Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid

  • Hoe maak je een team zo psychologisch veilig dat mensen zich écht durven uit te spreken, ook bij twijfels of fouten?
  • Wat levert psychologische veiligheid nu echt op? 
  • Wat is jouw rol als leidinggevende in het creëren van een open en veilig teamklimaat?

VORMEN VAN KRACHTIGE TEAMS

Het gevoel hebben erbij te horen. Zeggen wat je wilt zeggen. Fouten openlijk bespreken. Onbevreesd presteren. Anderen aanspreken op prestaties maar ook op gedrag. Medewerkers, collega’s en managers ongevraagd met nieuwe ideeën bestoken en zo uit te dagen om te excelleren. En dit alles in een positieve en constructieve werkomgeving … 

Dit kan alleen in een open en veilig werkklimaat. En psychologische veiligheid is hiertoe de sleutel. Het lijkt op het eerste gezicht de gewoonste zaak van de wereld, maar schijn bedriegt. Het realiseren van psychologische veiligheid blijkt in de praktijk alles behalve eenvoudig. 

WANNEER IS EEN WERKOMGEVING ‘VEILIG’? 

Maar wat is het verschil tussen een open en een toxische werkplek? Waarom leidt psychologische veiligheid tot een verhoogde productiviteit, betrokkenheid en creativiteit? Hoe herkent u signalen van veiligheid en onveiligheid in eigen team(s) en organisatie? Hoe draagt psychologische veiligheid bij tot inclusie en innovatie, die andere twee pijlers van een veerkrachtige organisatie? En hoe is psychologische veiligheid verbonden met autonomie, feedback en sociale ondersteuning? 

Maar vooral: hoe creëert u een klimaat waarin uw werknemers en leidinggevenden vertrouwen koppelen aan openheid? En niet bang zijn om fouten te maken …

ANGST ALS SPOOKBEELD VOOR GROEI EN INNOVATIE 

Angst weerhoudt mensen ervan hun ideeën en meningen te uiten. Niemand wil onwetend, onbekwaam, opdringerig of negatief overkomen. Dus worden geen vragen gesteld, zwakheden of fouten niet toegegeven en nieuwe ideeën geparkeerd. En dan komen zowel het leren als het groeien van mensen binnen de organisatie in een rode gevaren zone. Niet alleen om dat nieuwe projecten doodgezwegen worden, maar vooral omdat mensen afhaken en stoppen om mee te denken.  

EN WAT IS JOUW ROL ALS LEIDER IN DIT ALLES?

Als leidinggevende speel je dé cruciale rol in het creëren van een veilig klimaat. Jij bent immers het ultieme rolmodel: je medewerkers kijken naar jou om de gedragsnormen en de ongeschreven regels te kennen binnen het team. En wil je dat je medewerkers open zijn en – bijvoorbeeld – durven te praten over hun fouten, dan zal jij je ook kwetsbaar moeten opstellen. Maar natuurlijk botst dat soms met die andere rol die je te vervullen hebt: de rol van “kapitein” die het team met vaste hand de juiste kant op stuurt. Maar hoe pak je dit dilemma aan?  Hoe vind je de balans?  

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID BETEKENT NIET ALTIJD AARDIG ZIJN

Psychologische veiligheid is alles behalve fluffy want het eerlijk benoemen van wat goed én verkeerd loopt is net keihard en zeer confronterend. Aan de hand van concrete cases van leidende organisaties, leer je de massieve impact begrijpen die uitgaat van een vertrouwensvolle, positieve werkomgeving. Maar je leert ook om te gaan met de veiligheidsvreters: afstandswerk, overmatige stress, groeiende onzekerheid, project organisaties, diverse teams, … 

EXCELLEREN EN LATEN EXCELLEREN

Psychologische veiligheid geeft medewerkers het gevoel erbij te horen, moedigt ze aan hun mening te uiten, gemaakte fouten openlijk te bespreken en veelbelovende ideeën aan te dragen. Het leidt tot aantoonbare verbeteringen in eigenaarschap, samenwerking, leren, creativiteit en presteren. Mis dit programma niet want psychologische veiligheid is de basis van uw succesvolle team.

CREËER JE VEILIGE WERKPLEK …

Maar het allerbelangrijkste deel van workshop blijft de praktische aanpak en invulling op jouw werkplek. Hoe kun je in teams, op afdelingen en in organisaties zorgen voor een psychologisch veilig klimaat. Waar kun je het beste mee beginnen? Welke tools en werkvormen kun je het beste gebruiken? Wat zijn de valkuilen en wat zijn de succesfactoren? En vooral ook: hoe kun je vanaf morgen – met een op eigen maat gesneden aanpak – eraan beginnen.  

Marie Loop - Trainer IFBD
Als mensen samenwerken, ontstaan onvermijdelijk ergernissen en conflicten. Als leidinggevende moet je een waarderend, respectvol en veilg klimaat creëren waarin dit bespreekbaar is. Ook al lig jij aan de basis van het conflict …

Marie Loop - Trainer IFBD

Marie Loop is auteur van het boek ‘Generatie Groei’, keynote speaker, trainer en coach bij Better Minds at Work. Deze organisatie – met aan het hoofd Elke Geraerts (auteur Mentaal Kapitaal) – ondersteunt bedrijven bij prangende actuele uitdagingen zoals overmatige stress, burnout,  inzetbaarheid en leiderschap. Als psychologe heeft Marie een ruime ervaring opgebouwd met het individueel coachen van medewerkers en het begeleiding van teams. Ze is dan ook ideaal geplaatst om u te begeleiden tijdens deze Learning Clinic.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Quit Quiet Quitting Quit Quiet Quitting Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Managing managers Managing managers Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen De chief happiness officer De chief happiness officer Lees meer lees meer