HR KPI’s

HR KPI’s

  • U leert hoe u echte waarde creëert door een meer analytische aanpak van uw HR-besluitvorming.
  • U leert de essentiële en meest waardevolle prestatie indicatoren voor HR.
  • U vertaalt het geleerde naar een direct bruikbare set van KPI’s voor uw afdeling of organisatie.

BELANG VAN EEN STRATEGISCH HRM

Het aantal HR managers dat zetelt in directiecomités, is de laatste vijf jaar niet toegenomen. Dit staat in schril contrast met de inspanning ondernomen door diezelfde HR managers om hun rol als business partner verder vorm te geven. En toch loochent niemand de waarde die een gefundeerde HR strategie creëert voor een organisatie. Zeker in tijden van economische en sociale onzekerheid.

UW ROL ALS BUSINESS PARTNER

Maar hoe geeft u uw rol als business partner vorm? KPI’s spelen binnen het uitbouwen en bevestigen van het business partnership zonder meer een cruciale rol. En hoewel vele organisaties wel HR KPI’s gebruiken (verzuim, retentie, loonbarema’s, training kost per werknemer, …) gaan weinig organisaties verder dan registreren en rapporteren van deze KPI’s.

KPI’S EN HR-BESLUITVORMINGSPROCESSEN

Deze workshop toont aan dat HR alleen waarde kan creëren door een meer analytische aanpak van de HR-besluitvormingsprocessen. Hoe kunt u (welke) impact voorspellen van HR-initiatieven? Welke zijn de HR-indicatoren waarlangs bedrijven die duurzaam groeien het échte verschil maken? Kunnen we technieken uit het operations-management toepassen op het vorm geven van staffing, het ontwikkelen van capabiliteit, het prestatie-management en het ontwikkeling van een cultuur? Jan De Visch – uw experttrainer – illustreert aan de hand van vele inspirerende voorbeelden welke alternatieven HR-departementen hebben ontwikkeld in duurzaam groeiende bedrijven.

GARANDEER EEN DUURZAME GROEI

Deze workshop dompelt u onder in een HR-key performance kader zodat u uw business partner rol nog beter kunt waarmaken. De besproken indicatoren bestrijken de vier kerndomeinen uit de Human Capital benadering, nl. de vormgeving van uw personeelsbestand, performance management, capabiliteitsontwikkeling en cultuur/gezondheid. Via cases en onderzoeksmateriaal wordt dieper ingegaan op het verschil tussen voorspellende, huidige situatie en achterblijvende indicatoren (leading, current and lagging indicators). Zo geeft u duurzame groei vorm!

Jan De Visch - Trainer IFBD
Ik nodig u uit om op basis van de aangereikte voorbeelden uw eigen HR-KPI’s scherper te formuleren en een implementatieplan op te stellen. Naast aandacht voor de klassieke HR-KPI’s wordt ook stilgestaan bij innoverende KPI’s die u helpen om als HR uw rol op te nemen in organisatie-ontwikkelingsprocessen. Alleen zo bouw je als volwaardige business partner je impact verder uit.

Jan De Visch - Trainer IFBD

Jan De Visch is Managing Director van Connect & Transform en Executive Professor binnen het Enterpreneurial MBA programma. Hij doceert hier het vak Human Capital Management en diverse Human Capital Executive Programs. Hij draagt regelmatig bij aan het P&O Praktijkblad en aan diverse gespecialiseerde blogs. Na 17 jaar in diverse generalische HRdirectiefuncties (onder meer bij De Vaderlandsche/ING Insurance, de Groep Van Roey-Franki en Sanoma Magazines) legde hij zich vanaf 2000 toe op het ondersteunen van organisaties in het herdenken van organisatiestructuren (naar meer duurzame ontwikkeling), het innoveren van hun human capital aanpak (incl. het bouwen van relevante HR-analytics), het herontwerpen van transitiepaden naar meer effectief leiderschap en het bouwen van co-creatieve transformatieprocessen. Hij is eveneens Managing Partner van Making Strategy Deliver (New York, USA) waarin hij zich richt op effectieve strategie-implementatie, Managing Associate van Sustainability Architects met als belangrijkste focus het ondersteunen van business model shifts, en Associate Partner van het Interdevelopmental Institute (Glouchester, USA) waarin hij zich concentreert op het ondersteunen van top managers in het beter omgaan met complexiteit.

Heel inspirerend, veel informatie meegekregen!

Anneleen, HR Business Partner

Jan is zeer competent, legt rustig uit en deelt heel veel kennis.

Leen, Vormingsverantwoordelijke

Interessante opleiding. Nodigt uit / triggert om hierover meer te leren/lezen en te onderzoeken hoe ik dit kan vertalen naar eigen job.

Sabine, HR Project Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Juridische trainingen Alcohol en drugs op de werkvloer Alcohol en drugs op de werkvloer Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Het voeren van ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken Het voeren van ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken Lees meer lees meer Strategie & innovatie KPI’s die wel werken … KPI’s die wel werken … Lees meer lees meer Writers academy Aanspreken? Gewoon doen! Aanspreken? Gewoon doen! Lees meer lees meer