Strategie = Executie - IFBD
Strategie = Executie

Strategie = Executie

 • U leert strategische doelstellingen te vertalen naar operationele actieplannen.
 • U leert hoe u draagkracht en buy-in realiseert voor uw plannen.
 • U leert hoe u de waan van de dag countert door heldere en haalbare doelstellingen.

EEN STRATEGIE DIE NIET WORDT UITGEVOERD IS NET ZO WEINIG WAARD ALS GEEN STRATEGIE

Bij elk plan dat u ontwikkelt, moet u nadenken over de uitvoering ervan. Een strategie is net zo belangrijk als haar executie. Dat wil echter niet zeggen dat uw strategie er niet meer toe doet. Sterker nog: uw strategie heeft zelf een strategie nodig: de executiestrategie. Deze Writer’s Class ‘Strategie=Executie’ garandeert de versnelling van strategie-executie in uw organisatie. Het programma stelt u in staat – specifiek voor uw organisatie – de succes- en faalfactoren van moderne strategie-executie en innovatie te identificeren.

VRAAGSTUKKEN DIE ONDER ANDERE AAN BOD KOMEN:

 • Wat kost falen in strategie-executie?
 • Wat zijn uw dilemma’s in strategie-implementatie?
 • Wat maakt of kraakt een goede strategie?
 • Wat is de executiecapaciteit van uw organisatie?
 • Bij welke initiatieven gaat u er echt voor en hoe kan zoveel mogelijk in en door de lijn?
 • Oud versus nieuw: hoe organiseert u dat naast elkaar?
 • Activering van strategie: Wie gaat er persoonlijk echt voor?
 • Hoe gaan we het initiatief realiseren? Inhoudelijk, veranderkundig, projectmatig, in de lijn?
Jacques Pijl
Net geen 70% van alle strategische plannen loopt finaal mis op de executie ervan. Deze workshop laat u tot de 30 % successen behoren.

Jacques Pijl

Jacques Pijl werkt al ruim twintig jaar intensief samen met bestuurders en teams van toonaangevende organisaties om kritische vraagstukken van strategie-executie en innovatie op te lossen. Hij begeleidt grootschalige transformaties en chirurgische interventies in de private en de (semi-)publieke sector. Jacques is directeur van adviesbureau Turner, thoughtleader en veelgevraagd spreker over strategie-executie en innovatie. Eerder schreef hij de bestseller ‘Het nieuwe normaal’. Zijn laatste boek ‘Strategie=Executie’ haalde niet alleen de Shortlist Managementboek van het Jaar 2017 maar is op dit ogenblik het best verkochte managementboek.

STRATEGIE = EXECUTIE

De masterclass Strategie = Executie is gebaseerd op het onderzoek dat Jacques Pijl en zijn onderzoeksteam drie jaar geleden startten over de belangrijkste vraag: wat maakt of kraakt excellente strategie-executie en innovatie? Zij interviewden 60 bestuurders en professionals en analyseerden meer dan 60 cases, 300 relevante boeken en artikelen. Het gelijknamige boek staat vol met voorbeelden van deze gesprekken en was lange tijd het best verkochte managementboek in de BeNeLux.

 

 

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Strategie =  Excecutie’ van uw trainer Jacques Pijl mee naar huis.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Het strategische marketing plan Het strategische marketing plan Lees meer lees meer Strategie & innovatie Ontwikkelen & managen van Key Risk Indicators Ontwikkelen & managen van Key Risk Indicators Lees meer lees meer Writers academy Output leiderschap in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Output leiderschap in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer Writers academy De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini Lees meer lees meer