Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel - IFBD
Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel

Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel

  • U leert het belang en de noodzaak van een effectieve liquiditeitsprognoses.
  • U leert een dynamisch Cash Flow Forecast model vorm te geven in Excel.
  • U maakt een draaiboek en een rekenmodel voor uw eigen liquiditeitsprognose.

CASH BLIJFT KING …

Uw balans- en resultatenrekening zijn de basis voor uw financiële controle en beslissingen. Maar een goed gemodelleerd cashflow forecast model is absoluut onmisbaar. Want alleen hiermee kunt u zien of uw organisatie haar (financiële) verplichtingen kan inlossen. Vooral bij strategische keuzes (groei, investeringen, nieuwe markten, voorraden, debiteurenmanagement, …) is de prognose van uw cashflow een absolute must. Maar ook als het wat minder gaat, moet u weten of uw organisatie haar financiële afspraken kan nakomen. Met een liquiditeitsprognose (of cashflow prognose) brengt u immers alle verwachte inkomsten en uitgaven voor uw bedrijf op een juiste en volledige manier in kaart.

EN EXCEL BLIJFT UW ONMISBARE TOOL

Bij te veel ondernemingen ontbreekt dit inzicht, omdat de cashflow forecast niet automatisch uit uw ERP-systeem komt gerold. Excel blijft dan ook de noodzakelijke tool om de prognose van uw cash positie accuraat vorm en inhoud te geven. Tijdens deze cursus ontdekt u in slechts één dag hoe u in Excel een professioneel cashflow forecast model bouwt met maand- en weekoverzichten.

WAT MAAKT DIT PROGRAMMA UNIEK?

Na deze training benut u het potentieel van Excel ten volle. U maakt sneller en efficiënter uw rapportages, prognoses, budgetten, investeringen en jaarrekeningen. Tijdens dit programma ontdekt u de verbluffende en eenvoudige mogelijkheden die veel voordeel opleveren, waarmee u forse tijdwinst boekt en risico’s en opportuniteiten in kaart brengt. U ontvangt bovendien het draaiboek en het uitgewerkte rekenmodel, dat u direct kunt gebruiken voor uw eigen cashflow forecast.

 

P.S. Indien u maximaal rendement uit deze workshop wenst te halen, vragen wij om uw eigen laptop mee te brengen (met Excel 2010, 2013, 2016 of Office 365)

Tony de Jonker – Trainer IFBD
Bij strategische keuzes is de prognose van uw cashflow een absolute must. Maar ook als het wat minder gaat, moet u weten of uw organisatie haar financiële afspraken kan nakomen. Met een liquiditeitsprognose (of cashflow prognose) brengt u immers alle verwachte inkomsten en uitgaven voor uw bedrijf op een juiste en volledige manier in kaart.

Tony de Jonker – Trainer IFBD

Tony de Jonker helpt bedrijven met specifieke kennis op het snijvlak van finance en het ontwikkelen van Officeapplicaties. Tony heeft meer dan 33 jaar spreadsheetervaring en ontwikkelde meer dan 100 applicaties. In 2015 is Tony door Microsoft benoemd tot ‘Excel Most Valuable Person’. Tony is sinds 2005 Excel columnist voor diverse financiële vakbladen. Daarnaast audit hij het gebruik van Office-applicaties bij bedrijven in samenhang met hun processen en bespaart hij zo veel geld door beter en creatiever om te gaan met Office-applicaties. In dat kader organiseert hij regelmatig spreadsheet makeover days, waarin hij samen met de gebruikers een bestaande toepassing live optimaliseert.

Tony De Jonker helpt bedrijven en financiële professionals op het snijvlak van Business & Finance door het ontwikkelen van Excel-applicaties. Hij heeft intussen meer dan 34 jaar ervaring en tot zijn klanten behoren gerenommeerde nationale en internationale bedrijven, waaronder Genzyme, Imperial Tobacco, Shell, Novo Nordisk, BAM Group, Ahold, Cargill, KPN, Eneco en vele anderen. Zowel in zijn trainingen als in zijn adviestrajecten maakt Tony cijfers transparant en interpreteerbaar. Hij leert financiële professionals hoe zij hun spreadsheets optimaal kunnen afstemmen op de business. Hierdoor kunnen gebruikers tijd winnen maar vooral risico’s minimaliseren. Hiernaast is Tony columnist voor diverse financiële vakbladen. In 2015 werd hij Microsoft benoemd tot ‘Excel Valuable Professional’ ( MS MPV), een erkenning die alleen aan échte experten wordt gegund.

Handige Excel-tricks geleerd, en nu zelf aan de slag!

Vanessa, Financieel directeur
Neem voor meer informatie contact met ons op
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Performance management Impact maken met data Impact maken met data Lees meer lees meer Financieel Management voor niet-financiële professionals Kostprijscalculatie Kostprijscalculatie Lees meer lees meer Strategie & innovatie De controller als business partner De controller als business partner Lees meer lees meer Sales Wat als uw klanten niet betalen? Wat als uw klanten niet betalen? Lees meer lees meer