Financiële consolidatie

Financiële consolidatie

  • U leert hoe u uw consolidatie-run opzet.
  • U leert hoe u de reporting en controle uitvoert om zo tot een sluitende consolidatie te komen.
  • U leert hoe software u hierbij (soms) kan helpen.

NOODZAAK VAN CONSOLIDATIE

De financiële consolidatie van een groep ondernemingen is – jammer genoeg – meer dan het wiskundig samentellen van alle posten in de verschillende jaarrekeningen van de verschillende vennootschappen. Naast verschillende methodes ter opname van de cijfers van de deelnemende vennootschappen, wil de moedermaatschappij immers een geconsolideerd overzicht van haar eigen groep tegenover de buitenwereld, o.m. zonder de onderlinge vorderingen en operaties tussen de deelnemers uit de groep, en met bv. het toepassen van haar eigen, unieke afschrijvingsregels over de gehele groep. Dit alles maakt het proces van consolideren redelijk complex enerzijds, maar ook uitermate belangrijk anderzijds. Software kan u hierbij helpen, maar de materie is in die mate complex dat automatiseren pas aan de orde is, wanneer u het consolidatieproces zelf onder controle hebt.

ORGANISEER UW EIGEN FINANCIËLE CONSOLIDATIE

Daarom organiseert het IFBD deze unieke training, waarbij u de theoretische bouwstenen en algemene principes van de financiële consolidatie leert, ook conform IFRS en US GAAP. U leert hoe u een consolidatiekring en -percentages opstelt, hoe u omgaat met vreemde valuta’s en koersen, hoe u afwijkende boekjaarafsluitingen juist zet, hoe u het groepsrekeningenschema opstelt, gegevens oplaadt, intercompany transacties identificeert en elimineert, omgaat met verschillende afschrijvingsregimes, goodwill of badwill integreert, … Maar ook hoe u de reporting en controle uitvoert om zo tot een sluitende consolidatie te groeien.

SPECIAAL VOOR U ONTWIKKELD

Deze workshop werd speciaal ontwikkeld voor elke medewerker van de financiële dienst, betrokken bij het opstellen, controleren, interpreteren of analyseren van geconsolideerde jaarrekeningen, geconsolideerde budgetten en financiële plannen.

PRAKTIJK GEVALIDEERD DOOR THEORIE: EEN MUST IN DEZE MATERIE

De training is uitermate praktisch opgevat, waarbij het theoretische gedeelte tot een minimum is beperkt zodat u direct – aan de hand van oefeningen en concrete voorbeelden – doorheen alle modules het geleerde kunt toepassen.

Johan Segers – Trainer IFBD
De financiële consolidatie van een groep ondernemingen is – jammer genoeg – meer dan het wiskundig samentellen van alle posten in de verschillende jaarrekeningen van de verschillende vennootschappen.

Johan Segers – Trainer IFBD

Johan Segers is Expert Consolidator bij de Colruyt Group. Gestart als bedrijfsrevisor bij BDO Bedrijfsrevisoren maakte hij in 1996 de stap naar Engie. Gedurende meer dan 21 jaar nam hij daar de functie waar van Consolidation Expert. In 2018 werd Johan Expert Consolidator bij de Colruyt Group. Zijn unieke ervaring in complexe organisaties maakt van hem de ideale trainer voor dit programma.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Waardebepaling van een onderneming Waardebepaling van een onderneming Lees meer lees meer Financieel Management voor niet-financiële professionals Kostprijscalculatie Kostprijscalculatie Lees meer lees meer Strategie & innovatie Lean administration – hoe groeien naar een paperless office Lean administration – hoe groeien naar een paperless office Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer Telefonisch debiteurenbeheer Lees meer lees meer