Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers & teams

Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers & teams

  • U leert hoe u het beste uit uw team en uit uzelf haalt.
  • U leert de acht bouwstenen van eigenaarschap.
  • U leert hoe u medewerkers én teams aanzet tot eigenaarschap.

ZELFSTURING OF ZELFMANAGEMENT VRAAGT EIGENAARSCHAP

Succesvolle organisaties willen met enthousiaste en bevlogen medewerkers iets moois neerzetten. Daarom is het cruciaal om tevreden en gemotiveerde medewerkers te hebben die wendbaar en flexibel zijn. Medewerkers die positieve energie en zelfvertrouwen uitstralen, die verantwoordelijkheid in hun werk laten zien, zelfstandig kunnen werken, zichzelf sturen en hierdoor net dat beetje extra geven. Kortom: medewerkers die eigenaarschap tonen! Het stimuleren van eigenaarschap vereist echter een nieuwe aanpak van u, als leidinggevende.

MAAR WAT IS EIGENAARSCHAP?

Eigenaarschap is een breed begrip, maar draait in eerste instantie rond verantwoordelijkheid krijgen én verantwoordelijkheid nemen, afspraken maken én afspraken nakomen. Want alleen zo kunnen uw medewerkers of teamleden echt een bijdrage aan de organisatie leveren. Maar voelen uw medewerkers zich ‘eigenaar’ in de rol die zij hebben? Laten zij dit zien, horen en voelen op hun werkplek? En leidt dit tot de resultaten die verwacht worden en er echt toe doen? Neemt iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid? Wordt er goed samengewerkt? Zijn uw medewerkers oplossingsgericht? Zelfsturend? Worden zij gestimuleerd in hun werk? En bovenal: wat is uw rol hierbij als leidinggevende?

EIGENAARSCHAP IS LASTIG

Zichzelf sturen, tot resultaten komen, leren van en in de praktijk … Dit blijkt gewoon lastig voor vele medewerkers, professionals en zelfs voor leidinggevenden. Daarom moet u uw rol als leidinggevende anders aanpakken: u groeit van leider die controle en sturing geeft, naar een leider die gezag kan delen en eigenaarschap bij anderen neerlegt.

Daarom moet u zichzelf de volgende zes vragen durven stellen:

  • Welke resultaten wil ik met mijn team bereiken in het komende jaar? Heb ik dat scherp? Breng ik ze inspirerend over?
  • Hoe stuur en organiseer ik mijn team in het kader van deze resultaten?
  • Hoe leert mijn team in het kader van deze resultaten?
  • Welke rol heb ik in het team waardoor eigenaarschap achterblijft of juist floreert?
  • Hoe zorg ik voor meer eigenaarschap binnen mijn team? Hoe zorg ik er voor dat ze elkaar gaan aanspreken?
  • Hoe wakker ik eigenaarschap aan door m’n medewerkers aan te spreken op resultaten?

In deze workshop leert u van Frans Wijngaarden hoe u als leidinggevende eigenaarschap opneemt, stimuleert en uw mensen aanzet om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Frans Wijngaarden –Trainer IFBD
Het stellen van vage doelen, mopperen op de markt, klagen over collega's: het zijn allemaal tekenen van gebrekkig eigenaarschap. En toch willen wij allemaal collega’s, managers, medewerkers en teams die vanuit eigenaarschap hun professionele rol opnemen.

Frans Wijngaarden –Trainer IFBD

Frans Wijngaarden is Managing Consultant van Performance Matters. Hij werkte de afgelopen twintig jaar met directies en professionals om hun performance te ontwikkelen en te doen groeien. Hij begeleidt professionals, leidinggevenden en directeurs uit zowel multinationals als grotere KMO’s, zowel binnen als buiten Europa. Hij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden en ontwerpen van leerprocessen van leidinggevenden en professionals. Hij is de auteur van diverse managementboeken, waaronder de bestseller ‘Eigenaarschap’.

Inclusief voor elke deelnemer!

In dit boek schetst de auteur wat eigenaarschap wel is en wat niet, waarom het ontwikkelen van eigenaarschap zo belangrijk is en in deze tijden steeds belangrijker wordt. Modellen komen aan bod om op verschillende manieren te kunnen kijken naar je rol als ontwikkelaar van eigenaarschap. Daarnaast is er ruime aandacht voor technieken als het helpen maken van resultaat-beelden en het aangaan van het goede gesprek over gerealiseerde resultaten.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Eigenaarschap ontwikkelen bij anderen’ van uw trainer Frans Wijngaarden mee naar huis. 

Cursus is aan te raden om aan iedere leidinggevende te laten volgen. Deze opleiding zou veel ontslagen beperken omdat je meer begrip zal hebben.

Filip, Managing Director

Fijn om - over sectoren heen - dit te volgen. Heel verrijkend!

Christel, Financieel logistiek directeur
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Onderhandelen Geef nooit korting Geef nooit korting Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Psychologische veiligheid Psychologische veiligheid Lees meer lees meer Writers academy De chief happiness officer De chief happiness officer Lees meer lees meer Juridische trainingen Managen met tegenwind Managen met tegenwind Lees meer lees meer