Balansanalyse voor financiële professionals - IFBD
Balansanalyse voor financiële professionals

Balansanalyse voor financiële professionals

  • U leert het onzichtbare zichtbaar te maken.
  • U leert als financieel professional hoe u de balans als beslissings- en sturingsinstrument kunt en moet gebruiken.
  • U leert hoe balansen opgesmukt en versierd worden en hoe hier door te prikken.

DE JAARREKENING … UW BELANGRIJKSTE FINANCIËLE INSTRUMENT

De jaarrekening blijft het belangrijkste (financiële) instrument, waarmee u een organisatie doorlicht. Ook als financiële professional is dit instrument cruciaal bij het evalueren van financiële resultaten, zowel voor de eigen activiteiten als voor de financiële gezondheid van klanten of leveranciers.

DE BALANS … MEER DAN EEN ‘SNAPSHOT’ VAN EEN ONDERNEMING?

Maar u heeft reeds kennis van balansen en resultatenrekeningen. Solvabiliteit, liquiditeit en rendabiliteit zijn de KPI’s waarop u terugvalt bij het nemen van uw operationele en strategische beslissingen. En toch bevindt u zich soms op glad ijs wanneer u verder gaat dan die quickscan van een jaarrekening en u belangrijke beslissingen moet nemen op basis van die ‘foto’.

ONTMASKER CIJFERS EN ZOEK DE WAARHEID

Op één dag tijd leert u de cruciale aandachtspunten én valkuilen, onmisbaar voor elke financiële professional bij het analyseren van een jaarrekening. U leert alles over de specifieke rubrieken, het werkkapitaal en kasstroomanalyse. U krijgt inzicht, niet alleen in de kwantitatieve, maar ook in de kwalitatieve bouwstenen van een jaarrekening. U leert hoe deze bouwstenen uw beoordeling beïnvloeden. Tot slot ziet u ook wat een jaarrekening kan verbergen.

MAAK HET ONZICHTBARE ZICHTBAAR

Vaak staat in een jaarrekening meer informatie en kennis over de organisatie dan u op het eerste moment durft te denken. Daarom organiseert het Institute for Business Development deze unieke specialisatietraining: Balansanalyse voor Financiële Professionals.

Johan Lyssens – Trainer IFBD
Jaarrekeningen tonen veel, maar verbergen soms nog meer. Door een deskundige analyse krijg je zicht op het bedrijf achter de cijfers.

Johan Lyssens – Trainer IFBD

Johan Lyssens startte zijn carrière bij Bank J. Van Breda & C°. Gedurende meer dan 20 jaar werkte hij intensief samen met ondernemingen, waarvan de laatste 7 jaar als gedelegeerd bestuurder en Lid van het directiecomité verantwoordelijk voor kredietverlening, betalingsverkeer en beleidsinformatie. In 2001 maakte Johan de overstap naar Delta Lloyd Bank waar hij gedurende vijf jaar als lid van het directiecomité en gedelegeerd bestuurder zijn opdracht verder zette. Daarnaast was Johan 14 jaar lang Professor Financial Management aan de Antwerp Business School (Lessius). Op dit moment is hij ook actief als docent corporate finance aan de EHSAL Management School, PXL Hasselt en de Retail Banking Academy in London waar hij financiële opleidingen verzorgt voor banken in Europa en Afrika. Sinds 2006 is Johan binnen het IFBD als trainer en adviseur betrokken bij diverse financiële trainingstrajecten binnen Europa. De laatste jaren verzorgde hij Financieel Manage-ment trainingen voor diverse klanten (UNILIN, Vandemoortele, Johnson Controls-Adient, GEA, ENGIE, DHL, KELVION, ALCOPA, INEOS, PIERRET en vele tientallen andere nationale en internationale organisaties). Johan combineert een unieke bedrijfservaring met een uitgebreide didactische en academische inslag.

Niemand kan het beter dan Johan. Vlot, gemotiveerd, passievol en interactief!

Laurent, Professional Credit Officer

Schitterende trainer!!!

Marc, Finance Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie De controller als business partner De controller als business partner Lees meer lees meer Strategie & innovatie Messcherpe & onderbouwde financiële analyses Messcherpe & onderbouwde financiële analyses Lees meer lees meer Performance management Efficiënte financiële rapportages Efficiënte financiële rapportages Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Schrijven van rappelbrieven met impact Schrijven van rappelbrieven met impact Lees meer lees meer