Aansturen van onproductief gedrag - IFBD
Aansturen van onproductief gedrag

Aansturen van onproductief gedrag

  • U leert hoe u gedemotiveerde en/of demotiverende werknemers proactief opspoort en aanpakt.
  • U leert hoe gepast te reageren op ongepast gedrag en lastige mensen te coachen.
  • U leert om te gaan met betweters, stresskippen, zeurkousen, paniekzaaiers, negativo’s, oplichters, gewoontedieren…

OVERLEEF LASTIGE MEDEWERKERS

In elke werkomgeving komt u hem of haar wel tegen: de medewerker, de collega of misschien zelfs uw chef die uw agenda overhoop haalt, uw tijd komt inpikken, de vergadering lamlegt met zinloos gezeur of negatief pessimisme, die het altijd beter weet, die nooit tijd heeft, die vastgeroest zit in onproductieve gewoonten …

Als leidinggevende is het uw opdracht dit onaangepast gedrag – nog versterkt door de onzekerheid en de druk door de vele reorganisaties van het laatste anderhalf jaar – aan te pakken.

ONDERSCHAT HUN INVLOED OP DE WERKVLOER NIET

Hoe gemotiveerd u zelf ook bent, zij blijven een domper op uw (arbeids-)vreugde en die van uw medewerkers en collega’s. In vele gevallen zijn zij zelfs meer dan gewoon vervelend, maar bovenal een rem op de resultaten van uw team. Zij vertragen processen, werken contraproductief en demotiveren zo hun collega’s, medewerkers en zelfs u als direct leidinggevende.

WEET U HOE GEPAST TE REAGEREN OP ONAANGEPAST GEDRAG?

Maar hoe bedreigend zijn deze ‘humeur-verpesters’? Hoe herkent u contra-productieve signalen? Hoe pakt u dit aan? Hoe dringt u tot hen door en maakt u hen duidelijk dat zij hun houding moeten aanpassen? Wat met de zogenaamde generatieconflicten? Hoe pakt u dit aan? Heel veel managers onderkennen wel de signalen en ergeren zich aan dit gedrag, maar durven of weten hier niet gepast op te reageren. Jammer genoeg resulteert dit telkens opnieuw in een gedemotiveerd en passief team.

VERWIJDER DE HUMEURVERPESTERS

Gedurende deze dag leert u hoe u groeit van confrontatie naar erkenning en zo van bevestiging tot constructieve afspraken. Deze training bezorgt u geen grote theoretische concepten, maar is een werkdag waarbij u inzage krijgt in de diverse persoonlijkheidstypes met hun (on-)hebbelijkheden. U leert hoe u hier ‘gepast’ op dient te reageren en hoe u conflictsituaties – vaak een gevolg van confrontatie –vermijdt of concreet aanpakt.

EEN PRAKTIJKSESSIE … WIE ZIJN UW HUMEURVERPESTERS?

Gedurende de ganse sessie komt u terecht in een fictieve onderneming met alleen maar lastige medewerkers … Aan de hand van een sparringacteur leert u hoe u kunt doordringen tot de ander, het probleem duidelijk stelt en dit ook aanpakt. In een veilige en beschermde omgeving kunt u uw eigen cases aanbrengen of werken met de cases aangebracht door docent en acteur.

Rudi Baert - Trainer IFBD
In elke werkomgeving komt u hem of haar wel tegen: de medewerker, de collega of misschien zelfs de chef die uw agenda overhoop haalt, uw tijd komt inpikken, de vergadering lamlegt met zinloos gezeur of negatief pessimisme, die het altijd beter weet, die nooit tijd heeft, die vastgeroest zit in onproductieve gewoonten … Samen met een professionele acteur leren wij hoe deze mensen én situaties te coachen.

Rudi Baert - Trainer IFBD

Rudi Baert begeleidt sinds 1997 – als Managing Director van L&AD – individuen en organisaties doorheen complexe veranderingstrajecten. Door zeer pragmatische trainingen en individuele coaching, faciliteert en stimuleert hij gedragsverandering doorheen de organisatie. Hiervoor was hij meer dan 17 jaar actief in de financiële sector waarbij hij jaren verantwoordelijk is geweest voor de organisatie van commerciële en managementopleidingen. Rudi is tevens gekwalificeerd MBTI-gebruiker en een veelgevraagd docent voor diverse leiderschapstrainingen.

Tijdens deze workshop wordt hij bijgestaan door acteur Frank Robberechts. Frank is sinds 1993 professioneel acteur en faciliteert zo veranderprocessen binnen organisaties.

Super interessante opleiding, spontaan gebracht, heel leerrijk.

Mireille, HR Officer

Zeer goede praktijkgerichte opleiding. Veel bruikbaar materiaal voor op de werkvloer. Interessant! Bedankt voor de goede tips en leerrijke rollenspelen!

Leen, Supervisor

Leuk team dat perfect op elkaar is afgestemd! Op een ludieke manier zien we alledaagse situaties. Cursus mocht voor mij zelfs nog een dag langer duren!

Nico, HR Business Partner

Zeer goed dat de situaties nagespeeld worden. Bij elk fragment kwamen veel herkenbare reacties en situaties naar voor + feedback achteraf is zeer bruikbaar.

Wesley, Ploegleider
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Listig in lastige situaties Listig in lastige situaties Lees meer lees meer Project management Project leiderschap Project leiderschap Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Ik weet dat u liegt … Ik weet dat u liegt … Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Leiding geven aan arbeiders Leiding geven aan arbeiders Lees meer lees meer