Duurzame en flexibele ploegenarbeid - IFBD
Duurzame en flexibele ploegenarbeid

Duurzame en flexibele ploegenarbeid

  • U leert hoe u een duurzaam én flexibel ploegenrooster vormgeeft.
  • U leert hoe u iedereen, van werknemer over management tot sociale partner, meeneemt in een duurzaam ploegenrooster.
  • U leert een juiste balans te vinden tussen efficiëntie, flexibiliteit en gezondheid van uw jonge én oudere werknemer.

WERKEN IN PLOEGEN: FLEXIBEL EN TOCH DUURZAAM

Ook uw organisatie wordt geconfronteerd met steeds meer dynamiek, complexiteit en onvoorspelbaarheid. Flexibele arbeid – waarbij de klant onrechtstreeks uw personeelsbehoefteplanning stuurt – wordt meer regel dan uitzondering. Dwars doorheen dit verhaal loopt ploegenarbeid en de inherente ploegenroosters als ultieme stoorzender. Hierbij is het niet evident om een goed evenwicht te vinden tussen flexibiliteit en duurzaamheid.

IMPACT VAN PLOEGENARBEID

Het werken in ploegendiensten reguleert in belangrijke mate het leven van de betreffende werknemers. Daarnaast zullen medewerkers langer moeten doorwerken, nu reeds en steeds langer in de toekomst. Duurzame en flexibele uurroosters worden een steeds belangrijker thema binnen organisaties: uurroosters die ertoe bijdragen dat medewerkers gezond het pensioen halen én dat zij kunnen blijven voldoen aan het werk dat uw organisatie van hen vraagt.

OPSTELLEN VAN PLOEGENROOSTERS

Want vaak zijn de historisch gegroeide ploegenroosters niet langer conform de huidige economische en sociale realiteit. Is een 3-ploegen stelsel nog economisch haalbaar? En een weekendploeg? Hoe integreert u flexibiliteit in uw ploegenroosters? Hoe verkoopt u een overschakeling/wijziging van rooster aan uw mensen en uw vakbonden? Hoe integreert u uw oudere werknemers in uw ploegenroosters?

De workshop is erop gericht om concrete handvatten aan te reiken betreffende de opmaak van verschillende soorten ploegenroosters en de mogelijkheden met betrekking tot flexibiliteit en duurzaamheid.

Sarah Middelbos – Trainer IFBD
Flexibele arbeid is vandaag een must. Meer en meer stuurt de klant (on-)rechtstreeks uw personeelsbehoefteplanning aan. De traditionele ploegenarbeid en ploegenroosters zorgen hierbij vaak voor de ultieme stoorzender. Ik help u graag bij het vinden van het evenwicht tussen flexibiliteit en duurzaamheid.

Sarah Middelbos – Trainer IFBD

Sarah Middelbos is Master in de Psychologie (KU Leuven) en volgde aansluitend een academische lerarenopleiding (KU Leuven). Als workforce management consultant binnen Dehora, adviseert zij ondernemingen zowel naar werkorganisaties, concrete planningsvraagstukken, flexibiliseringsmaatregelen, verlofplanningen, … Hiernaast treedt zij regelmatig op als planner/consultant binnen projecten, begeleidt zij software implementaties en verzorgt zij opleiding in de problematiek van personeelsplanning. Zij voerde projecten uit voor o.a. De Lijn, GZA, AZ Jan Portaels Vilvoorde, UZA, WZC Denderrust, OCMW Hasselt, Securitas Aviation transport, Eurocontrol, Politie, Belgian Skyshops, Bayer, Indaver, Taminco, Brussels Airlines, Indaver, Muntpunt Gemeente Hemiksem, Familiehulp, Zorgbedrijf, Essenscia, Van Mullem, Bayer, Cargill, Scania … en vele andere. Haar achtergrond als psychologe en haar ervaring in het coördineren en aansturen van mensen helpen haar om bij het opstellen van planningen steeds zowel het algemeen bedrijfsbelang als de individuele wensen voor ogen te houden.

Sarah is fijn als trainer, het is overduidelijk dat ze een gedegen kennis van de materie heeft. Daardoor klopt ook het tempo, de effectiviteit, de organisatie en zo voort!

Antoinnet, HR Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Post acquisitie HR management bij fusies & overnames Post acquisitie HR management bij fusies & overnames Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2022 Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2022 Lees meer lees meer Strategie & innovatie Het strategische marketing plan Het strategische marketing plan Lees meer lees meer Strategie & innovatie Van weerstand naar veranderbereidheid Van weerstand naar veranderbereidheid Lees meer lees meer