Stress & burn-out preventie op de werkvloer - IFBD
Stress & burn-out preventie op de werkvloer

Stress & burn-out preventie op de werkvloer

  • U leert hoe u de mentale veerkracht van uw medewerkers verhoogt.
  • U leert stress- en burn-out symptomen te herkennen.
  • U werkt aan krachtig en veerkrachtig leiderschap.

7 OP 7 … 24 UUR PER DAG

Ons brein wordt 24/7 geprikkeld, wij hebben steeds minder tijd om te recupereren, de geluidsvervuiling neemt steeds toe, wij werken in lawaaierige open space kantoren, wij staan gemiddeld 8 dagen per jaar in de file, onze aandacht wordt 7 op 7 opgeëist, wij moeten carrière maken en ambitieus zijn zowel op het werk als in ons privé leven, … En alsof dit nog niet genoeg is, maakt de helft van ons zich zorgen over het behoud van zijn/haar job. Toch niet zo vreemd dat mensen hun mentale veerkracht verliezen? De Wereldgezondheidsorganisatie wijst er terecht op dat in 2020 de mentale gezondheid de grootste oorzaak zal zijn van ziekteverzuim binnen onze organisaties … En terwijl iedereen zich hiervan bewust is, wordt er op de werkvloer belachelijk weinig aan gedaan.

JIJ BENT VERANTWOORDELIJK VOOR DE MENTALE VEERKRACHT VAN JE TEAM

De rol die jij als HR of leidinggevende hierin speelt is enorm. Niet alleen ben jij vaak de eerste die de signalen opvangt, maar bovendien moet jij als coach gewapend zijn om te anticiperen op dreigende burn-out of stressgerelateerde conflicten. Op deze manier ben jij direct verantwoordelijk voor de mentale veerkracht van je medewerkers en zo van de ganse organisatie. Zo garandeer je een verhoogd engagement, hogere output en optimale motivatie.

DETECTEER STRESS EN BURN-OUT SYMPTOMEN

Maar hoe detecteer je stress en burn-out symptomen? Hoe ga je als leidinggevende of HR een gesprek aan met jouw medewerker die erg onder druk staat? Hoe onderscheid je prioriteiten van de waan van de dag? Hoe zorg je voor de mentale veerkracht van je team én van jezelf? Hoe beperk je de psychische werkdruk? Hoe vermindert e-mail etiquette en een strakke vergadercultuur stress op de vloer?

MENTALE VEERKRACHT EN WEERBAARHEID

Tijdens deze sessie traint Anneleen De Lille je om om te gaan met stress en werkdruk en hoe dit op een coachende wijze uit te dragen naar je medewerkers. Jouw coachende rol vormt de rode draad doorheen dit programma. Want als leidinggevende, manager of HR professional is het uw opdracht om het mentale kapitaal van uw medewerkers te maximaliseren. En hoe groter die mentale weerbaarheid, hoe beter jij en je team bestand zijn tegen stress en burn-out. Je leert stress-signalen herkennen en er mee omgaan als leidinggevende door het gesprek aan te gaan met een medewerker die onder druk staat. Je leert je team begeleiden als een medewerker uitvalt omwille van stress/burn-out. Je leert hoe je te werk moet gaan wanneer hij/zij re-integreert. Maar de échte waarde van dit programma ligt op preventie en het coachen van je team en de individuele medewerkers. Hoe je op een proactieve wijze de mentale weerbaarheid van jezelf en je medewerkers kan versterken. Alle relevante hefbomen van mentale weerbaarheid, die direct bijdragen tot burn-out- en stresspreventie, worden besproken.

Anneleen De Lille - Trainer IFBD
Mentale veerkracht is niet langer een leeg begrip. Ambitieuze organisaties en krachtige leiders weten dat hier de sleutel ligt tot succes: in het blijvend versterken en wendbaar maken van hun menselijk kapitaal.

Anneleen De Lille - Trainer IFBD

Anneleen De Lille is coach bij “Better Minds at Work”. Dit bureau, met o.a. Elke Geraerts (de schrijfster van het boek “Mentaal Kapitaal”) als zaakvoerder, geeft oplossingen aan de hedendaagse uitdagingen van werkdruk, stress, burn-out, inzetbaarheid en leiderschap. Als oplossingsgerichte psychotherapeut heeft Anneleen een ruime ervaring opgebouwd in zowel individuele coaching, als begeleiding van teams en het verzorgen van workshops. Ze is dan ook ideaal geplaatst om u te begeleiden tijdens deze interactieve training.

Mentaal Kapitaal

INCLUSIEF VOOR ELKE DEELNEMER

De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale veerkracht, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In dit grensverleggende boek toont brein expert Elke Geraerts aan de hand van nieuwe inzichten uit recentelijk wetenschappelijk onderzoek wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht. Ze laat zien hoe we ons brein veerkrachtiger kunnen maken, en hoe we zo ons mentaal kapitaal en dat van medewerkers kunnen vergroten.

Het resultaat is een absolute mustread voor iedereen die zijn brein wil voorbereiden op de uitdagingen van de 21e eeuw.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Mentaal Kapitaal’ van Elke Geeraerts mee naar huis. 

 

 

 

 

 

Super lesgeefster, heel interactief, aandacht blijft gedurende de ganse dag.

Ann, Personeelsverantwoordelijke
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht WEBINAR – Impact van Covid-19 op de arbeidsrelaties WEBINAR – Impact van Covid-19 op de arbeidsrelaties Lees meer lees meer Writers academy Onzichtbaar leiderschap Onzichtbaar leiderschap Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Leiding geven aan arbeiders Leiding geven aan arbeiders Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Werken met zelfstandigen Werken met zelfstandigen Lees meer lees meer