Waardebepaling van een onderneming - IFBD
Waardebepaling van een onderneming

Waardebepaling van een onderneming

  • U leert de echte waarde van een onderneming te berekenen.
  • U leert zowel old economy als new economy waarderingen toe te passen op reële cases.
  • U leert wanneer u welke waarderingsregels toepast.

WAT IS EEN ONDERNEMING WAARD …

Een zwaar verlieslatende internet- of dotcom-onderneming die voor absurde bedragen wordt overgenomen. High tech bedrijven met een beperkte omzet en minimale staff, die absurde prijzen eisen én krijgen bij verkoop van hun aandelen. Bedrijven die in een traditionele M&A-omgeving voor symbolische bedragen worden overgelaten, strijken nu gigantische overnamebedragen op. New Economy versus Old Economy. De waardering van een onderneming anno 2018-2019 is drastisch veranderd. Vandaag worden bedrijven die volgens een traditionele waarderingswijze weinig waarde hebben, duur verkocht. Daarom organiseert het Institute for Business Development i.s.m. Ronald Poppe deze unieke studiedag ‘Waardering van een Onderneming – Old Economy versus New Economy’.

CONCRETE INSTRUMENTEN BIJ HET BEPALEN VAN DE WAARDE VAN EEN ONDERNEMING

Gedurende deze dag krijgt u inzicht in de diverse methodes die u als manager kan gebruiken bij het bepalen van de waarde van een onderneming. In het eerste stuk verduidelijkt Ronald Poppe de cruciale en noodzakelijke tools, essentieel bij het waarderingsproces van een onderneming: free cash flow, NPV, IRR, WACC, … Stuk voor stuk instrumenten en concepten die u nodig heeft bij het feitelijke waarderingsproces. Hierna gaat hij vrij snel over tot de diverse – meer traditionele – methodes te gebruiken bij het bepalen van de waarde van een onderneming: de portfolio theorie, het EVA-concept, shareholder value, free cash flow methode, continuë groeimethode, … Naast deze ‘Old Economy-tools’ wordt gedurende de middag dieper ingegaan op de ‘New Economy-tools’ die u kan gebruiken bij de waardebepaling van een onderneming.

OLD ECONOMY VERSUS NEW ECONOMY

De cursus wordt afgesloten met een zeer concrete oefening, waarbij u tijdens een integraal uitgewerkte én reële case study, de waarde van een theoretische onderneming berekent. Eerst volgens de regels van de Old Economy, nadien volgens de regels van de New Economy. Op deze wijze krijgt u niet alleen inzicht in de beide waarderingsmechanismes, maar bovendien in de reële economische marktwaarde van een onderneming.

WAT MAAKT DIT PROGRAMMA UNIEK?

Het op een economisch correcte manier berekenen van de waarde van een onderneming is van cruciaal belang. Bij de voorbereiding van een overname- of fusiedossier, bij de voorbereiding van een beursgang, bij het aankopen of verkopen van eigen of vreemde aandelen, bij operationele of financiële partnerships, bij het inschatten van de waarde van de eigen onderneming, … moet u werken met economisch juiste cijfers. Hiervoor heeft u kennis nodig van zowel de traditionele als de nieuwe waarderingsmechanismes. Deze cursus bezorgt u op een pragmatische wijze – eigen aan Ronald Poppe – zowel Old Economy als New Economy berekenings- en waarderingsmechanismes.

Ronald Poppe - Trainer IFBD
De juiste economische waarde van een onderneming berekenen is een helse klus. Kennis van waarderingsmechanismen is onontbeerlijk bij overnames, fusies, aan- of verkoop van aandelen, partnerships …

Ronald Poppe - Trainer IFBD

Ronald Poppe startte zijn carrière als Hoofd van het Budget Departement van Gulf Oil Belgium. In 1973 maakte hij de overstap naar de toenmalige groep Bell ITT als Hoofd van het Investeringsdepartement. Tot 1985 was hij er onder meer verantwoordelijk voor de oprichting van nieuwe fabrieken (o.a. Mietec), diverse buitenlandse vestigingen (o.a. China, Korea,…) en belangrijke overnames (o.a. Acec). Hierna werd hij Financial Engineering Manager binnen Alcatel Bell. Zijn taak bestond uit het optimaliseren van de fiscale situatie van de onderneming en het ontwikkelen van financiële spitstechnologieën. In 1996 richtte hij de Gelana Finance Group op, een consultancy groep die zich specialiseert in diverse financiële opdrachten. Verder doceert Ronald Poppe aan meerdere universiteiten (o.a. Erasmus Universiteit Rotterdam, EHSAL Brussel, EPM Louvain La Neuve …) en is hij een veel gevraagd gastspreker op internationale seminaries en cursussen.

Sinds 1997 verzorgt hij voor het Institute for Business Development diverse opleidingsprogramma’s.

Zeer goed en duidelijk. Aangename spreker!

Mieke, Zaakvoerster
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Post acquisitie HR management bij fusies & overnames Post acquisitie HR management bij fusies & overnames Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals 8 te vermijden valkuilen in management accounting 8 te vermijden valkuilen in management accounting Lees meer lees meer Excel voor business professionals Boordtabellen in Excel Boordtabellen in Excel Lees meer lees meer Writers academy Fast close – win tijd, bespaar kosten en verbeter resultaat Fast close – win tijd, bespaar kosten en verbeter resultaat Lees meer lees meer