Change & project management - IFBD
Change & project management

Change & project management

  • U leert hoe u binnen Project Management verandering integreert en verankert.
  • U leert hoe u de slaagkans van uw projecten drastisch verhoogt door ‘change’ proactief aan te pakken.
  • U leert tools en technieken om verandering te sturen en weerstand te tackelen.

CHANGE BINNEN PROJECTEN

De enige zekerheid die u als project manager kent, is dat er geen zekerheden meer zijn. Vandaag is verandering uw enige constante. En hoewel verandering aan de basis ligt van weerstand, conflicten en onzekerheid, is diezelfde verandering – vandaag meer dan ooit – een absolute noodzaak. Of u nu processen herdenkt, systemen vervangt, structuren herziet of jobs hertekent, … als project manager ligt u telkens opnieuw aan de basis van deze verandering. Het is uw opdracht om uw organisatie en haar mensen hierin succesvol te begeleiden.

WIE VERANDERT GRAAG?

Als project manager verandert u processen, systemen en structuren … Dat hierdoor de rollen, verantwoordelijkheden en jobs van de betrokken werknemers (lees stakeholders) soms drastisch mee veranderen is voor u een evidentie. Maar niet altijd voor deze betrokkenen … Hierdoor krijgt u weerstand. Kennis van “change management”, inzicht in hoe mensen omgaan met verandering, is dan ook voor u – als project manager – een absolute must.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Daarom stelt het Institute for Business Development deze unieke training ‘Change binnen Projecten’ voor. Aan de hand van uitermate pragmatische modellen, leert u hoe u verandering projectmatig aanpakt én de betrokken stakeholders meeneemt doorheen deze verandering. U leert een change plan op te stellen en hoe dit change plan te integreren binnen uw project plan. U leert individuele en groepsweerstanden te counteren. U leert change workshops op te zetten en te begeleiden. Maar vooral leert u “change management” te integreren binnen uw dagelijkse project werking.

KENNIS VAN CHANGE MANAGEMENT: VAN “NICE TO HAVE” TOT “MUST HAVE”

Project management is change management in de puurste zin van het woord. Ieder project brengt immers verandering met zich mee, zowel naar processen, systemen, structuren als mensen. Kennis van change management is dan ook een ‘must have’ voor iedere project manager. Vandaag is de competitiviteit én slagkracht van organisaties recht evenredig met de wijze waarop verandering geïntegreerd wordt in het business model. En hierbij is uw rol als project manager cruciaal. Gebruik deze training om competitief te blijven en bedrijfskritische informatie te vernemen over uw rol als change manager binnen projecten.

Peter De Meyer – Trainer IFBD
De enige zekerheid die u als project manager heeft, is dat er geen zekerheden meer zijn. Als project manager ligt u steeds aan de basis van verandering. En die moet u verkocht krijgen, zowel bottom-up als top-down.

Peter De Meyer – Trainer IFBD

Peter De Meyer combineert meer dan 15 jaar (internationale) lijnmanagementervaring met 10 jaar praktische ervaring op het vlak van organisatie- en leiderschapsontwikkeling en change management. Als lijnmanager werkte hij o.a. bij Remi Claeys Aluminium, ITT Thomas, Management Centre Europe en AMA Int’l. Binnen ITT Thomas werkte hij als Country Manager en Manager Organisational Development and Training op Europees niveau. Onder zijn leiding en actieve deelname werd een Talent Management project doorgevoerd in 11 Europese landen. Bij AMA Int’l, één van de wereldleiders op het vlak van organisatieontwikkeling en management development, werkte hij meerdere jaren als Managing Director – Global Pharmaceutical Industry Sector. Hij had er een wereldwijde verantwoordelijkheid. Zijn expertise richt zich vooral op drie pijlers: teamgerichte organisatiestructuren, strategisch leiderschap en change management.

Vandaag is Peter ‘Asssociate Faculty Member’ van het Center for Creative Leadership – CCL – dat wereldwijd één van de Top 5 organisaties is op het vlak van leiderschapsontwikkeling volgens zowel Business Week, The Financial Times en Harvard Business Review. Hiernaast is hij Hoofddocent “Total Team Management” en “Leiderschap” binnen het IFBD.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Project management Project leiderschap Project leiderschap Lees meer lees meer Project management Opzetten van een PMO (Project management office) Opzetten van een PMO (Project management office) Lees meer lees meer Strategie & innovatie Financiële KPI’s Financiële KPI’s Lees meer lees meer Project management Project planning & opvolging Project planning & opvolging Lees meer lees meer