Sales plan op 1 A4 - IFBD
Sales plan op 1 A4

Sales plan op 1 A4

  • U leert hoe u op ontluisterende makkelijk manier vorm geeft aan uw eigen sales plan.
  • U leert hoe uw salesdoelstellingen vertaalt naar helder afgelijnde actieplannen.
  • U leert hoe u helder en realistisch rapporteert aan uw management.

WAAROM EEN VERKOOPPLAN EEN ABSOLUTE MUST IS …

Verkopen is je vak. Al jaren bouw je – samen met je team of collega’s – mee aan het commerciële succes van je organisatie. En misschien ben je intussen doorgegroeid tot sales manager en coach je vandaag je gemotiveerd en ambitieus verkoopteam. En dan vraagt je management om een sales plan … een plan dat je ambities en doelstellingen meetbaar én realistisch samenvat. Dit verkoopplan is enerzijds een houvast om je team mee aan te sturen, anderzijds jouw garantie dat je management je steunt in hoe jij jouw markt verder wenst uit te bouwen.

DATA, DATA EN NOG MEER DATA …

Je gaat aan de slag: je verzamelt data, bekijkt historiek en forecast, analyseert je CRM gegevens, evalueert de markt en de andere aanbieders, kijkt kritisch naar je concurrenten, gaat op zoek naar nieuwe klanten, segmenteert bestaande klanten, … En voor je er erg in hebt, verdrink je in KPI’s, klantenprofielen, strategische missies, segmenten, visies van concurrenten …

JOUW SALES PLAN OP 1 A4

Wat vandaag ontbreekt is een canvas: een pragmatische structuur om je sales plan op 1 A4 vorm te geven. En dit is wat deze unieke workshop biedt: op één dag tijd leer je hoe je je ondernemingsstrategie vertaalt naar een realistisch én bruikbaar sales plan. Met behulp van de duidelijke OGSM-structuur (Objectives, Goals, Strategies & Measures) leer je om je doelstellingen om te zetten in helder afgelijnde prioriteiten. Met je klant in het achterhoofd in de veranderende wereld van de verkoop, ga je aan de slag. Je geeft je eigen sales plan op 1 A4 vorm, geruggesteund door je team én door je management. Na deze training ga je aan de slag met je eigen Sales Plan op 1 A4. Want gedurende deze dag werk je aan je objectieven en initiatieven, je eigen klanten, je eigen marktbenadering en –segmentatie, je eigen product-portfolio, je eigen waarde propositie, … Je analyseert je huidige situatie en bouwt je eigen sales plan op 1 A4.

Erwin Roels - Trainer IFBD
Maak een sales plan waarmee u zowel uw management als uw team mee overtuigt. En bovenal ook uitvoerbaar is en echt werkt. Dit is de echte inzet van deze workshop.

Erwin Roels - Trainer IFBD

Erwin Roels is een resultaat gedreven business leader met ervaring in general management en sales management. Ooit gestart als cold call sales rep, heeft hij meer dan 20 jaar ervaring in het managen, coachen & inspireren van sales teams die oplossingen of services verkopen, zowel in de Benelux als in de rest van Europa. Hij voerde langdurige opdrachten uit voor middelgrote ondernemingen zoals Cheops, Securitas en IRIS. Bij de start van zijn carrière was hij als topsales aan de slag bij een belangrijke Belgische start-up die na de overname door Verizon uitgroeide als belangrijke IT services speler in Europa. Erwin is een hands-on coach, analist en strateeg die zich het best voelt in het begeleiden van sales teams in groeibedrijven. Met begrijpbare modellen en concepten helpt hij organisaties en verkoopteams om sneller efficiënt te groeien. In die hoedanigheid doceert hij aan de UCLL en is hij vandaag Managing Partner van Business Markers.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy The customer journey The customer journey Lees meer lees meer Sales Resultaatgericht prospecteren Resultaatgericht prospecteren Lees meer lees meer Sales Afsluiten van verkoopgesprekken Afsluiten van verkoopgesprekken Lees meer lees meer Writers academy De dirty tricks van het onderhandelen De dirty tricks van het onderhandelen Lees meer lees meer