HR business partner met impact

HR business partner met impact

 • U wordt een regisserende, proactieve en authentieke HR Business Partner.
 • U leert hoe u betrokkenheid bij zowel lijnmanagement als directie creëert.
 • U leert niet alleen dezelfde taal maar ook dezelfde instrumenten van uw business te gebruiken.

De rol van HR Business Partner is de afgelopen decennia enorm veranderd. Een snel veranderende wereld, economische en andere uitdagingen en niet te vergeten de druk op mensen (medewerkers, teams en managers) die drastisch is toegenomen. Samen met je business loods je de organisatie en haar mensen doorheen de éne verandering of zelfs crisis na de andere. Dit kan je alleen door als HR BP je rol voor te volle 100% op te pakken en in te vullen. Maar wat is die rol dat precies? En hoe begin je daaraan?

WAT WILLEN MANAGERS VAN HR … 

De HR-functie is de laatste jaren drastisch veranderd en is vandaag de dag een bijzonder veelzijdige functie geworden. De HR business partner heeft een strategische focus, maar richt zich ook op demand-management en moet altijd deel blijven uitmaken van de organisatie. Als HR business partner ben je vaak adviseur, strateeg, change manager, coach én mentor. Niet alleen voor jouw afdeling maar voor de ganse organisatie.  

SPREEK ALS HR DE TAAL VAN DE BUSINESS

Door de strategie van de organisatie, de strategie van HR en de ontwikkeling van mensen op één lijn te brengen, ontstaat een betrokkenheid bij het management en de medewerkers die tot een duurzame high performance organisatie leidt.  Maar hiervoor moet de HRM niet alleen dezelfde taal spreken als de Business, maar ook dezelfde strategische instrumenten gebruiken.   

HR BUSINESS ACADEMY: ZONDER MEER UNIEK IN BELGIE

Deze workshop is een uniek learning, developing & experiencing gebeuren.  Uniek, omdat weinig programma’s de ambitie hebben om je echt mee te nemen, zowel doorheen je persoonlijke uitdagingen binnen je afdeling als in je integrale organisatie. Uniek, omdat je leert met jouw talent en visie het verschil te maken.  Uniek omdat je leert te denken als een strateeg.  Uniek omdat je leert jouw organisatie high performing te maken en ook te houden. Uniek omdat de kennistransfer van het geleerde naar de praktijk centraal staat en je actief aan het werk gaat met de casuïstiek. Uniek omdat je werkt op echte cases en reële simulaties. Uniek omdat je door de interactie met anderen jouw inzichten leert om te zetten in nieuwe vaardigheden die leiden tot effectiever gedrag en betere resultaten.  

DOELSTELLINGEN VAN DEZE WORKSHOP

Gedurende deze unieke tweedaagse leer je … 

 • waar jouw sterktes en uitdagingen als HR BP en ook waar jullie als team staan;
 • jouw rol van interne adviseur positioneren en naar meerwaarde inschatten;
 • de bedrijfsstrategie vertalen naar een getunede HR strategie;
 • inzicht verwerven in de verschillende elementen van het adviesproces;  
 • van collega’s uit andere organisaties;
 • Comfortabel omgaan met weerstand;
 • tal van hulpmiddelen, tools en technieken die jouw effectiviteit – als interne adviesverlener – verhogen en leer je hoe je deze effectief in jouw omgeving kunt toepassen;
 • je eigen competenties doorheen de 2-daagse constant aan te scherpen en dit aan de hand van jouw eigen cases enerzijds, en real life input van je collega deelnemers anderzijds.

Als HR BP maak je echt het verschil. Door de doelstellingen van de business te vertalen naar een gefundeerd HR-beleid, creëer je echte waarde. Je zorgt voor zekerheid, motivatie en veiligheid en bouwt mee aan de heropbouw of de verdere groei van je organisatie.

Els Aelbrecht - Trainer IFBD
In deze werksessie maak ik van u een regisserende, proactieve & authentieke HR Business Partner. U leert de echte behoeftes van uw business en bouwt zo aan een high performance organisatie.

Els Aelbrecht - Trainer IFBD

Els Aelbrecht is actief als trainer, ICF Professional Certified coach (PCC) en facilitator op het gebied van human resources, management en leadership, persoonlijke – en teamontwikkeling. Onder haar klanten rekent zij o.m.: UZ Gent, Synergie Belgium, Inetum Real Dolmen, ING Belgium, UZ Brussel, KBC, AZ Groeninge, ABB,… Zij studeerde Romaanse filologie (KU Leuven) en vulde dit verder aan met een Postgraduaat Media- en Informatiekunde (KU Leuven), een masterclass HRM (Vlerick Business School) en diverse coachingopleidingen in binnen- en buitenland. Bovendien is zij gecertificeerd trainer en coach in DISC-gedragsstijlen en Drijfveren en intervisiebegeleider. Na vele jaren ervaring in Sales, HR, training en coaching binnen de sector van HR-dienstverlening startte Els in 2008 haar eigen bedrijf Consultea op van waaruit ze diverse opdrachten als HR-manager uitvoerde voor o.a. ING Belgium, Real Dolmen, … Samen met 2 collega’s richtte zij ook Mikondo op, dat organisaties begeleidt naar moeiteloos samenwerken door in te zetten op betekenisvolle dialogen op het niveau van individu, team en organisatie. 

De opleiding werd fantastisch gegeven met ruimte voor uitwisseling van cases en ideeën.

Lavinia, Teamleader HR generatlist

Heel boeiende training met bruikbare tips en tricks van Els en met ruimte voor kennisdeling in de groep.

Annelies, HR Business Partner

Inhoudelijk zeer goed, lesgever met kennis, goede praktijkvoorbeelden en bruikbare tips!

Sandra, HR Business Partner

Ik heb nieuwe zaken geleerd, nieuwe inzichten gekregen. Leerrijk om in dialoog te treden met zowel ervaren experts als met collega's uit andere bedrijven.

Ilse, Talent Acquisition Officer

Positieve training, veel inzichten verworven in de rol van HR Business Partner. Ik had gevraagd naar tools en handvaten en kan hier nu duidelijk mee aan de slag. Er wordt gezorgd voor een vertrouwelijke leeromgeving met veel interactie. Bedankt voor de inzichten!

Ellen, HR Business Partner

Interactief, inspirerend, verhelderend, vleugje humor, heel veel praktische voorbeelden, motiverend, energiegevend ...

Vanessa, Business Partner

Super opleiding, interactief, super bekwame en sympathieke docent.

Nathalie, HR Business Partner

Uiterst boeiende training!

Kathleen, Human Capital Business Partner

Zeer sterke opleiding. Goede afwisseling tussen praktijk, theorie en interactie.

Greet, HR manager

Zeer leerzame 2 daagse opleiding. Ervaren trainer/coach die heel wat concrete tips & tricks heeft meegegeven.

Julie, HR Business Partner

Eigenlijk was het wel leuk om 2 verschillende trainers te hebben. Zo zien we ook dat 2 totaal verschillende mensen dit kunnen vatten en overbrengen op een groep mensen. Er is geen single solution! BTW: alle 2 top gedaan!

Steven, Business Partner

Deze opleiding met 2 trainers verzorgen is een troef! Veel praktijkvoorbeelden meegekregen!

Janne, HR Business Partner

Zeer goede trainer (Nadja), veel tips & tricks, top :) Bedankt!

Phara, HR Business Partner
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Psychologische veiligheid Psychologische veiligheid Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Werven, verlonen en behouden van uw sleutelmedewerkers Werven, verlonen en behouden van uw sleutelmedewerkers Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Fraude op de werkvloer Fraude op de werkvloer Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Alcohol en drugs op de werkvloer Alcohol en drugs op de werkvloer Lees meer lees meer