De Dirty Tricks van het onderhandelen

De Dirty Tricks van het onderhandelen

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

“Onderhandelen is een spel waarvan je de regels maar beter kent – de geschreven en ongeschreven regels. Want hoe graag wij ook naar een win-win streven, uiteindelijk willen wij allemaal onze zin. Zet elk onderhandelingsproces ontspannen in en vol zelfvertrouwen naar je hand. Maak korte metten met de dirty tricks van je gesprekspartner en doorzie de bogey, de nibble, de fuik, de persoonsverwisseling, de betere aanbieding, de schijnonderhandeling … Want onderhandelen doen wij allemaal. Altijd …Overal … En met iedereen …”

George van Houtem 

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

WIN-WIN, PARTNERSHIP, GEZAMENLIJK BELANG ... VERSUS RESULTAATGERICHT ONDERHANDELEN

Iedereen onderhandelt. Honderden boeken en evenveel trainingen leren ons hoe wij hierbij een win-win relatie moeten nastreven, de gezamenlijke belangen moeten onderstrepen en zo tot een partnership groeien. 

De realiteit leert ons echter iets anders. Partnership is vaak een luxe. Eigenbelang en resultaat zijn eerder de regel. Zeker in het huidige economische klimaat waardat “eerst wij, dan jij” geldt. Het gemeenschappelijke belang krijgt immers pas aandacht eens het eigenbelang is gerealiseerd. En hiertoe worden de “dirty tricks” niet geschuwd. 

BENT U VOORBEREID OP DEZE DIRTY TRICKS?

Hoewel u ongetwijfeld goed getraind bent, bent u niet voorbereid op ‘dirty tricks’. Laat staan dat u deze zelf kunt toepassen. Daarom organiseert het IFBD deze unieke workshop “Dirty Tricks in het Onderhandelen”. Want eerder vroeg dan laat, krijgt u hiermee te maken… Deze dag leert u niet alleen de snode tactieken en strategieën te herkennen, maar deze ook te counteren of zelf toe te passen.

KENT U DE DIRTY TRICKS EN KUNT U ZE WEERLEGGEN?

Hoe countert u de allerlaatste eis? Wat met ‘schijnonderhandelingen’? En wat met emotioneel beroep op uw welwillenheid? Wat is een “nibble” of een “bogey”? En de salami-tactiek? Hoe weerlegt u dreigingen? Wat met ‘laat ons het verschil delen’? Of agendamanipulatie en tijdsdruk? Of onbestaande risico’s? Het ontkennen van beslissingsbevoegdheid? De altijd betere aanbieding van de concurrent? De rigide verkoopsvoorwaarden? Dat allerlaatste kleine percentje? Het ‘ik krijg dit niet goedgekeurd behalve als u …’

Wie werd nooit met één van deze “dirty tricks” geconfronteerd tijdens een onderhandeling? Wie heeft nooit toegegeven, na een lange onderhandelingsfase, azend op dat contract? Wie is nog nooit door een gehaaide inkoper of verkoper in de luren gelegd? 

PINGELEN, OVERLEGGEN OF ONDERHANDELEN ... AAN U DE KEUZE

Selectieve informatieverstrekking en psychologische druk. Manipulaties en dreigementen … Soms omfloerst en gemaskeerd, vaak keihard en open. Een goed onderhandelaar onderkent de strategie van zijn partner en zet net die ene slimmere zet. Hoe u dat doen moet, leert u van onze toptrainer George van Houtem. Hij toont u niet alleen hoe de dirty tricks werken, maar ook hoe te reageren én te counteren met succes.

TEVREDENHEIDSSCORE VAN DEZE TRAINING: 9,6 OP 10 !!!  

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"Mooi & leerrijk! Perfect!"
Koen Meganck - Klantenbeheerder Teletransmissie - Eandis

"Doe zo voort!"
Benjamin Driessens - Account Manager Industrial Sales - Boost Nutrition

"Proficiat, schitterende opleiding!"
Hans Jurgen Verselder - Quality Manager - Faurecia Industries

"TOP!"
Kathlijn Jansen - Logistiek - De Grave - Antverpia

"Boeiende en interessante opleiding, de dag vloog voorbij!"
Kathleen Vermeersch - Sales Manager - Point-Virgule

"Beste cursus die ik ooit gevolgd heb, goed gebracht, to the point."

"Hele fijne leerrijke dag. Schitterende begeleiding, zeer overtuigend. Goede mix van theorie en oefeningen.
"Koen Verbeeck - Director Operations ICT - Ferranti Computer Systems

"Aangename spreker, enthousiasme werkt aanstekelijk. Een van de beste trainingen sinds jaren."

"Goed tempo, leuk gegeven, goede syllabus en boek, wordt zeker gelezen nadien."
Bart Coen – Project Leader – Cofely Fabricom

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier