Maak een succes van uw HR Projecten - IFBD
Maak een succes van uw HR Projecten

Maak een succes van uw HR Projecten

  • U leert HR projectrisico’s in te schatten en te voorkomen.
  • U leert hoe u de verwachtingen van uw stakeholders managet en omgaat met weerstand.
  • U krijgt een concreet projectplan voor uw HR project binnen uw organisatie.

HR WORDT MEER EN MEER PROJECT GEDREVEN …

Ook HR wordt meer en meer project gedreven. Maar waar u vroeger project medewerker was, bent u vandaag steeds vaker project manager. Denk maar aan het implementeren van een nieuw LMS of HR-systeem, de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, de shift van functies naar rollen, de post acquisitie integratie, het uitwerken van HR-policies, de automatisering van uw administratieve HR processen, het opstellen en invoeren van een verzuimbeleid, de essentiële retentie & branding projecten …  En naast dit alles, ben u nog steeds HR Manager!

WAAROM MISLUKKEN VELE HR PROJECTEN

En toch stranden vele ambitieuze HR Projecten … Hoe komt dat nu?

Omdat HR ook niet ontsnapt aan onrealistische projectplanning, persoonlijke belangen van stakeholders, beperkt draagvlak, ondoordachte business cases, onvoldoende of verkeerde communicatie tussen stakeholders, projectmedewerkers en eindgebruikers, gebrek aan tijd, mensen en middelen, gebrek aan kennis van de HR noden en payroll-processen van interne of externe IT, … Kennis van professioneel project management is dan ook een must voor u als HR Professional.

WAT LEERT U IN DEZE MASTERCLASS?

Alles wat buiten de dagelijkse HR taakgebieden valt, moet u benaderen als een project. Maar werken in een projectteam is heel anders dan het uitvoeren van reguliere HR-(advies)taken. Doel is om binnen een bepaalde tijd iets te realiseren en met een tijdelijk projectteam tot oplossingen en resultaten te komen. En hierbij is de overdracht naar de lijn in de praktijk vaak problematisch.

ZO MAAKT U EEN SUCCES VAN UW HR PROJECTEN

Deze 2-daagse masterclass besteedt daarom veel aandacht aan stakeholder-management en het nauwkeurig formuleren en managen van resultaten. U gaat aan de slag met uw eigen projectplan, zodat u het geleerde direct kunt toepassen in uw organisatie.

  • u leert hoe u een HR projectplan en -planning maakt;
  • u leert HR projectrisico’s in te schatten en maatregelen te nemen om de risico’s te voorkomen;
  • u leert hoe u de verwachtingen van uw stakeholders managet en omgaat met weerstand;
  • u krijgt tips om op de meest effectieve manier uw projectresultaten te behalen;
  • u heeft een concreet projectplan voor uw HR project binnen uw organisatie.
Erik Marcelis - Trainer IFBD
Ook HR wordt meer en meer project gedreven. Maar waar u vroeger project medewerker was, bent u vandaag steeds vaker project manager.

Erik Marcelis - Trainer IFBD

Erik Marcelis is Associate bij Bonte Bij, een netwerk van ervaren HR-professionals. Na jarenlange ervaring als HR Manager (o.m. bij Virgin, Free Record Shop, NS, …) maakte hij de overstap naar HR projecten programmamanagement. Hij wordt vaak gevraagd voor complexe HR-opdrachten (o.m. bij PGGM, KLM, …), waarin hij met een team uit de organisatie zorgt voor concrete resultaten.

Erik schat de project-rol van HR Managers als volgt in: ‘Ik merk dat HR-professionals het vaak lastig vinden om met het management vast te stellen wat er bereikt moet worden op HR-gebied. Ook als dit wel lukt, blijft de realisatie van deze doelstellingen en de  overdracht naar de lijnorganisatie vaak problematisch. Zeker wanneer dit vraagt om verandering van gedrag en cultuur. Om ervoor te zorgen dat HR echt impact heeft in de organisatie, maak ik veel gebruik van methodieken uit HR project- en programmamanagement. Door mijn ervaring als HR Manager begrijp ik goed wat de uitdagingen zijn van een HR-professional die projecten en lastige programma’s tot een goed einde moet brengen, naast al het reguliere HR-werk.’

Top opleiding! Veel info waarmee we aan de slag kunnen gaan.

Jenna, Corporate Talent Acquisition Specialist

Heel goed! Aangename, aanspreekbare en respectvolle docent met heel praktische punten, wat het toepasbaar maakt.

Sigrid, HR Officer

Zeer sterke opleiding, voldeed aan mijn verwachtingen. Deskundige docent en goede balans tussen input van de docent en input van de groep!

Heleen, Coördinator duaal leren
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken Voeren van ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Het grote blunderboek van het ontslagrecht Het grote blunderboek van het ontslagrecht Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht WEBINAR – Impact van Covid-19 op HR, Lopende Contracten en Verzekeringen WEBINAR – Impact van Covid-19 op HR, Lopende Contracten en Verzekeringen Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht WEBINAR – Impact van Covid-19 op de arbeidsrelaties WEBINAR – Impact van Covid-19 op de arbeidsrelaties Lees meer lees meer