Consolidatie - IFBD
Consolidatie

Consolidatie

  • U leert hoe u uw consolidatie-run opzet.
  • U leert hoe u de reporting en controle uitvoert om zo tot een sluitende consolidatie te komen.
  • U leert hoe software u hierbij (soms) kan helpen.

NOODZAAK VAN CONSOLIDATIE

De financiële consolidatie van een groep ondernemingen is – jammer genoeg – meer dan het wiskundig samentellen van alle posten in de verschillende jaarrekeningen van de verschillende vennootschappen. Naast verschillende methodes ter opname van de cijfers van de deelnemende vennootschappen, wil de moedermaatschappij immers een geconsolideerd overzicht van haar eigen groep tegenover de buitenwereld, o.m. zonder de onderlinge vorderingen en operaties tussen de deelnemers uit de groep, en met bv. het toepassen van haar eigen, unieke afschrijvingsregels over de gehele groep. Dit alles maakt het proces van consolideren redelijk complex enerzijds, maar ook uitermate belangrijk anderzijds. Software kan u hierbij helpen, maar de materie is in die mate complex dat automatiseren pas aan de orde is, wanneer u het consolidatieproces zelf onder controle hebt.

ORGANISEER UW EIGEN CONSOLIDATIE

Daarom organiseert het IFBD deze unieke training, waarbij u de theoretische bouwstenen en algemene principes van de financiële consolidatie leert, ook conform IFRS en US GAAP. U leert hoe u een consolidatiekring en -percentages opstelt, hoe u omgaat met vreemde valuta’s en koersen, hoe u afwijkende boekjaarafsluitingen juist zet, hoe u het groepsrekeningenschema opstelt, gegevens oplaadt, intercompany transacties identificeert en elimineert, omgaat met verschillende afschrijvingsregimes, goodwill of badwill integreert, … Maar ook hoe u de reporting en controle uitvoert om zo tot een sluitende consolidatie te groeien.

SPECIAAL VOOR U ONTWIKKELD

Deze workshop werd speciaal ontwikkeld voor elke medewerker van de financiële dienst, betrokken bij het opstellen, controleren, interpreteren of analyseren van geconsolideerde jaarrekeningen, geconsolideerde budgetten en financiële plannen.

PRAKTIJK GEVALIDEERD DOOR THEORIE: EEN MUST IN DEZE MATERIE

De training is uitermate praktisch opgevat, waarbij het theoretische gedeelte tot een minimum is beperkt zodat u direct – aan de hand van oefeningen en concrete voorbeelden – doorheen alle modules het geleerde kunt toepassen.

Martin van Wunnik – Trainer IFBD
De financiële consolidatie van een groep ondernemingen is – jammer genoeg – meer dan het wiskundig samentellen van alle posten in de verschillende jaarrekeningen van de verschillende vennootschappen.

Martin van Wunnik – Trainer IFBD

Martin van Wunnik is VUB handelsingenieur (1991) en startte zijn carrière aan bij een financiële software firma. Zijn volgende carrièrestappen brachten hem altijd in de intersectie tussen Finance en IT, twee omgevingen waarin Martin zijn expertise heeft opgebouwd. Na o.a. 3 jaren in Luxemburg als Consolidatie Manager, is Martin sinds 2008 met zijn eigen firma ARSIMA Projects actief als zelfstandige consultant in financiële rapportagesystemen, financiële controle (maand- en jaarafsluitingen) en consolidatie. Daarnaast is hij actief in de ontwikkeling van financiële consolidatie software “Consolite”, ter vervanging van ad-hoc “spaghetti” werkbladsystemen, en de predictive analytics module “WK1 model”. Martin begeleidde diverse grote en internationale organisaties bij het opzetten van consolidatiesystemen en -processen. Martin is vandaag financiële coach voor KMO’s en starters.

Als blogger en deeltijdse redacteur voor FDMagazine schrijft hij artikelen voor financiële profielen (waaronder dit artikel over het automatiseren van een consolidatieproces). Hij is uitermate geschikt om deze training op een ervaringsgerichte wijze te brengen.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Financieel management voor financiële professionals Masterclass BTW Masterclass BTW Lees meer lees meer Strategie & innovatie Messcherpe & onderbouwde financiële analyses Messcherpe & onderbouwde financiële analyses Lees meer lees meer Excel voor business professionals Excel en financieel management Excel en financieel management Lees meer lees meer Lean management Lean accounting Lean accounting Lees meer lees meer