Coachen op attitude, gedrag en resultaat - IFBD
Coachen op attitude, gedrag en resultaat

Coachen op attitude, gedrag en resultaat

  • U leert hoe u duurzaam resultaat boekt als coach, zowel naar output als naar gedrag.
  • U leert aan de hand van intensieve rollenspelen en cases de kernvaardigheden van een output-coach.
  • U leert hoe u gedragsmatige feedback geeft, omgaat met conflicten en actief luistert.

EXPERT OF COACH: TWEE VERSCHILLENDE ROLLEN

Medewerkers coachen is een belangrijke – zo niet dé belangrijkste – vaardigheid van iedere leidinggevende. Maar vaak beperkt dit coachen zich tot expert coaching waarbij de leidinggevende bouwt op zijn/haar operationele expertise en die overdraagt op zijn/haar medewerkers. Kennis van systemen, processen of dossiers wordt overgegeven. De leidinggevende is in eerste instantie expert en niet coach …

HOE DUURZAAM RESULTAAT BOEKEN ALS COACH?

De rol van leidinggevende als coach gaat echter een pak verder dan die rol als expert. Het ontwikkelen van het volledige potentieel van de medewerker staat centraal. En daar hoort ook attitude en gedrag bij. Want pas dan wordt écht resultaat geboekt. Coachen behelst het verhogen van de betrokkenheid, het begeleiden naar meer zelfsturing, het verbeteren van relaties met anderen, het aankaarten van prestatieproblemen. Kortweg, het slijpen van de potentiële diamant op andere facetten dan de operationele expertise. Alleen zo kunt u als coach duurzaam resultaat boeken.

STUREN OP GEDRAG EN ATTITUDE

Dit programma gaat dan ook niet over het overbrengen van operationele of technische expertise. Dit programma bezorgt je wel de nodige vaardigheden om zelf aan de slag te gaan als coach, sturend op gedrag en attitude. Je krijgt niet alleen inzicht in het proces, maar ook in de juiste mindset om als coach écht succesvol te worden. Er wordt in kleine groepjes gewerkt en de benadering is praktisch en rijk aan persoonlijke feedback.

Peter De Meyer – Trainer IFBD
Dit is niet één van de vele softe coaching programma’s. Integendeel, ik geloof dat coachen pas werkt als dit resultaatgericht is, zowel op output en resultaat als op gedrag en attitude.

Peter De Meyer – Trainer IFBD

Peter De Meyer combineert meer dan 15 jaar (internationale) lijnmanagementervaring met 10 jaar praktische ervaring op het vlak van organisatie- en leiderschapsontwikkeling en change management. Als lijnmanager werkte hij o.a. bij Remi Claeys Aluminium, ITT Thomas, Management Centre Europe en AMA Int’l. Binnen ITT Thomas werkte hij als Country Manager en Manager Organisational Development and Training op Europees niveau. Onder zijn leiding en actieve deelname werd een Talent Management project doorgevoerd in 11 Europese landen. Bij AMA Int’l, één van de wereldleiders op het vlak van organisatieontwikkeling en management development, werkte hij meerdere jaren als Managing Director – Global Pharmaceutical Industry Sector. Hij had
er een wereldwijde verantwoordelijkheid. Zijn expertise richt zich vooral op drie pijlers: teamgerichte organisatiestructuren, strategisch leiderschap en change management.

Vandaag is Peter ‘Asssociate Faculty Member’ van het Center for Creative Leadership – CCL – dat wereldwijd één van de Top 5 organisaties is op het vlak van leiderschapsontwikkeling volgens zowel Business Week, The Financial Times en Harvard Business Review. Hiernaast is hij Hoofddocent “Total Team Management” en “Leiderschap” binnen het IFBD.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Leiderschap in matrix organisaties – de informele leider Leiderschap in matrix organisaties – de informele leider Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Managing managers Managing managers Lees meer lees meer Project management Project leiderschap Project leiderschap Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden – VIRTUAL CLASSROOM Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden – VIRTUAL CLASSROOM Lees meer lees meer