Verkopen zonder te verkopen - IFBD
Verkopen zonder te verkopen

Verkopen zonder te verkopen

  • U leert hoe u positief beïnvloedt van uw gunfactor als expert.
  • U leert hoe u de trusted advisor wordt van uw klant.
  • U leert onzichtbaar te verkopen zonder uw rol als expert of adviseur te verloochenen.

POSITIEF BEÏNVLOEDEN VANUIT JE GUNFACTOR ALS KENNIS EXPERT

In je rol als adviseur, project manager of technisch expert heb je een welomlijnde operationele rol. En die rol moet je respecteren. Maar tegelijkertijd sta je dichter bij de klant dan de beste account manager. Door die operationele rol werk je immers nauw samen met je klant en zie je tal van opportuniteiten voor nieuwe opdrachten of uitbreiding van bestaande projecten. Maar hoe verkoop je je bedrijf zonder uit je rol van kennisexpert te vallen? Hoe maak je gebruik en geen misbruik van vertrouwen? Hoe maak je latente behoeften acuut? Kortom, hoe word je een trusted advisor?

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

Als expert zit je soms dagen, weken of maandenlang op schoot bij die ene klant. Of word je als specialist gevraagd die cruciale meeting bij te wonen en jouw advies te geven. Kortom, je hoort de echte verhalen en ziet de echte noden. Jij bent dan ook evenveel – en vaak nog meer – betrokken in het lopende verkoopproces én de opvolging ervan, dan de account manager. Want het is niet omdat op jouw kaartje consultant, project manager of technisch expert staat, dat je niet elke dag opportuniteiten detecteert, uitbreiding van diensten of producten spot of bezwaren weerlegt …

TRUSTED ADVISOR VERSUS SLUWE VERKOPER

In dit unieke programma leert Jan van Eekelen je hoe je je rol als expert of adviseur opneemt en tegelijkertijd commerciële opportuniteiten spot en oppakt. Cross selling, aanbieden van bijkomende diensten, uitbreiding van producten, nevenverkoop, meerverkoop … Kortom, je leert hoe je op een professionele manier – als trusted advisor – je klant én je eigen organisatie begeleidt naar een beter resultaat.

POSITIEF BEÏNVLOEDEN ALS EXPERT

Deze training is geen klassieke verkooptraining. Je leert immers geen trucjes. Je krijgt meer dan alleen maar tips. Je leert op een constructieve én overtuigende manier te communiceren met uw klant, ook op de minder leuke momenten … Als de levering niet op tijd is … Als extra kosten moeten worden aangerekend … Als het project niet echt loopt zoals het moet lopen … Als extra werk noodzakelijk is … Je leert op een assertieve, maar vooral constructieve manier je klant positief te beïnvloeden.

Jan Van Eekelen - Trainer IFBD
Verkopen is je tweede beroep. Als adviseur, technisch expert of project manager zie je je zelf niet als een sluwe sales, maar als de vertrouwenspersoon die adviseert en begeleidt. Maar hoe verkoop je zonder te verkopen?

Jan Van Eekelen - Trainer IFBD

Jan Van Eekelen is professioneel trainer en consultant sinds 2002. Hij was voordien 24 jaar werkzaam bij een internationale financiële groep, eerst als salesmanager, later als coach en trainer. Zo deed hij commerciële ervaring op binnen verschillende doelgroepen en in gevarieerde markten, zowel in B2C als in B2B. Hij beheerst grondig de salesmodellen rond klantcommunicatie en commerciële adviesvaardigheden, en traint vanuit de praktijk en vanuit zijn rijke ervaring. Hij verzorgt voor het IFBD diverse commerciële trainingen, zowel op maat voor de klant als in open aanbod.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Persoonlijke efficiëntie Social Selling Social Selling Lees meer lees meer Writers academy Geef nooit korting Geef nooit korting Lees meer lees meer Writers academy Scorende offertes schrijven Scorende offertes schrijven Lees meer lees meer Writers academy Eén fan per dag Eén fan per dag Lees meer lees meer