Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken - IFBD
Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken

Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken

  • U leert nut, doel en timing van de essentiële performantie-evaluatie gesprekken.
  • U leer de noodzakelijke randvoorwaarden van resultaatgericht functionerings- en beoordelingsgesprek.
  • U leert een concrete aanpak van uw gesprek en oefent dit in met onze professionele acteur.

KENT U DE COMPETENTIES EN TALENTEN VAN UW MEDEWERKERS?

Als leidinggevende houdt u de vinger aan de pols. U werkt samen met uw medewerkers en kent beter dan wie ook hun talenten en tekortkomingen. U bent het beste geplaatst om de functionerings- en beoordelingsgesprekken te voeren. Hét moment bij uitstek om – met formele en duidelijk omschreven doelstellingen – uw medewerker bij te sturen of net blijvend te motiveren. Maar hoe kunt u uw medewerkers op een respectvolle manier aanspreken op verbeterpunten? Hoe kunt u door deze gesprekken de motivatie van uw medewerkers verhogen? Hoe bouwt u een dergelijk gesprek op de juiste manier op? Hoe maakt u afspraken met uw medewerkers en hoe volgt u deze ook op?

WIE HEEFT HET MEESTE STRESS … U OF DE WERKNEMER?

Het vooruitzicht beoordelings- en functioneringsgesprekken te moeten houden, maakt vele leidinggevenden onrustig. Deze gesprekken vinden helaas vaak plaats in een sfeer van verwijten, kritiek en boosheid. Een gebrek aan training, angst voor het brengen van ‘negatieve’ boodschappen, onzekerheid naar de reactie van de beoordeelde, … bevorderen de kwaliteit van deze noodzakelijke performance gesprekken geenszins.

TOCH ZIJN DEZE GESPREKKEN EEN ABSOLUTE NOODZAAK

Als leidinggevende moet u uw medewerkers op regelmatige tijdstippen beoordelen op basis van hun prestaties, competenties en functioneren binnen de groep. Deze beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn een wezenlijk onderdeel van een goed functionerende organisatie. Het is immers gedurende deze gesprekken dat u de basis legt voor het verder optimaal functioneren van uw dienstverlening.

CONCRETE INOEFENING EN ECHTE PRAKTIJK

Gedurende deze “hands-on” training, krijgt u de kans uw persoonlijke competenties als verantwoordelijk leidinggevende bij te sturen. Op één dag tijd krijgt u niet alleen inzicht in het nut en het waarom van functioneringsgesprekken, maar bovendien krijgt u gedurende de volledige dag de kans om aan de hand van concrete gevallenstudies deze competenties in te oefenen. Op deze manier bent u – na het volgen van deze trainingssessie – in staat uw functionerings- en evaluatiegesprekken op een professionele wijze te voeren. De ganse middag staat dan ook in het teken van het concreet inoefenen van functionerings-, opvolgings- en evaluatiegesprekken. Deze training vraagt dan ook een actieve deelname van alle deelnemers. Aan de hand van rollenspelen, herkenbare cases en eigen ervaringen, brengt onze docent u de juiste attitude, skills, kennis en gespreksvaardigheden bij. De continue evaluatie door onze experttrainer garandeert een direct bruikbare training.

Rudi Baert - Trainer IFBD
Hoe kan je je medewerkers op een respectvolle manier aanspreken op verbeterpunten? Hoe kan je door deze gesprekken de motivatie van je team verhogen? Hoe bouw je een dergelijk gesprek op de juiste manier op? Hoe maak je afspraken met je medewerkers en hoe volg je deze ook op?

Rudi Baert - Trainer IFBD

Rudi Baert begeleidt sinds 1997 – als Managing Director van L&AD – individuen en organisaties doorheen complexe veranderingstrajecten. Door zeer pragmatische trainingen en individuele coaching faciliteert en stimuleert hij gedragsverandering doorheen de organisatie. Hiervoor was hij meer dan 17 jaar actief in de financiële sector waarbij hij jaren verantwoordelijk is geweest voor de organisatie van commerciële en managementopleidingen. Rudi is tevens gekwalificeerd MBTI-gebruiker en veel gevraagd docent voor diverse leiderschapstrainingen.

Frank Robberechts - Acteur IFBD

Frank Robberechts - Acteur IFBD

Frank Robberechts, professioneel acteur, creëert als sparring acteur oefensituaties voor u als deelnemer aan deze workshop. Frank is sinds 1993 professioneel acteur en faciliteert zo veranderprocessen binnen organisaties. Samen verzorgen Rudi en Frank diverse leerprojecten binnen het IFBD, waaronder ‘Aansturen van Onproductief Gedrag’ en ‘Generatieconflicten op de werkvloer’. Niet alleen zijn ze beiden professionals, maar tevens zijn ze perfect op elkaar afgestemd.

Heel interessant! Lesgever had een aangename stijl van les geven.

Frederik, Process Owner Data Transfer

Ik was zeer aangenaam verrast door de training!

Peter, Divisiemanager

Zeer interactief en weinig gebruik gemaakt van slides: dit vind ik super!! Powerpoints leiden af en dat hebben de lesgevers goed begrepen! Ideale training!

Sally, Zaakvoerster

Goede wisselwerking tussen twee docenten, veel bruikbare tips en manieren om aan te pakken.

Evi, Retentie Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Het ABC van internationale tewerkstelling Het ABC van internationale tewerkstelling Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Charismatisch en inspirerend spreken Charismatisch en inspirerend spreken Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact De magie van sterke vragen en écht luisteren De magie van sterke vragen en écht luisteren Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2023 Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2023 Lees meer lees meer