Het grote blunderboek van het ontslagrecht - IFBD
Het grote blunderboek van het ontslagrecht

Het grote blunderboek van het ontslagrecht

  • U leert hoe u ongeschonden uit het mijnenveld van het ontslagrecht komt.
  • U leert aan de hand van de unieke praktijkervaring van onze docent, Filip Tilleman, hoe u blunders, dwalingen en misstappen vermijdt bij elke ontslagprocedure.
  • U leert hoe u procedurele, operationele, emotionele en financiële blunders verhindert.

 


BLUNDERS BIJ HET VOORBEREIDEN EN UITVOEREN VAN EEN ONTSLAGDOSSIER

Vandaag zijn meer en meer ondernemingen verplicht om in het kader van een reorganisatie, fusie of outsourcingproject, ook de arbeidscontracten van werknemers (arbeiders, bedienden en kaderleden) te beëindigen. Kennis van ontslagrecht is dan ook een absolute vereiste. En hoewel u bij complexe dossiers ongetwijfeld geadviseerd wordt door experts ter zake, kan een grondige kennis van de materie u veel problemen, kopzorgen en onnodige kosten besparen. En blunders in ontslagrecht kunt u het best vermijden. Niet alleen betaalt u driemaal (de ontslagvergoeding, eventuele schadevergoedingen, duur advies van adviseurs en experts), maar bovendien is de schade aan uw imago vaak niet te becijferen. Reden te meer om op deze blunders te anticiperen en ze uit de weg te gaan …

LEER UIT DE BLUNDERS VAN ANDEREN

De huidige conjunctuur en de acties van de overheid hierop, maken uw opdracht als beleidsverantwoordelijke niet makkelijker. Het ontslagrecht is voortdurend in beweging. Het is dan ook van het grootste belang dat u zich bewust bent van de complexiteit ervan. Tijdens deze workshop wordt het algemene kader eigen aan het ontslagrecht op een zeer praktische en no-nonsense manier uiteengezet. Aan de hand van concrete voorbeelden en mogelijke fouten, worden specifieke situaties toegelicht. U leert vanuit de blunders die Meester Tilleman – gedurende zijn intussen meer dan 25-jarige carrière in het arbeidsrecht – heeft zien gebeuren. Stap voor stap vertelt hij u wat er kan verkeerd lopen en hoe u zich hiertegen kan én moet wapenen. Zo krijgt u een arsenaal van praktische tips, bruikbare richtlijnen en pragmatische inzichten die u helpen bij het uittekenen van een verantwoorde ontslagprocedure en het voorbereiden van een professioneel ontslagdossier.

WAT MAAKT DEZE WORKSHOP UNIEK?

Geen juridische spitstechnologie. Geen vrijblijvende anekdotes. Nee, u krijgt een overzicht van de meest gemaakte fouten bij het voorbereiden en afhandelen van een ontslagdossier. Zo vermijdt u procedurele, operationele, emotionele en financiële blunders.

Filip Tilleman - Trainer IFBD
Blunders in het complexe ontslagrecht kunt u het best vermijden. Niet alleen betaalt u drie maal (de ontslagvergoeding, eventuele schadevergoedingen en duur advies van adviseurs en experts), maar bovendien is de schade aan uw imago vaak niet te becijferen.

Filip Tilleman - Trainer IFBD

Meester Filip Tilleman is vandaag een autoriteit binnen het Arbeidsrecht. Gedurende de laatste jaren heeft hij een unieke ervaring opgebouwd als advocaat én adviseur binnen het Arbeidsrecht. Zijn praktijk– Tilleman & Van Hoogenbemt – is voornamelijk gespecialiseerd in het begeleiden van complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als docent combineert hij een uitgebreide parate kennis en een unieke ervaring met een uitermate pragmatische en no-nonsense kijk op het Arbeidsrecht. Zodoende is hij het best geplaatst om u gedurende deze dag een direct bruikbaar actieplan, van de te vermijden arbeidsrechtelijke valkuilen bij ontslagrecht, te geven.

Zeer bruikbare informatie gespekt met bruikbare voorbeelden.

Fabrice, Advisor
Neem voor meer informatie contact met ons op
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Sociale media voor HR Sociale media voor HR Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Zelfsturende teams Zelfsturende teams Lees meer lees meer Writers academy Help! … Mijn kandidaat liegt Help! … Mijn kandidaat liegt Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht HR KPI’s HR KPI’s Lees meer lees meer