Cash is King - cash flow analyse

Cash is King - cash flow analyse

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Cash is King … Niet zomaar een kreet, maar het credo van elke budgetbeheerder. Of u commercieel manager, operationeel manager, hr-manager, algemeen manager of financieel manager bent, u stuurt uw operaties op cash. Beoordeelt u een project, een klant of een bedrijf nog op winst of bedrijfsresultaat of durft u al te kijken naar de kasstroom? Kasstroomanalyse blijkt vandaag de enige solide basis voor een goed oordeel. Er is beduidend minder ruimte voor interpretatie en manipulatie. In deze training leert u niet alleen het cruciale verschil tussen cash en winst, maar vooral hoe u – als budgetbeheerder – de kasstroom van uw organisatie positief kunt beïnvloeden. 

DOELGERICHT PROGRAMMA

Maar wat verstaan we onder kasstroom? Waarom is kasstroom (“cash flow”) in de financiële rapportering en berichtgeving geëvolueerd naar hét ultieme beslissingsinstrument? Hoe beïnvloedt dit uw opdracht als manager én beslisser? Vandaag mag u alleen nog beslissingen nemen op basis van CASH. Het nieuwste “wapen” in Finance is dan ook EBITDA, de nieuwste uitdrukking van onze financiële cashsterkte. Tijdens deze opleiding leert u wat dit voor u als manager en ondernemer betekent, hoe u dit kunt beïnvloeden én vooral hoe dit te interpreteren. Daarenboven krijgt u inzicht in die financiële kengetallen gebaseerd zijn op kasstromen. Zo krijgt u een sneller inzicht in de echte prestaties van uw onderneming of die van een businesspartner. 

LEERMETHODIEK

Dit is een 100 % hands on opleiding waaraan en waarmee u waar (-de) voor uw geld krijgt. Aan de hand van oefeningen, cases en praktische voorbeelden leert u hoe cash uw organisatie stuurt. En vooral wat uw rol hierbinnen is. 

Een eerdere deelnemer evalueerde als volgt:

"Zeer goed gepresenteerd - to the point - zelfs voor niet-financieel opgeleide mensen."
Alain Defraigne - Accounting Manager - SPICA
 

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier