Managing & coaching van uw commerciële binnendienst

Managing & coaching van uw commerciële binnendienst

  • U leert waarom elk top sales team nood heeft aan een krachtdadige commerciële binnendienst.
  • U leert een actiegericht draaiboek op te stellen voor uw commerciële binnendienst.
  • U leert kwantificeerbare doelstellingen op te stellen én ook te realiseren.

 


EEN KRACHTDADIGE COMMERCIËLE BINNENDIENST

Achter ieder top sales team staat een krachtdadige commerciële binnendienst. Uw commerciële binnendienstmedewerkers zijn immers de spil van uw bedrijf. Zij verwerken orders, opdrachten en verzoeken van de buitendienstmedewerkers, handelen klachten af, bereiden offertes voor en volgen die verder op, beheren de agenda van uw Sales, negotiëren met uw klanten … Uw binnendienst speelt een structurele rol, zowel in (pre-)sales als in after-sales en heeft dagelijks contact met de klanten, zowel mondeling als schriftelijk en vaak intenser dan de verkopers zelf …

HOE IS DEZE UNIEKE WORKSHOP OPGEBOUWD?

De eerste dag van deze unieke sessie leert u hoe u een commerciële binnendienst vorm geeft en aanstuurt. Als verantwoordelijk manager geeft u leiding aan dit team en moet u zowel mensen aansturen, motiveren als evalueren. U moet doelstellingen kwantificeren en mensen bijsturen indien nodig. De tweede dag is een praktijkdag. Als “Verantwoordelijke Binnendienst” bent u immers in eerste instantie een coach die zijn/haar medewerkers moet begeleiden in de concrete uitvoering van de opdracht. Deze dag leert u hoe u “on the job” kunt coachen. Aan de hand van zeer concrete oefeningen en cases (passief of actief verkopen, maken van afspraken, afhandeling van klachten, onderhandelen van leveringstermijnen, …) krijgt u scenario’s en oefent u die in. Zo bent u in staat het geleerde morgen over te brengen naar uw eigen binnendienst.

U LEERT MANAGEN EN COACHEN

Deze training is uniek. Aan de hand van concrete oefeningen en direct bruikbare tips, technieken en tools leert u hoe u uw binnendienst optimaal aanstuurt en coacht.

Jan Van Eekelen - Trainer IFBD
Je binnendienst speelt een structurele rol in het verkoopproces en heeft dagelijks contact met de klanten, soms vaker dan je sales… Zij verdienen het om aangestuurd en gecoacht te worden.

Jan Van Eekelen - Trainer IFBD

Jan Van Eekelen is professioneel trainer en consultant sinds 2002. Hij was voordien 24 jaar werkzaam bij een internationale financiële groep, eerst als salesmanager, later als coach en trainer. Zo deed hij commerciële en communicatie ervaring op binnen verschillende doelgroepen en in gevarieerde markten, zowel in B2C als in B2B. Hij beheerst grondig de modellen rond interne en externe communicatie en adviesvaardigheden. Jan traint vanuit de praktijk en vanuit zijn rijke ervaring. Daarnaast heeft hij ervaring en expertise in het ontwikkelen van HR-programma’s en anderzijds in trainingen rond coaching, leidinggeven en gesprekstechnieken. Hij beschikt over een groot aantal referenties inzake training, advies en personal coaching. Hij is zonder meer de best geschikte trainer voor dit leerprogramma. Hij combineert een unieke kennis en ervaring van beïnvloeden, overtuigen en communicatie met een grondige kennis van het vak van de preventieadviseur.

Zeer verrijkend. Veel materiaal om mee aan de slag te gaan.

Veerle, Sales Back Office

Ik vond het een heel leerrijke cursus!

Werner, Sales Coördinator

Een zeer interactieve (soms confronterende) opleiding. Heel veel praktijkgerichte tips.

Wendy, Coördinator Customer Service

Ook leuk om te leren van elkaar door situaties en ervaringen te delen.

Femke, Customer Service
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Zelforganisatie en zelfsturing op de werkplek Zelforganisatie en zelfsturing op de werkplek Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen De kunst van het delegeren De kunst van het delegeren Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Coachen op attitude, gedrag en resultaat Coachen op attitude, gedrag en resultaat Lees meer lees meer