Coachen op attitude, gedrag en resultaat

Coachen op attitude, gedrag en resultaat

  • U leert hoe u duurzaam resultaat boekt als coach, zowel naar output als naar gedrag.
  • U leert aan de hand van intensieve rollenspelen en cases de kernvaardigheden van een output-coach.
  • U leert hoe u gedragsmatige feedback geeft, omgaat met conflicten en actief luistert.

EXPERT OF COACH: TWEE VERSCHILLENDE ROLLEN

Medewerkers coachen is een belangrijke – zo niet dé belangrijkste – vaardigheid van iedere leidinggevende. Maar vaak beperkt dit coachen zich tot expert coaching waarbij de leidinggevende bouwt op zijn/haar operationele expertise en die overdraagt op zijn/haar medewerkers. Kennis van systemen, processen of dossiers wordt overgegeven. De leidinggevende is in eerste instantie expert en niet coach …

HOE DUURZAAM RESULTAAT BOEKEN ALS COACH?

De rol van leidinggevende als coach gaat echter een pak verder dan die rol als expert. Het ontwikkelen van het volledige potentieel van de medewerker staat centraal. En daar hoort ook attitude en gedrag bij. Want pas dan wordt écht resultaat geboekt. Coachen behelst het verhogen van de betrokkenheid, het begeleiden naar meer zelfsturing, het verbeteren van relaties met anderen, het aankaarten van prestatieproblemen. Kortweg, het slijpen van de potentiële diamant op andere facetten dan de operationele expertise. Alleen zo kunt u als coach duurzaam resultaat boeken.

STUREN OP GEDRAG EN ATTITUDE

Dit programma gaat dan ook niet over het overbrengen van operationele of technische expertise. Dit programma bezorgt je wel de nodige vaardigheden om zelf aan de slag te gaan als coach, sturend op gedrag en attitude. Je krijgt niet alleen inzicht in het proces, maar ook in de juiste mindset om als coach écht succesvol te worden. Er wordt in kleine groepjes gewerkt en de benadering is praktisch en rijk aan persoonlijke feedback.

Rudi Baert - Trainer IFBD
Dit is niet één van de vele softe coaching programma’s. Integendeel, ik geloof dat coachen pas werkt als dit resultaatgericht is, zowel op output en resultaat als op gedrag en attitude.

Rudi Baert - Trainer IFBD

Rudi Baert begeleidt sinds 1997 – als Managing Director van L&AD – individuen en organisaties doorheen complexe veranderingstrajecten. Door zeer pragmatische trainingen en individuele coaching, faciliteert en stimuleert hij gedragsverandering doorheen de organisatie. Hiervoor was hij meer dan 17 jaar actief in de financiële sector waarbij hij jaren verantwoordelijk is geweest voor de organisatie van commerciële en managementopleidingen. Rudi is tevens gekwalificeerd MBTI-gebruiker en een veelgevraagd docent voor diverse leiderschapstrainingen.

Heel bruikbaar en praktisch. Bedankt!

Liesbeth, Diensthoofd

Het was een heel interessante opleiding en ik ben blij dat ik interactief mocht meedoen. Ik heb hier veel uit geleerd.

Naima, Group leader
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Durf te leiden Durf te leiden Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen THEMABROCHURE leadership & people management THEMABROCHURE leadership & people management Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Quit Quiet Quitting Quit Quiet Quitting Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Ik weet dat u liegt … Ik weet dat u liegt … Lees meer lees meer