Succesvol managen van IT-projecten

Succesvol managen van IT-projecten

  • U leert hoe u bedrijf kritische projecten tot een goed einde brengt.
  • U leert de zes cruciale stappen van elk IT Project.
  • U leert hoe u alle stakeholders betrekt bij het succes van uw IT Project.

CRUCIALE ROL VAN INFORMATIETECHNOLOGIE EN UW OPDRACHT HIERBINNEN

Weinig IT-projecten kennen een succesvol einde binnen de vooropgestelde termijnen en budgetten. De initieel ingeplande resources (mens én geld) zijn zelden voldoende om het IT-project succesvol af te werken. De IT-project lifecycle is vaak onderschat, de kost ondergebudgetteerd, de staff ontoereikend. Maar IT-projecten worden steeds bedrijfskritischer. Meer en meer hangt de toekomst én de competitiviteit van uw onderneming af van het al dan niet slagen van uw IT-projecten. Het op tijd implementeren van een nieuwe IT-oplossing kan net die noodzakelijke competitieve voorsprong geven die uw bedrijf nodig heeft. Een verkeerd project management, met een foutief risicomanagement of een verkeerde behoefte-analyse, kan uw operaties volledig lam leggen. Redenen temeer om stil te staan bij het professioneel managen van IT-projecten.

DE NIEUWE UITDAGINGEN VAN DE IT-PROJECT MANAGER

Naast de bedrijfskritische rol die IT speelt, zorgt de fenomenale snelheid waarmee de technologie verandert voor nieuwe uitdagingen. Projecten volgen elkaar steeds sneller op en de complexiteit ervan neemt steeds toe. Dit leidt tot een sterke behoefte aan competente mensen met de nieuwste technologische én operationele kennis en vaardigheden. Dit is een bijkomende druk voor de IT- project manager, die in staat moet zijn om dit risico te begrijpen en te besturen. Bijkomend is er momenteel een grote druk voor een beter project management van nieuwe technologieprojecten (ERP, e-commerce, APS, Supply chain planning, business intelligence, datawarehousing, CRM, …) en projecten waarbij oude technologieconcepten en architectuur plaatsmaken voor nieuwe. Bovendien groeien vele bedrijven naar een serviceconcept, waarbinnen IT een steeds crucialere rol speelt. Vele organisaties zien het probleem onder ogen dat ze hun (ervaren) personeel nodig hebben om hun dagelijkse zaken te runnen en die niet constant in projecten kunnen laten meedraaien … Vandaar de nood aan een gestructureerde en efficiënte aanpak van het IT-project management.

VEREISTE (NIET-)TECHNISCHE COMPETENTIES VAN DE PROJECT MANAGER

Dit programma biedt u – als IT-project manager – een beproefd stappenplan dat u moet helpen bij het succesvol afsluiten van uw projecten. De cursus legt de nadruk op de praktische kant van project management maar behandelt ook technieken over schatting, leadership en risicobeheer. Onze docent besteedt bovendien specifieke aandacht aan de niet-technische competenties, nodig voor een succesvol project management, zoals conflictbehandeling, teambuilding en het motiveren van mensen. Tijdens de cursus wordt constant verwezen naar actuele gevallen en voorbeelden, gegrepen uit de ruime IT-project management ervaring van de trainer. Indien u als IT Manager, de opdracht heeft complexe projecten tot een goed einde te brengen, dan kunt u dit programma niet missen.

Een verkeerd project management, met een foutief risicomanagement of een verkeerde behoefteanalyse, kan uw operaties volledig lam leggen. Redenen temeer om stil te staan bij het professioneel managen van IT-projecten.

Bart De Vogel - Trainer IFBD

Ir. Bart De Vogel, management consultant, begeleidt met het nodige pragmatisme organisaties op de weg naar operationele excellentie door het implementeren van Projectmatig Werken, Lean, Total Productive Manufacturing & Six Sigma verbeterprojecten. Hij heeft ervaring in verschillende sectoren (IT, staal, food, trading, verzekering, publieke sector,…) en genoot een opleiding aerospace engineering aan de TU Delft en een postgraduaat praktische managementvaardigheden aan EHSAL.

Lesgever met zeer rijke ervaring!

Didier, Teamleader

Top training! Perfect gericht op praktische kant en toepasbaarheid.

Dimitri, Technical Director

Heerlijk eerlijk!

Kevin, Freelancer

Heel interessant.

Bart, Business Process Manager

Heel vernieuwende, interessante opleiding: scoping/sipoc en zeker de teamrollen (Belbin); eindelijk eens iets anders!

Bruno, ICT Business Applications Manager

Zeer hoog niveau en echte expert. Deze opleiding is zijn geld waard.

Stefanie, Operationeel Directeur
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht AI-gedreven HR AI-gedreven HR Lees meer lees meer Artificiële Intelligentie & Business IT Artificiële Intelligentie & ChatGPT in Finance Artificiële Intelligentie & ChatGPT in Finance Lees meer lees meer Artificiële Intelligentie & Business IT CSRD met datagedreven organiseren CSRD met datagedreven organiseren Lees meer lees meer Project management Managing projects Managing projects Lees meer lees meer