49+1 te vermijden arbeidsrechtelijke valkuilen voor de Operationele Manager

49+1 te vermijden arbeidsrechtelijke valkuilen voor de Operationele Manager

  • U verneemt op één dag de meest courante valkuilen op de werkvloer.
  • U leert praktisch te anticiperen op deze valkuilen.
  • U doorloopt de levenslijn van uw medewerkers, helemaal van aanwerving tot ontslag.

HET BELGISCHE ARBEIDSRECHT: EEN ONONTWARBAAR KLUWEN VOOR DE OPERATIONELE MANAGER?

Als niet-specialist in het arbeidsrecht wordt u ongetwijfeld geadviseerd door specialisten die u bij eventuele problemen een juist advies bezorgen. Toch heeft u er alle belang bij om deze problemen zelf te kunnen detecteren en hierop te anticiperen. Brandjes blussen is immers een tijdrovende activiteit zonder toegevoegde waarde. Daarom heeft het Institute for Business Development in samenwerking met Meester Filip Tilleman deze unieke cursus samengesteld. Op slechts één dag tijd krijgt u een overzicht van de meest courante (en vaak minst voor de hand liggende) conflicten met het Belgische en Europese arbeidsrecht.

CONTINUÏTEIT ALS DOELSTELLING VAN UW ONDERNEMING

Kunt u zomaar medewerkers afwerven van uw concurrenten? Hoe gaat u om met het inhuren van buitenlandse specialisten? Welke risico’s loopt u bij outsourcing? En bij onderaanneming? Welke informatie moet u naar uw ondernemingsraad toe brengen? Hoe beschermt u de continuïteit van uw operaties bij eventuele stakingen of sociale onrusten? Wat met degradatie, ontslag en loopbaanonderbreking? Hoe flexibel kunt u zijn? En wat bij alcoholmisbruik, verzuim of pesten op de vloer? Kunt u uw werknemers controleren zonder de privacywet te schenden? Kortom, als leidinggevend manager wordt u dagelijks geconfronteerd met allerhande prangende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Niets is als manager meer frustrerend dan een rigide wetgeving die niet strookt met uw operationele doelstellingen. De wetgeving zelf kunt u uiteraard niet aanpassen, wel kunt u door juiste informatie en kennis van de mogelijke valkuilen veel problemen en conflicten vermijden.

HOE WAPENT U ZICH ALS NIET-SPECIALIST TEGEN ARBEIDSRECHTELIJKE UITDAGINGEN?

Deze cursus heeft niet als doelstelling om van u een arbeidsrechtelijk specialist te maken. Wel kunt u zich – na het volgen van dit programma – wapenen tegen allerhande uitdagingen van het arbeidsrecht. Te vaak ontstaan conflicten door onwetendheid of ondoordachte reacties. Dankzij deze training kunt u niet alleen op een efficiënte wijze communiceren met uw (juridische) raadsheren, maar bovendien op de meest ingrijpende arbeidsrechtelijke problemen en conflicten anticiperen. Dit programma is dan ook een must voor iedere leidinggevende operationele manager.

Filip Tilleman – Trainer IFBD
Met juiste kennis en informatie kan u véél arbeidsrechtelijke conflicten op de werkvloer vermijden! Want als operationeel manager kunt u meer fouten maken dan u denkt …

Filip Tilleman – Trainer IFBD

Meester Filip Tilleman is vandaag een autoriteit binnen het Arbeidsrecht. Gedurende de laatste jaren heeft hij een unieke ervaring opgebouwd als advocaat én adviseur binnen het Arbeidsrecht. Zijn praktijk – Tilleman & Van Hoogenbemt – is voornamelijk gespecialiseerd in het begeleiden van complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als docent combineert hij een uitgebreide parate kennis en een unieke ervaring met een uitermate pragmatische en no-nonsense kijk op het Arbeidsrecht. Op deze wijze is hij het best geplaatst om u gedurende deze dag een bruikbare handleiding van het operationele arbeidsrecht te bezorgen.  Vooral zijn unieke dossierkennis gekoppeld aan een goed gevoel voor humor, wordt door de deelnemers gewaardeerd.

Schitterende trainer die met gevoel voor humor het arbeidsrecht toelicht. Een echte aanrader ...

Peter, Operations Manager

Mooie stijl! Keep up the good work!

Kristof, Gedelegeerd Bestuurder

Heel interessant en heel goed gebracht!

An, Hoofd Persooneel/Boekhouding

Prachtig!!

Fabrice, Advisor

Super presentatie: geen slides en sterk boeiende uiteenzetting, 8 uur lang!

Walter, CEO
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Communicatie, presentatie & impact Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Voeren van verzuimgesprekken op de werkvloer Voeren van verzuimgesprekken op de werkvloer Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Alcohol en drugs op de werkvloer Alcohol en drugs op de werkvloer Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Lees meer lees meer