Slim interviewen - IFBD
Slim interviewen

Slim interviewen

  • U kunt een set van specifieke vragen gebruiken die u helpen om de attitudecode van uw kandidaat te kraken, te decoderen én af te toetsen.
  • U kunt voorspellen hoe de kandidaat zal reageren in een bepaalde context of situatie.
  • U kent zichzelf beter en heeft meer oog voor uw eigen blinde vlekken.

WIE ZIT NU ECHT VOOR JOU?

Organisaties die mensen met de juiste attitudes aantrekken, werken beter. Net als coaches die op basis van het inschatten van attitudes hun advies verlenen, slimmer werken. De laatste jaren was het HR-beleid sterk gefocust op het zoeken en ontwikkelen van de m/v met de juiste vaardigheden voor een welomlijnde job.

Intussen stoot dit competentie-denken op haar grenzen. Want wat als je kandidaat nog geen ervaring heeft opgedaan in alle nodige competenties? Of als je kandidaat die sociaal wenselijke antwoorden geeft en perfect voorbereid is op de STARvragen? Dan is de meest competente medewerker toch niet altijd de geknipte aanwerving. Vaak schort dan van alles op attitude-vlak en is de link met de bedrijfscultuur afwezig. En gezien attitudes beter voorspellen of iemand al dan niet past in de toekomstige job én cultuur, moet elke rekruteerder deze shift van competentie naar attitude maken.

WAT LEER JE TIJDENS DIT ‘SLIMME’ PROGRAMMA

Tijdens deze innovatieve opleiding leer je hoe je gedetailleerd de attitudes van je kandidaat inschat en beschrijft in gedragingen, kenmerkend voor een specifieke context. Je leert tal van nieuwe inzichten en krijgt praktische toepassingen aangereikt om je huidige aanpak te verbeteren:
> Een gestructureerd interview dat je helpt om attitudes en motivatie snel en accuraat in te schatten.
> Het CACTUS-model waarmee een integratie van de huidige aanpak vlot verloopt (Cv, Attitudescan, Competentie scan, Test & Feedback, Uitklaren van vragen van de kandidaat, Scoring van de kandidaat).
> Een feedbacktechniek om de persoon te beschrijven in zijn attitude, motivatie en werkstrategie.
> Een taal om over attitudes te rapporteren naast de competenties van een kandidaat.
> Een aanpak om ontwikkelbare afwezige competenties te voorspellen via  aanwezige attitudes.
> Een manier die ervoor zorgt dat sociaal wenselijke antwoorden worden vermeden en je datgene meet dat je echt wilt weten (zelfs als kandidaten liegen, kan je hun attitudeparameter inschatten).

WAAROM SLIM INTERVIEWEN?

Slim interviewen is een must voor elke rekruteerder, omdat …
> we in gesprek gaan met steeds beter voorbereide kandidaten;
> ons buikgevoel niet langer volstaat;
> het lastig is om motivatie goed in te schatten;
> je (interne of externe) klant feedback verwacht van het gesprek;
> we ons bewuster moeten zijn van onze vooroordelen;
> enkel competenties en talenten inschatten onvoldoende is;
> de klassieke vragen niet langer meerwaarde bieden.

INNOVATIEVE LEERAANPAK VAN DEZE WORKSHOP

Dit programma maakt 100 % gebruik van een blended leer-aanpak. Twee weken voor de training van start gaat, sturen wij je de link door naar onze online module. Gedurende vier uur leer je de bouwstenen van het slimme interview. Op deze manier kom je 100 % voorbereid naar de training en ga je direct van start met het échte werk. Zo verlies je geen kostbare leertijd aan introductie, voorstelling en concepten. Met andere woorden: deze workshop is een échte werksessie. Bovendien kan je ook na de sessie deze online module gebruiken om je kennis te verankeren.

Wim Thielemans - Trainer IFBD
Het is tijd om ons 'gewoonte-interview' te durven evalueren. Een slimmere interview aanpak dringt zich op.

Wim Thielemans - Trainer IFBD

Wim Thielemans behaalde een universitaire graad in bedrijfskunde en heeft jarenlange ervaring als trainer consultant. Toen hij in 2004 aan de wieg stond van Dynamo en in 2009 de School for Recruitment startte, kon hij al prat gaan op een rijkgevulde en internationale carrière. Voor Ogilvy was hij werkzaam als Employer Branding Manager. De afgelopen jaren heeft hij professionele recruiters opgeleid van o.a Adecco, Autogrill, Coca Cola, Randstad, Commerzbank, Leaf, Manpower, Ministerie van Financiën, Nike, ISS, …

Wim is een enthousiaste trainer met de nodige dosis humor die graag de focus legt op het behalen van resultaten. Eind 2015 schreef hij het boek “Slim Interviewen”, een instant succes.

Inclusief voor elke deelnemer!

Voor een helder inzicht in attitudes, motivatie en werkstrategieën In deze training ontdek je hoe je bij ieder type kandidaat een betrouwbare inschatting kunt maken van wie de kandidaat werkelijk is en of hij of zij past binnen uw organisatie. Dankzij een gestructureerde vragenset achterhaal je snel en objectief de gedragsvoorkeuren van de kandidaat. Door deze kenmerken te koppelen aan gewenste competenties en functieprofielen, kun je een betrouwbare voorspelling doen of de persoon de competenties al dan niet kan ontwikkelen, ook als de kandidaat deze nog niet eerder in praktijk heeft gebracht. Ook krijg je inzicht in de onbewuste motivatieen attitudepatronen van de kandidaat. Hierdoor kun je een accurate inschatting maken van de persoon, zelfs van zaken waarvan hij- of zijzelf zich niet eens bewust is. Vervolgens leer je hoe je uw bevindingen kunt toetsen door middel van een specifieke test- en feedbackmethodiek.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Slim interviewen’ van uw trainer Wim Thielemans mee naar huis. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Wat als de klant nee zegt … Wat als de klant nee zegt … Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht HR KPI’s HR KPI’s Lees meer lees meer Writers academy Aanspreken? Gewoon doen! Aanspreken? Gewoon doen! Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Breintraining voor managers Breintraining voor managers Lees meer lees meer