Balansanalyse voor financiële professionals

Balansanalyse voor financiële professionals

  • U leert het onzichtbare zichtbaar te maken.
  • U leert als financieel professional hoe u de balans als beslissings- en sturingsinstrument kunt en moet gebruiken.
  • U leert hoe balansen opgesmukt en versierd worden en hoe hier door te prikken.

DE JAARREKENING … UW BELANGRIJKSTE FINANCIËLE INSTRUMENT

De jaarrekening blijft het belangrijkste (financiële) instrument, waarmee u een organisatie doorlicht. Ook als financiële professional is dit instrument cruciaal bij het evalueren van financiële resultaten, zowel voor de eigen activiteiten als voor de financiële gezondheid van klanten of leveranciers.

DE BALANS … MEER DAN EEN ‘SNAPSHOT’ VAN EEN ONDERNEMING?

Maar u heeft reeds kennis van balansen en resultatenrekeningen. Solvabiliteit, liquiditeit en rendabiliteit zijn de KPI’s waarop u terugvalt bij het nemen van uw operationele en strategische beslissingen. En toch bevindt u zich soms op glad ijs wanneer u verder gaat dan die quickscan van een jaarrekening en u belangrijke beslissingen moet nemen op basis van die ‘foto’.

ONTMASKER CIJFERS EN ZOEK DE WAARHEID

Op één dag tijd leert u de cruciale aandachtspunten én valkuilen, onmisbaar voor elke financiële professional bij het analyseren van een jaarrekening. U leert alles over de specifieke rubrieken, het werkkapitaal en kasstroomanalyse. U krijgt inzicht, niet alleen in de kwantitatieve, maar ook in de kwalitatieve bouwstenen van een jaarrekening. U leert hoe deze bouwstenen uw beoordeling beïnvloeden. Tot slot ziet u ook wat een jaarrekening kan verbergen.

MAAK HET ONZICHTBARE ZICHTBAAR

Vaak staat in een jaarrekening meer informatie en kennis over de organisatie dan u op het eerste moment durft te denken. Daarom organiseert het Institute for Business Development deze unieke specialisatietraining: Balansanalyse voor Financiële Professionals.

Johan Lyssens – Trainer IFBD
Jaarrekeningen tonen veel, maar verbergen soms nog meer. Door een deskundige analyse krijg je zicht op het bedrijf achter de cijfers.

Johan Lyssens – Trainer IFBD

Johan Lyssens startte zijn carrière bij Bank J. Van Breda & C°. Gedurende meer dan 20 jaar werkte hij intensief samen met ondernemingen, waarvan de laatste 7 jaar als gedelegeerd bestuurder en Lid van het directiecomité verantwoordelijk voor kredietverlening, betalingsverkeer en beleidsinformatie. In 2001 maakte Johan de overstap naar Delta Lloyd Bank waar hij gedurende vijf jaar als lid van het directiecomité en gedelegeerd bestuurder zijn opdracht verder zette. Daarnaast was Johan 14 jaar lang Professor Financial Management aan de Antwerp Business School (Lessius). Op dit moment is hij ook actief als docent corporate finance aan de EHSAL Management School, PXL Hasselt en de Retail Banking Academy in London waar hij financiële opleidingen verzorgt voor banken in Europa en Afrika. Sinds 2006 is Johan binnen het IFBD als trainer en adviseur betrokken bij diverse financiële trainingstrajecten binnen Europa. De laatste jaren verzorgde hij Financieel Manage-ment trainingen voor diverse klanten (UNILIN, Vandemoortele, Johnson Controls-Adient, GEA, ENGIE, DHL, KELVION, ALCOPA, INEOS, PIERRET en vele tientallen andere nationale en internationale organisaties). Johan combineert een unieke bedrijfservaring met een uitgebreide didactische en academische inslag.

Lien Dobbeleir - Trainer IFBD

Lien Dobbeleir is Business Manager bij UFINITY, Finance consultants. Daarvoor was zij gedurende meer dan 8 jaar Consultant Bij BMW Group BELUX. Zij heeft als opleiding master Toegepaste Economische Wetenschappen van de universiteit Antwerpen.

Niemand kan het beter dan Johan. Vlot, gemotiveerd, passievol en interactief!

Laurent, Professional Credit Officer

Schitterende trainer!!!

Marc, Finance Manager

Geweldig goede opleiding!

Stephanie, Investment Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Business Case Calculation – investeringsanalyse & -selectie Business Case Calculation – investeringsanalyse & -selectie Lees meer lees meer Excel voor business professionals Excel en financieel management Excel en financieel management Lees meer lees meer Excel voor business professionals Power BI voor Financials Power BI voor Financials Lees meer lees meer Excel voor business professionals Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel Lees meer lees meer