Boordtabellen in Excel - IFBD
Boordtabellen in Excel

Boordtabellen in Excel

  • U leert hoe u uw management dashboard inhoudelijk en technisch vorm geeft.
  • U leert zowel de front-end als de back-end doelgericht te creëren.
  • U leert alle geavanceerde dashboard technieken op uw persoonlijke scorecard zodat die niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook overzichtelijk is.

BOUW UW EIGEN MANAGEMENT DASHBOARD

Prestatiemeting en -sturing op basis van meer dan alleen financiële kengetallen, is in veel bedrijven een hot issue. Meer en meer organisaties zetten inmiddels de Balanced Scorecard in om de performance van hun bedrijf te meten en te verbeteren. Deze workshop leert u hoe u Excel kunt gebruiken als tool om een eigen scorecard vorm te geven. Aan de hand van concrete voorbeelden en direct bruikbare templates leert u hoe u uw eigen KPI’s (Key Performance Indicatoren) visueel vorm kunt geven in een werkbare scorecard of boordtabel.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Wij onderscheiden drie fases in de bouw van uw persoonlijke boordtabel: (1) Creëren van de back-end (BE): vooraleer een dashboard kan worden opgezet, dienen de brondata in hun meest éénvoudige vorm in een back-end bestand gestockeerd te worden. (2) Creëren van de front-end (FE): de front-end (of het dashboardrapport) dient volledig vrij te zijn van tijdsgerelateerde data. Via parameterisatie en data-extractie worden op vraag van de gebruiker specifieke data voor een bepaalde periode getoond, en dit zonder enige macro. (3) Geavanceerde dashboardtechnieken: door gebruik van specifieke Excel-functionaliteiten kan een dynamische interactie worden gecreëerd om specifieke data te filteren. Eigen staafgrafieken alsook het gebruik van het juiste kleurenpallet garanderen een professionele look en print.

LEERMETHODIEK

Deze dag werd speciaal ontwikkeld voor die Excel-gebruiker die – versie-onafhankelijk – het beste wil puren uit zijn/haar spreadsheets en zo sneller en efficiënter de juiste managementinformatie krijgt, onontbeerlijk bij het nemen van beslissingen. Iedere deelnemer krijgt dan ook een model voor een bruikbare boordtabel of scorecard mee naar huis.

Eén van de pijnpunten bij de meeste Excel-trainingen is dat de visuele projectie van de training niet optimaal verloopt. Als deelnemer is het dan niet altijd evident om de opbouw van het geprojecteerde model mee te volgen. Daarom voorziet het IFBD voor alle deelnemers 24″-schermen waarop u het gepresenteerde direct kunt volgen. Om optimaal te kunnen profiteren vragen wij u om een eigen laptop mee te brengen met Excel 2013 of een recentere Excel-versie.

Alain Pieters – Trainer IFBD
Elke manager heeft nood aan een dashboard waarbij data en KPI’s op een visueel heldere én juiste manier worden voorgesteld. Dit vraagt echter kennis van zaken: van selectie van data, verwerking van data tot presentatie van data.

Alain Pieters – Trainer IFBD

Alain Pieters is oprichter van in2Facts (ontwikkeling maatwerk applicaties). Afgestudeerd als Industrieel Ingenieur gespecialiseerd in turbine- en compressortechnologie was hij gedurende 24 jaar werkzaam in de petrochemische sector in diverse managementfuncties (productie, logistiek, constructie). Als manager volgde hij een opleiding Masterclass in Controllership (Vlerick Leuven Gent Management School) en installeerde Excel-gerelateerde dashboards om management inzicht te geven in de strategische KPI’s. Vervolgens als Project Manager / teamlid van strategische projecten (G-ATP, demand forecast / planning /control, meten en rapporteren van innovatie, bepalen van de kost van complexiteit, SCOR) werden de skills met betrekking tot analytische en rapporteringsbehoeften verder geprofessionaliseerd. Momenteel is Alain vooral verantwoordelijk voor de technische component bij implementaties m.b.t. Time Driven – Activity Based Costing, Strategy Focused Organisations, Budgeting & Planning projecten met focus op rapportering, dashboards, ETL’s, pre- en post calculatie applicaties, enz.  De laatste jaren specialiseerde hij zich in complexe Excel & Power BI oplossingen.  Hij wordt binnen Europa gezien als dé Excel/Power BI business expert.

Alain koppelt een unieke operationele ervaring met grondige financiële en strategische inzichten aan een excellente kennis van Excel. Hij maakt van deze training dan ook een direct toepasbare ervaring.

Heel gestructureerde en duidelijke opleiding.

Cleo, Praktijklector

Interessante opleiding! Stevig tempo zodat vele functionaliteiten aan bod zijn kunnen komen.

Bert, Medewerker Rapportering

Eén van de beste cursussen ooit!

Eric, CEO

Superveel bijgeleerd, goed toepasbaar, duidelijk uitgelegd. Yes!

Diane, Boekhoudster

Kwaliteit was zeer goed! Zeer leerrijk.

Steve, Financieel Beheerder

Perfect!

Leontine, Corporate Quality Assurance Manager

Schitterende ervaring, bedankt. Smaakt naar meer!

Ivo, Operations Director

Goeie omgang met Excel in verschillende talen.

Nele, Aankoper

Prima, zeer leerrijk

Joris, Capaciteitsbeheerder

Tweede namiddag was heavy. Zeer leervol!

Frederiek, Financial Manager

Super, thanks!

Dirk, Risk, Compliance & Quality Support

Zeer tevreden, lang geleden dat ik nog het gevoel had iets meteen toepasbaar mee te hebben.

Birgit, Planner

Heel interessante opleiding, unieke opleiding gegeven door een expert in dit vakgebied.

Peter, Controller

Voor mij de perfecte cursus, net wat ik zocht!

Fien, Business Controller

Beste Excel-cursus die ik ooit gevolgd heb.

Anton, Project Manager

Prima lesgever! Een referentie!

Maxime, Directeur Finance

Schitterende cursus: Excel ziet er nu helemaal anders uit!

Geert, Head of Sales

Nuttige opleiding, goed tempo en goede didactiek (ondanks de complexe materie).

Hilde, Business Administrator
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Performance management Efficiënte financiële rapportages Efficiënte financiële rapportages Lees meer lees meer Excel voor business professionals Excel en financieel management Excel en financieel management Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Waardebepaling van een onderneming Waardebepaling van een onderneming Lees meer lees meer Financieel Management voor niet-financiële professionals THEMABROCHURE financieel management THEMABROCHURE financieel management Lees meer lees meer