De kunst van het delegeren - IFBD
De kunst van het delegeren

De kunst van het delegeren

  • U leert hoe u zichzelf overbodig maakt.
  • U leert de grenzen van het delegeren, wat delegeert u en wat delegeert u in geen geval.
  • U krijgt een tien stappen plan, onontbeerlijk bij het delegeren van taken, opdrachten en projecten.

DE KUNST VAN HET DELEGEREN: MAAK UZELF OVERBODIG

Delegeren … het lijkt zo simpel. En toch is delegeren een kunst. Een essentiële kunst, want eens u met vertrouwen taken, opdrachten en projecten kunt doorschuiven, bent u in staat meer te doen in minder tijd. Bovendien boost u zo het zelfvertrouwen van uw medewerkers, motiveert u hen om nieuwe uitdagingen aan te gaan en draagt u structureel bij tot de verdere ontwikkeling van uw team én van uzelf. Durf daarom werk uit handen geven en zichzelf soms overbodig maken …

DE GRENZEN VAN HET DELEGEREN

Maar … Wat delegeert u en wat delegeert u in geen geval? Hoe krijgt u dit vertrouwen? Hoe volgt u taken op? Hoe kiest u de juiste persoon uit? Welke vaardigheden zijn voor u – als leidinggevende – essentieel bij het delegeren? Waar en wanneer trekt u lijnen? Hoe laat u los? Hoe kent u verantwoordelijkheid en autoriteit toe en hoe begrenst u die evenzeer? Hoe volgt u gedelegeerde taken op? Hoe groeit u van controle naar vertrouwen? Hoe gaat u om met mislukte gedelegeerde taken? Of als de medewerker de taak niet op zich wilt nemen? Hoe definieert u de verwachtingen? De concrete output of het duidelijke resultaat? Hoe bakent u vrijheid en beslissingsbevoegdheid af? Delegeren is meer dan het vullen van de inbox van uw medewerker.

DELEGEREN: HET ESSENTIËLE TIEN-STAPPENPLAN

Tijdens deze dag werkt u – samen met onze trainer – intensief aan uw delegatievaardigheden en leert u waarom delegeren een must is binnen uw opdracht als verantwoordelijk manager of leidinggevende. U krijgt inzicht in het delegatieproces en maakt kennis met de meest bekende valkuilen. Aan de hand van praktische en realistische opdrachten en een bruikbaar 10-stappenplan, past u direct het geleerde toe. Na deze training herkent u de nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten voor uw medewerkers of uw team. U heeft de techniek ontwikkeld om verwachtingen helder te formuleren. U kunt de juiste mate van vrijheid geven. U weet hoe u grip op het proces houdt, zonder het werk zelf te doen.

Franky van Hoecke – Trainer IFBD
Vele managers onderschatten de kracht van het delegeren: niet alleen krijgt u kostbare tijd als leidinggevende, maar bovendien empowert én motiveert u uw medewerkers.

Franky van Hoecke – Trainer IFBD

Franky Van Hoecke is zonder meer een expert op het gebied van leiderschap, communicatievaardigheden, onderhandelingstechnieken en team building. Hij startte zijn carrière bij Volvo Cars Europe, waar hij kan terugblikken op een jarenlange ervaring als trainer en coach van zowel managementfuncties als uitvoerende medewerkers. Hij werkte daar als leerbegeleider. Zowel binnen de eigen organisatie, bij toeleveranciers als bij derden was hij verantwoordelijk voor organisatieontwikkeling, opleiding en coaching van medewerkers op het terrein van HRM. Hij trainde intussen vele 1.000-den operationele managers, leidinggevenden, teamleaders, shiftleaders, … in de basisbouwstenen van operationeel leiderschap. Hij is wars van methodologieën, maar stelt steeds de mens (zowel leidinggevende, individueel teamlid als integraal team) centraal. Zijn trainingen worden vooral gewaardeerd door de no-nonsense aanpak en de vele herkenbare voorbeelden, oefeningen en cases.

Concrete voorbeelden en het voorbrengen van eigen cases helpen om de materie te beheersen.

Pascale, Local Manager

Heel interactieve opleiding. Interessante hadvaten die ik snel in de praktijk zal kunnen brengen.

Greet, Verantwoordelijke Financiën

Schitterende voorbeelden! Ik kwam voor een cursus delegeren en kreeg een praktisch management referentiekader!

Johan, Director
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy De chief happiness officer De chief happiness officer Lees meer lees meer Project management Project leiderschap Project leiderschap Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Leiding geven op afstand – VIRTUAL CLASSROOM Leiding geven op afstand – VIRTUAL CLASSROOM Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Leiding geven aan experten & kenniswerkers Leiding geven aan experten & kenniswerkers Lees meer lees meer