Ik weet dat u liegt …

Ik weet dat u liegt …

  • U kunt cognitieve en emotionele leugensporen detecteren door het lezen van gezichten.
  • U herkent de 7 universele emotionele expressies.
  • U leert alles over verhoortechnieken en de psychologie van de leugen en de leugenaar.

U PRAAT, LUISTERT EN OORDEELT DE GANSE DAG

Ook u communiceert uren per dag. U woont meetings bij, luistert naar medewerkers, neemt sollicitatiegesprekken af, krijgt leveranciers over de vloer of bezoekt zelf klanten, houdt functioneringsgesprekken, evalueert projecten samen met collega’s en managers, … Elke dag opnieuw neemt u beslissingen, in eerste instantie gebaseerd op wat u hoort, maar zelden op wat u ziet.

MAAR VERTELT IEDEREEN DE WAARHEID?

Weten of uw gesprekspartner al dan niet de waarheid spreekt, is bepalend voor uw beslissing. Heeft die sollicitant echt wel die ervaring die u zoekt? Is dit de beste prijs die uw leverancier u kan geven? Zijn die excuses van uw medewerker wel correct?

HERKEN LIEGSPOREN AAN DE HAND VAN MICRO-EXPRESSIES

Het onderkennen en herkennen van liegsporen aan de hand van micro-expressie is een unieke skill die tot voor kort het privilege was van organisaties als de FBI en de CIA. Deze micro-expressies zijn snelle oncontroleerbare expressies op het gezicht, die waardevolle informatie geven over hoe iemand zich echt voelt en wat iemand echt denkt. Deze micro-expressie is zichtbaar op het gezicht, maar verdwijnt ook weer. Razendsnel. Vandaag kunt u als business professional leren hoe deze gezichtsexpressies te lezen en te interpreteren om zo uw beslissingen beter te onderbouwen in uw dagelijkse opdracht als manager. Zo leert u de echte intenties én motivatie van uw gesprekspartner te doorgronden.

HERKEN EN INTERPRETEER EMOTIES

Voor u als professional is dit een absolute noodzaak. Heeft u te maken met weerstand, interesse, betrokkenheid of angst? Subtiele gezichtsexpressies geven u daar cruciale informatie over. Hoe staat een cliënt of medewerker tegenover uw standpunten, advies, coaching, product of beleid? Hoe opgetogen wordt er gereageerd op uw onderhandelingsvoorstel? Hoeveel ongenoegen is er in het team dat u aanstuurt? En spreekt die sollicitant echt wel de waarheid? Micro-expressies herkennen is onontbeerlijk bij elke interviewtechniek.

TOEPASBAAR BINNEN UW JOB

U leert cognitieve en emotionele sporen van leugens detecteren door het lezen van gezichten. U krijgt door het lezen van de micro-expressies de echte boodschap van uw gesprekspartner, ongeacht wat hij of zij vertelt. Als u de micro-expressies juist kunt interpreteren, weet u of uw gesprekspartner de waarheid spreekt. Bovendien leert u alles over verhoortechnieken en de psychologie van de leugen en de leugenaar.

EN WAT ALS UW MEETING ONLINE PLAATSVINDT? 

Speciaal voor u staat onze trainer ook stil bij het lezen van gezichtsuitdrukkingen van emoties en micro-expressies tijdens online meetings. Is dit nu makkelijker of moeilijker? Hoe filtert u de juiste expressies? Hoe labelt u de juiste emoties? Zijn alle emoties zichtbaar of net uitvergroot? En wat als uw gesprekspartner een mondmasker draagt? Hoe ‘leest’ u dan het gezicht?  

GEEN HOLLYWOOD MAAR PURE WETENSCHAP

Deze training is 100% wetenschappelijk onderbouwd en valt terug op studies en onderzoeken gedaan door Prof. Paul Ekman en Prof. David Matsumoto. Samen ontwikkelden zij diverse tools die essentieel zijn om micro-expressies te herkennen. Gedurende deze training voorzien wij voor elke deelnemer twee tools: de MiX™ Comprehensive Micro Expression Training Tool en de SUBX™ Subtle Expression Tool, beide ontwikkeld door Prof. Matsumoto (gezamenlijke waarde +150€). Met behulp van computeranimaties kunt u zich na deze training verder bekwamen in micro-expressies. In Amerika worden deze oefeningen gebruikt om medewerkers van de CIA en FBI en psychiaters te trainen.

Job Boersma - Trainer IFBD
Zou het niet geweldig zijn als u elke leugen direct zou herkennen? Als u zou weten of een sollicitant overdrijft? Of een klant u belazert met een schadeclaim? Of een zakenrelatie liegt over zijn bijdrage aan een project?

Job Boersma - Trainer IFBD

Job Boersma is een veelgevraagd international gastspreker, trainer en consultant. Als psycholoog bekwaamde hij zich in emotionele (micro-)expressie en interne bedrijfspolitiek. Hij studeerde onder meer ‘Facial Action Coding System’ of FACS bij Dr. Erica Rosenberg (scientific consultant voor de TV serie ‘Lie To Me’) en ‘Lie Detection’ bij Prof Paul Ekman. Tot in 2006 doceerde hij psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij trainde in die periode dokters en medische professionals in het (h)erkennen van emoties en medische gesprekstechnieken. Hierna werd hij trainer/ consultant bij het trainingsbureau Vergouwen Overduin.

Job verzorgde o.m. trainingen en opdrachten als consultant voor het management van de Nederlandse Centrale Bank, de AFM (Authority Financial Markets), ING, ABN AMRO Bank, NIBC Bank, Electrabel en Cameron. Hiernaast helpt hij bij de analyse en evaluatie van de geloofwaardigheid van bedrijven, CEO’s en hun management. Daarnaast is Job ook als docent verbonden aan de Nyenrode Business University. Hij werkt samen met Psychology Magazine (het meest populaire psychologische blad van Nederland en België) rond publicaties over emoties. Job is gespecialiseerd in micro-expressie, organisatorische politiek, gezichtscodes en leugendetectie.

Ik weet dat u liegt

Inclusief voor elke deelnemer!

Zou het niet geweldig zijn als u elke leugen direct zou herkennen? Als u zou weten of een sollicitant overdrijft? Of een klant u belazert met een schadeclaim? Of een zakenrelatie liegt over zijn bijdrage aan een project?

Ontdek in dit praktische boek hoe u met slimme verhoortechnieken en lichaamstaalanalyse kunt voorkomen dat mensen u bedriegen.

Ontwikkel een antenne voor misleiding, manipulatie en intimidatie zodat niemand u tijdens persoonlijke gesprekken, vergaderingen en onderhandelingen nog in de luren kan leggen.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Ik weet dat u liegt’ van uw trainer Job Boersma mee naar huis. 

Bijzonder interessante opleiding over ingewikkelde materie!

Magali, Marketing Manager

Actieve interactie! Heeft mij zin gegeven om de materie verder te oefenen!!

Goedele, HR Officer

Opleiding was zeer leerrijk!

Jonathan, District Manager

Heel tevreden, leuke interactieve training.

Marleen, HR-Recruiter

Zeer fijne training over een zeer interessant onderwerp.

Yves, Managing Consultant

Heel toepassingsgericht!

Lore, ICT Recruiter

Zeer bruikbare opleiding

Marie-Christine, Zaakvoerder
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy Framing Framing Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht De rol van HR bij functionering- & evaluatiegesprekken De rol van HR bij functionering- & evaluatiegesprekken Lees meer lees meer Leiding geven aan organisaties Psychologische veiligheid Psychologische veiligheid Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf THEMABROCHURE leadership & people management THEMABROCHURE leadership & people management Lees meer lees meer