maar lastige medewerkers. Dankzij een sparringacteur leert u hoe u kunt doordringen tot de ander, het probleem duidelijk stelt en dat ook aanpakt. In een veilige en beschermde omgeving kunt u uw eigen cases aanbrengen of werken met de cases aangebracht door docent en acteur.

Rudi Baert - Trainer IFBD
In elke werkomgeving komt u hem of haar wel tegen: de medewerker, de collega of misschien zelfs de chef die uw agenda overhoop haalt, uw tijd komt inpikken, de vergadering lamlegt met zinloos gezeur of negatief pessimisme, die het altijd beter weet, die nooit tijd heeft, die vastgeroest zit in onproductieve gewoonten … Samen met een professionele acteur leren wij hoe deze mensen én situaties te coachen.

Rudi Baert - Trainer IFBD

Rudi Baert begeleidt sinds 1997 – als Managing Director van L&AD – individuen en organisaties doorheen complexe veranderingstrajecten. Door zeer pragmatische trainingen en individuele coaching, faciliteert en stimuleert hij gedragsverandering doorheen de organisatie. Hiervoor was hij meer dan zeventien jaar actief in de financiële sector waarbij hij jaren verantwoordelijk is geweest voor de organisatie van commerciële en managementopleidingen. Rudi is tevens gekwalificeerd MBTI-gebruiker en een veelgevraagd docent voor diverse leiderschapstrainingen.

Tijdens deze workshop wordt hij bijgestaan door acteur Frank Robberechts. Frank is sinds 1993 professioneel acteur en faciliteert zo veranderprocessen binnen organisaties.

Super interessante opleiding, spontaan gebracht, heel leerrijk.

Mireille, HR Officer

Zeer goede praktijkgerichte opleiding. Veel bruikbaar materiaal voor op de werkvloer. Interessant! Bedankt voor de goede tips en leerrijke rollenspelen!

Leen, Supervisor

Leuk team dat perfect op elkaar is afgestemd! Op een ludieke manier zien we alledaagse situaties. Cursus mocht voor mij zelfs nog een dag langer duren!

Nico, HR Business Partner

Zeer goed dat de situaties nagespeeld worden. Bij elk fragment kwamen veel herkenbare reacties en situaties naar voor + feedback achteraf is zeer bruikbaar.

Wesley, Ploegleider

Zeer aangename trainers met duidelijk veel ervaring.

Pieter, Supervisor

Opsplitsing naar 2 dagen is een zéér goed initiatief + het helpt echt om in kleine groepen de dagelijkse zaken te bestuderen.

Sarah, Customer Service Manager

Niets op aan te merken; zeer verrijkend; goede mix aan theorie/tips & tricks en praktische toepassingen.

Lies, HR Business Partner

Perfecte verhouding theorie/praktijk.

Frederick, Teamleider Logistiek

Beste opleiding en meest praktische die ik ook gevolgd heb. Aanrader!

Gwendolyn, Online marketeer

Ik vond deze opleiding top! Rudi & Frank zijn een leuk duo. Goed op elkaar afgestemd.

Aiko, Transport manager

Geen opmerkingen! Het was top!

Steve, Ploegchef onderhoud

Zeer praktisch. Veel bruikbare tips gehoord. Toepasbaar voor het bedrijf.

Ina, HR Manager

Prachtige sessie. Duidelijke lesgeving

Filip, Assistant Warehouse Operations

Zeer professionele docenten!

Thibault, Security Officer

Bedankt voor de leerrijke cursus. Zeer duidelijk en bruikbaar.

Ann, Finance Manager

Goede training met genoeg mogelijkheden tot oefenen. Goed en afwisselend gebracht.

Hafsa, Afdelingshoofd

Bedankt voor deze leerrijke opleiding. Het zet me aan het denken en ook op weg naar een toekomst waar ik mijn leiderskwaliteiten nog beter kan inzetten.

Sven, Diensthoofd
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Leiding geven aan zichzelf Assertiviteit voor de leidinggevende Assertiviteit voor de leidinggevende Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Employee Engagement Employee Engagement Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden Lees meer lees meer Writers academy Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Lees meer lees meer