Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2022 - IFBD
Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2022

Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2022

  • U leert hoe u ongeschonden uit het mijnenveld van het ontslagrecht komt.
  • U leert aan de hand van de unieke praktijkervaring van onze docent, Filip Tilleman, hoe u blunders, dwalingen en misstappen vermijdt bij elke ontslagprocedure.
  • U leert hoe u procedurele, operationele, emotionele en financiële blunders verhindert.

 


BLUNDERS BIJ HET VOORBEREIDEN EN UITVOEREN VAN EEN ONTSLAGDOSSIER IN TIJDEN VAN CORONA

Helaas zijn vandaag meer en meer ondernemingen verplicht om in het kader van een reorganisatie, fusie of outsourcingproject, ook de arbeidscontracten van werknemers (arbeiders, bedienden en kaderleden) te beëindigen. Kennis van ontslagrecht is dan ook een absolute vereiste. En hoewel u bij complexe dossiers ongetwijfeld geadviseerd wordt door experts ter zake, bespaart een grondige kennis van deze materie u veel problemen, kopzorgen en onnodige kosten. Vooral in deze complexe tijden, waarbij de kaarten van het traditionele arbeidsrecht integraal door elkaar zijn geschud.

En blunders in ontslagrecht kunt u het best vermijden. Niet alleen betaalt u drie maal (de ontslagvergoeding, eventuele schadevergoedingen, duur advies van adviseurs en experts), maar bovendien is de schade aan uw imago vaak niet te becijferen. Reden te meer om deze blunders te anticiperen en uit de weg te gaan …

LEER VAN DE BLUNDERS VAN ANDEREN

De huidige crisis en de acties van de overheid hierop, maken uw opdracht als (HR-) verantwoordelijke niet makkelijker. Het ontslagrecht is voortdurend in beweging. Vele organisaties verwerken nog de schokgolf van het Eenheidsstatuut en bereiden zich nu voor op de impact van de corona-crisis. Het is dan ook van het grootste belang dat u zich bewust bent van de complexiteit van het ontslagrecht. 

Tijdens deze workshop wordt het algemene kader eigen aan het ontslagrecht op een zeer praktische en no-nonsense manier uiteengezet. Aan de hand van concrete voorbeelden en mogelijke fouten, worden specifieke situaties toegelicht. U leert vanuit de blunders die Meester Tilleman – gedurende zijn intussen meer dan 20-jarige carrière in het arbeidsrecht – heeft zien gebeuren. Stap voor stap vertelt hij u wat er kan verkeerd lopen en hoe u zich hiertegen kan én moet wapenen. Bovendien krijgt u een update van hoe u vandaag op een correctie manier actie onderneemt bij mogelijke ontslagen of ontslagrondes.

Zo krijgt u een arsenaal van praktische tips, bruikbare richtlijnen en pragmatische inzichten die u helpen bij het uittekenen van een verantwoorde ontslagprocedure en het voorbereiden van een professioneel ontslagdossier.  

WAT MAAKT DEZE WORKSHOP UNIEK

Geen juridische spitstechnologie. Geen vrijblijvende anekdotes. Nee, u krijgt een overzicht van de meest gemaakte fouten bij het voorbereiden en afhandelen van een ontslagdossier. Zo vermijdt u procedurele, operationele, emotionele en financiële blunders. 

Filip Tilleman - Trainer IFBD
Blunders in het complexe ontslagrecht kunt u het best vermijden. Niet alleen betaalt u drie maal (de ontslagvergoeding, eventuele schadevergoedingen en duur advies van adviseurs en experts), maar bovendien is de schade aan uw imago vaak niet te becijferen.

Filip Tilleman - Trainer IFBD

Meester Filip Tilleman is vandaag een autoriteit binnen het Arbeidsrecht. Gedurende de laatste jaren heeft hij een unieke ervaring opgebouwd als advocaat én adviseur binnen het Arbeidsrecht. Zijn praktijk– Tilleman & Van Hoogenbemt – is voornamelijk gespecialiseerd in het begeleiden van complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als docent combineert hij een uitgebreide parate kennis en een unieke ervaring met een uitermate pragmatische en no-nonsense kijk op het Arbeidsrecht. Zodoende is hij het best geplaatst om u gedurende deze dag een direct bruikbaar actieplan, van de te vermijden arbeidsrechtelijke valkuilen bij ontslagrecht, te geven.

Zeer bruikbare informatie gespekt met bruikbare voorbeelden.

Fabrice, Advisor
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Maak een succes van uw HR Projecten Maak een succes van uw HR Projecten Lees meer lees meer Writers academy Reinventing HR-data Reinventing HR-data Lees meer lees meer Juridische trainingen Masterclass Overnames – het proces van uw deal: juridische & aansprakelijkheidsvalkuilen Masterclass Overnames – het proces van uw deal: juridische & aansprakelijkheidsvalkuilen Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van moeilijke gesprekken Voeren van moeilijke gesprekken Lees meer lees meer