De fluïde organisatie

De fluïde organisatie

  • U leert het fragiele evenwicht tussen hiërarchie en zelfsturing.
  • U leert hoe u beslissingen neemt die door iedereen gedragen worden.
  • U leert waarom u traditionele organogrammen en functiebeschrijvingen beter vervangt door een fluïde set van teams en meerdere rollen per persoon.

AANSTUREN VERSUS ZELFSTURING: DE FLUIDE ORGANISATIE

Hoe kan je de beste aspecten van zelfsturing inbouwen in je organisatie? Waar moet je hiërarchie niet voor gebruiken en waarvoor juist wel? Wanneer pak je als manager dingen vast en wanneer laat je ze net los? Of hoe vind je de ideale mix van hiërarchie en zelfsturing … De Fluïde Organisatie is het derde organisatiemodel dat de krachten bundelt van twee bestaande organisatiemodellen: het klassieke hiërarchische model en het model van zelfsturing. Waar zelfsturing zorgt voor enthousiasme en motivatie, blijft hiërarchie essentieel voor stabiliteit en het ontmijnen van discussies en conflicten.

DURF BASISPROCESSEN TE HERDENKEN IN JE TEAM OF ORGANISATIE: VAN RIGIDE NAAR FLUIDE

Het combineren van loslaten en vasthouden – zelfsturing en hiërarchie – dwingt je echter om de basisprocessen van je organisatie te hertekenen. Vergaderen, beslissen, rollen definiëren, rollen verdelen, evalueren, communiceren, strategische plannen vormgeven, … dit alles pak je vanaf nu anders aan.

WAT LEER JE IN DEZE OPLEIDING?

  • Je leert de krachten en kwaliteiten te verenigen van zowel de klassieke hiërarchie als de zelfsturing.
  • Je leert beslissingen te nemen op basis van de ‘no objection decision making’.
  • Je leert een driestappenmeeting te houden: een vergadervorm waar je energie van krijgt en die veel sneller tot actie aanzet.
  • Je leert een fluïde strategie vorm te geven waarbij je samen de lijnen uitzet voor de komende jaren.
  • Je leert de bestaande organisatiestructuur om te bouwen tot een fluïde structuur met een fluïde set van teams en meerdere rollen per persoon.
  • Je leert te evalueren op een totaal andere manier: aan de hand van Resultaat- en GroeiActies (RGA’s).

ZOEK EN VIND DE KRACHT VAN JE TEAM!

Het aansturen van uw afdeling of organisatie in deze onzekere en steeds snellere en complexere omgeving is niet altijd evident.  Hiertoe moet u de kracht van uw team kunnen in kaart brengen én inzetten.  In deze ééndaagse workshop maakt u kennis met een frisse nieuwe blik op organiseren, veranderen, persoonlijk groeien en alle weerstand die hiermee gepaard zal gaan.

Filip Lowette - Trainer IFBD
Ik leer je hoe en wanneer je als manager dingen vastpakt en hoe en wanneer je als manager je dingen loslaat.

Filip Lowette - Trainer IFBD

Filip Lowette begeleidt directieteams en bestuursraden met issues die onder tafel worden gehouden. Daarnaast leidt hij jaarlijks Ontdek Je Eigen Frequentie, een persoonlijk ontwikkelingstraject voor mensen die leiding nemen. Eerder was hij onder meer case leader bij The Boston Consulting Group.

Inclusief voor elke deelnemer!

Hoe laat je beslissingsprocessen minder gecentraliseerd en minder top-down verlopen zonder verlies aan impact en efficiëntie? Het is één van de vragen die Arne de Vet en Filip Lowette leidden bij het schrijven van De fluïde organisatie. Tijdens dit programma leer je – met praktische voorbeelden en concrete oefeningen – hoe je jouw organisatie meer fluïde en minder rigide maakt. Een fluïde organisatie heeft actiecirkels op meerdere niveaus waarin mensen individueel tijdig de echte issues en zorgen benoemen, hierover sneller besluiten nemen en zélf in actie komen.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘De fluïde organisatie’ van uw trainer Arne de Vet en Filip Lowette mee naar huis. 

Heel leerrijk en zeer goed gebracht door Filip.

Marjorie, Marketing Manager

Een buitengewone workshop die mijn begrip van leiderschap heeft verdiept. De fluïde aanpak zal zeker de veerkracht van mijn organisatie vergroten.

Dirk, HR manager

De training was niet alleen informatief, maar bood ook concrete toepassingen voor dagelijkse uitdagingen. Ik ben klaar om de veranderingen in mijn team door te voeren.

Sandra, Financieel Directeur

De workshop bood praktische inzichten en tools om hiërarchie en zelfsturing in balans te brengen. Een must voor elke leidinggevende.

Frederik, Directeur Zorg

Filip Lowette heeft op meesterlijke wijze de dynamiek van een fluïde organisatie uitgelegd. Ik ben klaar om mijn organisatie flexibeler te maken.

Ellen, CEO

Deze training heeft mijn perspectief op leiderschap veranderd. Ik begrijp nu waarom de combinatie van hiërarchie en zelfsturing de sleutel is tot succes, maar heb vooral tips gekregen om dit ook concreet aan te pakken. Dank je wel, Filip.

Bart, Algemeen Directeur
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy Het perfecte project Het perfecte project Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Psychologische veiligheid Psychologische veiligheid Lees meer lees meer Strategie & innovatie Duurzame en flexibele ploegenarbeid Duurzame en flexibele ploegenarbeid Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Glashelder werken Glashelder werken Lees meer lees meer