
De chief happiness officer
- U krijgt een bruikbaar stappenplan voor een strategisch welzijnsbeleid op uw werkplek.
- U leert alle kapstokken voor een geïntegreerd happiness beleid.
- U stelt uw eigen CHO (Chief Happiness Officer) actie plan op.
De rol van Chief Happiness Officer is nog nooit zo cruciaal geweest, als in deze (post-) corona tijden. Want werken met blije en gemotiveerde medewerkers maakt iedereen gelukkig. Zij krijgen de dingen gedaan en tillen hun collega’s naar een hoger niveau. Ze tellen geen uren, wel kleine én grote successen. Maar op het werk spreken wij niet over ‘geluk’, wel over ‘welzijn’. Als werkgever, HR manager of leidinggevende bent u niet verantwoordelijk voor het geluk van uw mensen, wel – vandaag meer dan ooit eerder – voor hun welzijn en het garanderen van de best mogelijke werkcondities. Deze workshop bezorgt u dan ook een stappenplan voor een strategisch welzijnsbeleid op het werk.
Maar waarom hebben steeds meer mensen een burn-out? Hoe voorkomt u dat medewerkers uitvallen? Hoe maakt u van werkplezier een belangrijk en strategisch doel? Want nog nooit waren er zo veel werknemers voor langere tijd afwezig. Stress, hoge werkdruk en verregaande flexibiliteit eisen – nu meer dan ooit – hun tol. Bovendien gaan we door de vergrijzing steeds later op pensioen. En toch beseft iedereen dat gelukkige werknemers voor betere resultaten zorgen en willen steeds meer mensen hun baan als een zinvolle activiteit zien.
Professor Van Hoof roept daarom een nieuwe functie in het leven: de Chief Happiness Officer (CHO). De CHO krijgt de belangrijke taak het welzijn van de medewerkers te bevorderen. Dat doet hij onder meer door afwezigheden grondig in kaart te brengen en door proactief geluk en zingeving te managen.
Er is dus een duidelijke rol weggelegd voor de Chief Happiness Officer. Want net als de CEO, CFO, COO of CTO neemt de CHO een sleutelfunctie in die gegarandeerd tot betere bedrijfsresultaten leidt. De taak van de CHO loopt over drie sporen:
Logischer wijs is de HR Business Partner de meest evidente persoon om de rol van CHO op te nemen. Maar in feite moet elke leidinggevende de rol opnemen. CHO is daarom eerder een cultuur, ingebakken in het DNA van de organisatie, meer dan de taak van een individu met een welomschreven opdracht.
Vandaaag neemt de CHO (net als de CEO, CFO, COO of CTO) een vitale sleutelfunctie in, die uw organisatie future proof maakt.
Prof. dr. Elke Van Hoof is klinisch psycholoog met specialisaties in psychodiagnostiek, trauma, stress en burn-out. Ze is gecertifieerd EMDR-practitioner, biofeedbacktrainer en coach. Elke Van Hoof is verder expert in non-verbale interventies. Ze is bekwaam in outplacement en haar praktijk – Huis voor Veerkracht – is een gemandateerd loopbaancentrum en het expertisecentrum voor stress, burn-out en veerkracht zowel voor bedrijven, professionals en particulieren. Verder is zij expert binnen de Hoge Gezondheidsraad van België, treedt zij op als adviseur in de Committee on Employment and Social Affairs of the European Parliament en neemt zij – als expert – deel aan tal van beleidsondersteunende initiatieven.
Elke Van Hoof doceert medische en gezondheidspsychologie (sinds 2006) alsook klinisch psychologische interventies (vanaf academiejaar 2017-2018) aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze is gastdocent aan de Vlerick Business School. Daarnaast is ze een gewaardeerd gastprofessor, key-note en workshopleider in diverse opleidingsprogramma’s, zowel in het binnen- en het buitenland.
RELEVANT CIJFERMATERIAAL
op vijf jaar tijd is uitval door depressie en burn-out in België toegenomen met 32%;
> tussen 2005 en 2015 is het aantal mensen die meer dan een jaar thuis zitten toegenomen met 80%;
> de totale kost van arbeidsongeschiktheid wordt op 7.96 miljard euro geschat;
> in de komende 10 jaar moeten 300.000 medewerkers hun gepensioneerde collega’s vervangen;
> pas sinds 2010 kunnen artsen burn-out officieel identificeren als diagnose;
> mensen moeten steeds langer werken, brugpensioenen worden geschrapt en werkdruk neemt exponentieel toe;
> investeren in gezondheidspromotie en preventieprogramma’s levert een economische netto-voordeel op van 29.25%.
Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘De chief happiness officer’ van uw trainer Elke Van Hoof mee naar huis.
Wil er meteen nog veel meer van weten en toepassen. Top!
Kathy, HR Talent CoördinatorGoede interactie en mogelijkheid om te leren van elkaar.
Anke, WelzijnscoördinatorHele sterke dag. Ik heb veel geleerd en inspiratie mee.
Eve, HR Business PartnerHet IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad. (6 minuten per test).
(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)
Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.
Voer uw e-mailadres in en de brochure wordt naar u toe gestuurd waarna u deze kunt downloaden.
Bedankt, de brochure is naar uw e-mailadres verzonden. U kunt de brochure nu ook downloaden.
Download brochureVoer uw e-mailadres in en de brochure wordt naar u toe gestuurd waarna u deze kunt downloaden.
Bedankt, de brochure is naar uw e-mailadres verzonden. U kunt de brochure nu ook downloaden.
Download brochureVul uw e-mailadres in en wij laten u weten wanneer er extra data beschikbaar komen.
Bedankt, u ontvangt nu automatisch een e-mail wanneer nieuwe data beschikbaar komen.
Sluiten