HR policies - IFBD
HR policies

HR policies

  • U leert hoe u misbruik countert door duidelijke en formele afspraken.
  • U leert u hoe een set gedragsregels – m.b.t. firmawagen, gsm, internet, alcohol, sociale media, thuis-pc, … – in heldere en flexibele HR Policies giet.
  • U krijgt diverse templates en voorbeelden die u morgen zelf kunt gebruiken.

HR POLICIES: EEN LUXE, OF EEN MUST ???

U heeft er als manager alle belang bij om met uw werknemers concrete, consequente en bindende afspraken te maken, zowel voor het gebruik van de firmawagen, de gsm, het internet, de thuis-pc … als voor algemene ethische gedragsregels. Deze afspraken moeten als policy dan ook geformaliseerd worden indien u conflicten wenst te vermijden.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Tijdens deze opleiding worden de meest cruciale policies – die door de HR-Manager moeten worden opgesteld en opgevolgd – besproken. Na een korte inleiding waarin de van toepassing zijnde juridische principes worden toegelicht, zullen de verschillende clausules van de policies geanalyseerd worden op zowel juridische als praktische bruikbaarheid binnen de onderneming. Ook de wijze van invoering en latere wijziging van de policies komen aan bod.

CONCRETE EN TRANSPARANTE MODELLEN

Iedere policy wordt aan de hand van concrete modellen – getoetst aan de praktijk – besproken en geanalyseerd. Op deze manier krijgt u de kans uw eigen vragen en mogelijke conflicten voor te leggen aan het docententeam. Met deze modellen kunt u na de training direct aan de slag.

WAT DOET U MET BESTAANDE AFSPRAKEN?

Niet iedere afspraak – in het verleden gemaakt – is optimaal. Toch moet u voorzichtig te werk gaan, indien u éénzijdig deze policies wenst aan te passen of te controleren. Misbruik kunt u slechts zelden volledig uitsluiten, maar de mazen in het net dichten is een minimum. Daarom gaan de docenten ook uitgebreid in op de flexibiliteit van HR Policies en uw mogelijkheid om deze in te voeren, te controleren én aan te passen.

Jan Hofkens - Trainer IFBD
Misbruik kunt u - helaas - slechts zelden volledig uitsluiten, maar de mazen in het net dichten is een minimum. Een heldere HR Policy is hier een absolute must.

Jan Hofkens - Trainer IFBD

Lydian is een full-service, onafhankelijk, Belgisch advocatenkantoor. Met zijn – op dit moment – 65 advocaten heeft het advocatenkantoor Lydian (voorheen Lontings & Partners) een zeer sterke reputatie in diverse domeinen opgebouwd, zoals ondermeer financiën, energie, pensioenen, verzekeringen, … Lydian staat voor een sterk en zeer professionele omgeving met een hoog niveau van juridische dienstverlening.

Meester Jan Hofkens is Advocaat – Vennoot bij Lydian Advocaten. Binnen het departement ‘Employment, Pensions & Benefits’ kent Meester Hofkens het individueel en collectief arbeidsrecht door en door. Herstructureringen, collectief ontslag, sociale conflictbeheersing, sociale verkiezingen, collectief overleg, de Europese ondernemingsraad, internationale tewerkstelling …: het zijn maar enkele van de vele expertises van het kantoor en van Meester Hofkens. Het departement arbeidsrecht van Lydian Advocaten werd verkozen tot “Employment Law Firm 2007”. Meester Jan Hofkens wordt tijdens deze sessie bijgestaan door Meester Isabel Plets en Meester Kato Aerts.

Zeer goed gevulde dag!

Peggy, Manager Operations
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Brandstof voor de HR-manager Brandstof voor de HR-manager Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Maak een succes van uw HR Projecten Maak een succes van uw HR Projecten Lees meer lees meer Strategie & innovatie HR plan op 1 A4 HR plan op 1 A4 Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Lees meer lees meer