De fluïde organisatie - IFBD
De fluïde organisatie

De fluïde organisatie

  • U leert het fragiele evenwicht tussen hiërarchie en zelfsturing.
  • U leert hoe u beslissingen neem die door iedereen gedragen worden.
  • U leert waarom u traditionele organogrammen en functiebeschrijvingen beter vervangt door een fluïde set van teams en meerdere rollen per persoon.

AANSTUREN VERSUS ZELFSTURING: DE FLUIDE ORGANISATIE

Hoe kan je de beste aspecten van zelfsturing inbouwen in je organisatie? Waar moet je hiërarchie niet voor gebruiken en waarvoor juist wel? Wanneer pak je als manager dingen vast en wanneer laat je ze net los? Of hoe vind je de ideale mix van hiërarchie en zelfsturing … De Fluïde Organisatie is het derde organisatiemodel dat de krachten bundelt van twee bestaande organisatiemodellen: het klassieke hiërarchische model en het model van zelfsturing. Waar zelfsturing zorgt voor enthousiasme en motivatie, blijft hiërarchie essentieel voor stabiliteit en het ontmijnen van discussies en conflicten.

DURF BASISPROCESSEN TE HERDENKEN IN JE TEAM OF ORGANISATIE: VAN RIGIDE NAAR FLUIDE

Het combineren van loslaten en vasthouden – zelfsturing en hiërarchie – dwingt je echter om de basisprocessen van je organisatie te hertekenen. Vergaderen, beslissen, rollen definiëren, rollen verdelen, evalueren, communiceren, strategische plannen vormgeven, … dit alles pak je vanaf nu anders aan.

WAT LEER JE IN DEZE OPLEIDING?

  • Je leert de krachten en kwaliteiten te verenigen van zowel de klassieke hiërarchie als de zelfsturing.
  • Je leert beslissingen te nemen op basis van de ‘no objection decision making’.
  • Je leert een driestappenmeeting te houden: een vergadervorm waar je energie van krijgt en die veel sneller tot actie aanzet.
  • Je leert een fluïde strategie vorm te geven waarbij je samen de lijnen uitzet voor de komende jaren.
  • Je leert de bestaande organisatiestructuur om te bouwen tot een fluïde structuur met een fluïde set van teams en meerdere rollen per persoon.
  • Je leert te evalueren op een totaal andere manier: aan de hand van Resultaat- en GroeiActies (RGA’s).

 

ZOEK EN VIND DE KRACHT VAN JE TEAM !!!

Het aansturen van uw afdeling of organisatie in deze onzekere en steeds snellere en complexere omgeving is niet altijd evident.  Hiertoe moet u de kracht van uw team kunnen in kaart brengen én inzetten.  In deze ééndaagse workshop maakt u kennis met een frisse nieuwe blik op organiseren, veranderen, persoonlijk groeien en alle weerstand die hiermee gepaard zal gaan.

Arne de Vet – Trainer IFBD
Hoe laat je beslissingsprocessen minder gecentraliseerd en minder top-down verlopen zonder verlies aan impact en efficiëntie? In een Fluide Organisatie kan dit …

Arne de Vet – Trainer IFBD

Arne de Vet ondersteunt bedrijven en hun leiders op het gebied van strategie en organisatie. Hij bouwde onder andere bij McKinsey & Company een wereldwijde ervaring op en doceerde management en organisatie aan de Universiteit van Tilburg.

 

 

Filip Lowette - Trainer IFBD
Ik leer je hoe en wanneer je als manager dingen vastpakt en hoe en wanneer je als manager je dingen loslaat.

Filip Lowette - Trainer IFBD

Filip Lowette begeleidt directieteams en bestuursraden met issues die onder tafel worden gehouden. Daarnaast leidt hij jaarlijks Ontdek Je Eigen Frequentie, een persoonlijk ontwikkelingstraject voor mensen die leiding nemen. Eerder was hij onder meer case leader bij The Boston Consulting Group.

Inclusief voor elke deelnemer!

Hoe laat je beslissingsprocessen minder gecentraliseerd en minder top-down verlopen zonder verlies aan impact en efficiëntie? Het is één van de vragen die Arne de Vet en Filip Lowette leidden bij het schrijven van De fluïde organisatie. Tijdens dit programma leer je – met praktische voorbeelden en concrete oefeningen – hoe je jouw organisatie meer fluïde en minder rigide maakt. Een fluïde organisatie heeft actiecirkels op meerdere niveaus waarin mensen individueel tijdig de echte issues en zorgen benoemen, hierover sneller besluiten nemen en zélf in actie komen.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘De fluïde organisatie’ van uw trainer Arne de Vet en Filip Lowette mee naar huis. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie SLA – service level agreements SLA – service level agreements Lees meer lees meer Strategie & innovatie Change & project management Change & project management Lees meer lees meer Strategie & innovatie KPI’s die wel werken … KPI’s die wel werken … Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Werken met zelfstandigen Werken met zelfstandigen Lees meer lees meer