Ik weet dat u liegt ...

Ik weet dat u liegt ...

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

"Zou het niet geweldig zijn als u elke leugen direct zou herkennen? Als u zou weten of een sollicitant overdrijft? Of een klant u belazert met een schadeclaim? Of een zakenrelatie liegt over zijn bijdrage aan een project?"

Job Boersma

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Ook u communiceert uren per dag. U woont meetings bij, luistert naar medewerkers, neemt sollicitatiegesprekken af, krijgt leveranciers over de vloer of bezoekt zelf klanten, houdt functioneringsgesprekken, evalueert projecten samen met collega’s en managers, … Elke dag opnieuw neemt u beslissingen, in eerste instantie gebaseerd op wat u hoort maar zelden op wat u ziet. 

Weten of uw gesprekspartner al dan niet de waarheid spreekt, is voor echter voor uw beslissing bepalend. Heeft die sollicitant echt wel die ervaring die u zoekt? Is dit de beste prijs die uw leverancier u kan geven? Zijn die excuses van uw medewerker wel correct? 

Het onderkennen en herkennen van liegsporen aan de hand van micro-expressie is een unieke skill die tot voor kort het privilege was van organisaties als de FBI en de CIA.  Deze micro-expressies zijn snelle oncontroleerbare expressies op het gezicht, die waardevolle informatie geven over hoe iemand zich echt voelt en wat iemand echt denkt. Deze micro-expressie is zichtbaar op het gezicht maar verdwijnt ook weer. Razendsnel.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Vandaag kunt u als business professional leren hoe deze gezichtsexpressies te lezen en te interpreteren om zo uw beslissingen beter te onderbouwen in uw dagelijkse opdracht als manager.  Zo leert u de echte intenties én motivatie van uw gesprekspartner te doorgronden.

Voor u als professional is dit een absolute noodzaak. Heeft u te maken met weerstand, interesse, betrokkenheid of angst? Subtiele gezichtsexpressies geven u daar cruciale informatie over. Hoe staat een cliënt of medewerker tegenover uw standpunten, advies, coaching, product of beleid? Hoe opgetogen wordt er gereageerd op uw onderhandelingsvoorstel? Hoeveel ongenoegen is er in het team dat u aanstuurt? En spreekt die sollicitant echt wel de waarheid? Micro expressies herkennen is onontbeerlijk bij elke interviewtechniek. 

U leert cognitieve en emotionele sporen van leugens detecteren door het lezen van gezichten. U krijgt door het lezen van de micro-expressies de echte boodschap van uw gesprekspartner, ongeacht wat hij of zij vertelt. Als u de micro-expressies juist kunt interpreteren, weet u of uw gesprekspartner de waarheid spreekt.  Bovendien leert u alles over verhoortechnieken en depsychologie van de leugen en de leugenaar.

Deze training is 100% wetenschappelijk onderbouwd en valt terug op studies en onderzoeken gedaan door Prof. Paul Ekman en Prof. David Matsumoto.  

Samen ontwikkelden zij diverse tools die essentieel zijn om micro-expressies te herkennen.  Gedurende deze training voorzien wij voor elke deelnemer twee tools : de MiX™ Comprehensive Micro Expression Training Tool en de SUBX™ Subtle Expression Tool, beide  ontwikkeld door Prof. Matsumoto (gezamenlijke waarde + 150 €).  Met behulp van computeranimaties kunt u zich voor én na deze training verder bekwamen in micro-expressies.  In Amerika worden deze oefeningen gebruikt om medewerkers van de CIA en FBI en psychiaters te trainen.

LEERMETHODIEK

Het programma bestaat uit twee onderdelen, te weten: een kennisdeel en een vaardigheidsdeel. Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat zijn de 7 universele emotionele expressies en hoe herkent u die?
  • Wat is een micro-expressie, hoe ziet een micro-expressie eruit en hoe kunnen we een micro-expressie interpreteren?
  • Hoe kunt u het beste werken met de micro-expressie trainingstool?
  • Wat zijn naast expressies de belangrijkste (non-verbale) informatiekanalen?
  • Laat een leugenaar in zijn communicatie ‘liegsporen’ achter en hoe herkent u die?

VOOR WIE IS DEZE WORKSHOP BESTEMD?

Deze workshop werd speciaal ontwikkeld voor professionals die beslissen op basis wat hen 'gezegd' en ‘verteld’ wordt en van hieruit de waarheidsgetrouwheid moeten bepalen van hun gesprekspartner (vb recruiter, inkoper van diensten, onderhandelaar, zorgfunctie, advocaat, …). Wij beperken de groep tot 18 deelnemers om zo de interactiviteit te maximaliseren.

Inclusief voor elke deelnemer: de tools gebruikt door FBI en CIA

Voor, tijdens en na de workshop kunt aan de hand van twee unieke software applicaties – die vandaag ook bij de training van FBI en CIA agenten én bij de opleiding van psychiaters worden gebruikt – micro expressies en subtieke expressies verder inoefenen. Dit is een unieke gelegenheid, waar u als professional direct vruchten kunt van plukken. Deze software, speciaal ontwikkeld door Professor Matsumoto, leert u de echte leugenaars te herkennen.

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"Ja, de eerste Nederlandse docent die mij overtuigt. Heel mooi!"
Pol Caby - Vice President - Siemens Belgium, Infrastructure & Cities Sector

"Een enthousiaste docent! Een genot om naar te luisteren en van te leren!" 
Dana Aussems - Security Manager - Europe Container Terminals

"Heel boeiende materie en leerrijk gebracht."
Brigitte Vercauteren – Business Unit Manager – Partner Group

Kostprijs

€ 895 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier