De psychologie van de inkoper - IFBD
De psychologie van de inkoper

De psychologie van de inkoper

  • Krijg inzicht in de psyche en de agenda van de inkoper.
  • U leert hoe een inkoper werkt, functioneert, denkt en onderhandelt.
  • U leert de motieven van de inkopers te doorzien en hier proactief op te reageren.

 


EN NU NOG EVEN LANGS INKOOP …

Dit is het verhaal van uw leven … Na een lange inhoudelijke onderhandeling, technisch en professioneel, zegt uw klant: “Ik weet genoeg en kan mij volledig vinden in het voorstel. Alleen moet u nu nog even langs inkoop …” Uw zorgvuldig opgebouwde relatie met uw klant wordt eventjes omgegooid want u weet dat u straks met iemand anders rond de tafel de finale onderhandeling moet voeren.

OF EERST LANGS AANKOOP …

Of is dit uw verhaal … Aankoop professionals screenen uw voorstel, niet alleen naar kwaliteit van dienstverlening of product, maar ook naar inhoud, vorm én prijs. U weet dat die prijs belangrijk is, maar u heeft geen kennis van de inkoopstrategie en –tactiek gebruikt door de inkoopafdeling, evenmin heeft u zicht op uw rol en impact in het ganse inkoopproces.

DE PSYCHOLOGIE VAN DE INKOPER

Daarom organiseert het IFBD deze unieke dagworkshop: de psychologie van de inkoper. Gedurende deze dag leert u hoe een inkoper werkt, functioneert, denkt en onderhandelt. Deze training wapent u tegen harde prijsnegotiaties door een diepgaand inzicht in de wijze waarop de aankoopfunctie functioneert.

DOORZIE DE MOTIEVEN VAN INKOPERS

Deze training zal u helpen om bij uw volgende onderhandelingsronde gewapend voor de dag te komen en de obligate afsluiting van uw onderhandelingsproces ‘nu nog even langs de aankoopafdeling’ met de glimlach tegemoet te treden. Deze workshop is een perfecte mix van concepten, inzichten en cases geënt op de echte wereld. Aan de hand van concrete oefeningen leert u omgaan met professionele inkopers en leert u hun motieven te doorzien.

Yves Thijs – Trainer IFBD
'En nu nog even langs aankoop…’ En daar gaat je zorgvuldig opgebouwde relatie met je klant. Want je weet dat je opnieuw mag beginnen, weliswaar met andere argumenten. Kennis van de psyche van de inkoper, wat hij of zij wilt en hoe hun agenda eruit ziet, is dan ook een must.

Yves Thijs – Trainer IFBD

Yves Thijs is een ervaren inkoopprofessional, adviseur, docent en gastspreker. Vroeger was hij werkzaam als inkoopleider bij o.a. Case New Holland, Spector Photo Group en Becton Dickinson. Vandaag is hij zelfstandig executive trainer, coach en adviseur in onderhandelingstechnieken, strategie-ontwikkeling, category management, SRM, inkooporganisatieontwikkeling en inkoper vaardigheid- en competentiebeoordeling. Als gedreven trainer houdt Yves ervan kennis en ervaring te delen in seminaries, opleidingen en gastsprekerschappen met alle rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken actoren in het inkoopveld.

Zeer goede eerste ervaring met IFBD!

Loes, Sales Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Internationale marketing Internationale marketing Lees meer lees meer Sales Sales plan op 1 A4 Sales plan op 1 A4 Lees meer lees meer Marketing Smarketing Smarketing Lees meer lees meer Sales Klantgerichte en commerciële vaardigheden voor de medewerker binnendienst Klantgerichte en commerciële vaardigheden voor de medewerker binnendienst Lees meer lees meer