Efficiënte financiële rapportages - IFBD
Efficiënte financiële rapportages

Efficiënte financiële rapportages

  • U leert waarom rapportages niet altijd leiden tot juiste conclusies of acties.
  • U verbetert de effectiviteit van uw (financiële) management informatie door het toepassen van de nieuwste inzichten op gebied van datavisualisatie en rapportage.
  • U gaat naar huis met uw eigen aangepast rapportage.

BEHAAL UW STRATEGISCHE DOELEN MET MINDER TIJDVERLIES: RAPPORTEER EFFECTIEF!

Steekt u verloren tijd en energie in het lezen of maken van rapportages? Wilt u praktische tips om uw rapportages inhoudelijk en qua vormgeving kritisch te evalueren? Ontdek in deze training hoe u uw rapportages meer effectief kunt maken, zowel naar inhoud als naar vorm! Deze training is vooral bedoeld voor controllers en financieel managers die worstelen om het gebruik van stuurinformatie in hun organisatie echt te verbeteren. .

HOEVEEL (VERLOREN) TIJD STEEKT U IN UW FINANCIELE MANAGEMENT RAPPORTAGES?

Elke organisatie steekt veel tijd in het produceren en lezen van management rapporten. Helaas leert de praktijk ons dat de balans door de jaren scheef is gegroeid: managers nemen weinig actie op basis van deze management rapportages en de investering in tijd en software wordt zelden verzilverd. Het probleem wordt echter groter als verkeerde zaken worden gerapporteerd en er gestuurd wordt op informatie die bedoeld is voor externe verantwoording. In deze training leert u hoe u eenvoudig uw rapportages effectiever maakt. Zo worden ze echt gebruikt voor besturing en niet als excuus achteraf!

KRIJG MENSEN IN BEWEGING MET UW FINANCIËLE RAPPORTEN EN RAPPORTAGES

Deze training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek op gebied van besturing en datavisualisatie. De jarenlange ervaring van de docent op gebied van strategie, besturing, management informatie en gedrag, maakt het mogelijk de theorie te vertalen naar praktisch toepasbare ideeën waar u morgen mee aan de slag kunt. Dit effect wordt versterkt doordat de training ondersteund wordt met vele concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

5 LEERPUNTEN VAN DEZE DAG

> U doorziet waarom rapportages niet leiden tot juiste acties;
> U kunt met vuistregels de inhoud van een rapportage verbeteren;
> U weet waarom de juiste visualisatie en lay-out het verschil maken;
> U gaat naar huis met uw eigen aangepaste rapportage;
> U kunt eindelijk de in rapportages geïnvesteerde energie verzilveren.

5 ACTIEPUNTEN VAN DEZE DAG

> U bespaart kosten voor het produceren en gebruik van rapportages;
> U zorgt dat rapportages actief bijdragen aan strategische doelen;
> U verlaagt het risico van te late of onjuiste conclusies;
> U verhoogt de betrokkenheid, motivatie van medewerkers;
> U zorgt voor meer zichtbaarheid en toegevoegde waarde.

Merlijn Gillissen – Trainer IFBD
Als manager stopt u veel tijd in het produceren en lezen van management rapporten. Toch nemen managers weinig actie op basis van deze rapporten en blijft de investering in tijd en software zuur. Maar als de verkeerde zaken worden gerapporteerd of er wordt gestuurd op informatie bedoeld voor externe verantwoording, kan het écht verkeerd lopen. Ik leer u u eenvoudig uw rapportages effectiever maakt. Zo worden ze echt gebruikt voor besturing en niet als excuus achteraf!

Merlijn Gillissen – Trainer IFBD

Merlijn Gillissen traint en inspireert finance teams en individuen in binnenen buitenland. Door zijn inhoudelijke kennis, bedrijfspraktijkervaring en vakdocentschap weet hij deelnemers een unieke smeltkroes van inzichten en toepassingen aan te bieden. Zijn visie en standpunten omtrent resultaat management brengt hij met opvallende gedrevenheid en humor. Merlijn is eigenaar van Decido, een adviesbureau gespecialiseerd in resultaatgericht management en strategie implementatie. Merlijn heeft de afgelopen 15 jaar meer dan 100 proces optimalisatie trajecten met succes afgerond, bij zowel profit als non-profit instellingen. Merlijn is tevens auteur van o.a. het boek “Van Ambitie naar Succes, resultaatsturing in theorie en praktijk” en tientallen artikelen op het gebied van managementinformatie en proces optimalisatie.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Het managen van overhead Het managen van overhead Lees meer lees meer Financieel Management voor niet-financiële professionals Kostprijscalculatie Kostprijscalculatie Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Mastering US GAAP Mastering US GAAP Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals 8 te vermijden valkuilen in management accounting 8 te vermijden valkuilen in management accounting Lees meer lees meer