Succesvol managen van IT-projecten - IFBD
Succesvol managen van IT-projecten

Succesvol managen van IT-projecten

  • U leert hoe u bedrijf kritische projecten tot een goed einde brengt.
  • U leert de zes cruciale stappen van elk IT Project.
  • U leert hoe u alle stakeholders betrekt bij het succes van uw IT Project.

CRUCIALE ROL VAN INFORMATIETECHNOLOGIE EN UW OPDRACHT HIERBINNEN

Weinig IT-projecten kennen een succesvol einde binnen de vooropgestelde termijnen en budgetten. De initieel ingeplande resources (mens én geld) zijn zelden voldoende om het IT-project succesvol af te werken. De IT-project lifecycle is vaak onderschat, de kost ondergebudgetteerd, de staff ontoereikend. Maar IT-projecten worden steeds bedrijfskritischer. Meer en meer hangt de toekomst én de competitiviteit van uw onderneming af van het al dan niet slagen van uw IT-projecten. Het op tijd implementeren van een nieuwe IT-oplossing kan net die noodzakelijke competitieve voorsprong geven die uw bedrijf nodig heeft. Een verkeerd project management, met een foutief risicomanagement of een verkeerde behoefte-analyse, kan uw operaties volledig lam leggen. Redenen temeer om stil te staan bij het professioneel managen van IT-projecten.

DE NIEUWE UITDAGINGEN VAN DE IT-PROJECT MANAGER

Naast de bedrijfskritische rol die IT speelt, zorgt de fenomenale snelheid waarmee de technologie verandert voor nieuwe uitdagingen. Projecten volgen elkaar steeds sneller op en de complexiteit ervan neemt steeds toe. Dit leidt tot een sterke behoefte aan competente mensen met de nieuwste technologische én operationele kennis en vaardigheden. Dit is een bijkomende druk voor de IT- project manager, die in staat moet zijn om dit risico te begrijpen en te besturen. Bijkomend is er momenteel een grote druk voor een beter project management van nieuwe technologieprojecten (ERP, e-commerce, APS, Supply chain planning, business intelligence, datawarehousing, CRM, …) en projecten waarbij oude technologieconcepten en architectuur plaatsmaken voor nieuwe. Bovendien groeien vele bedrijven naar een serviceconcept, waarbinnen IT een steeds crucialere rol speelt. Vele organisaties zien het probleem onder ogen dat ze hun (ervaren) personeel nodig hebben om hun dagelijkse zaken te runnen en die niet constant in projecten kunnen laten meedraaien … Vandaar de nood aan een gestructureerde en efficiënte aanpak van het IT-project management.

VEREISTE (NIET-)TECHNISCHE COMPETENTIES VAN DE PROJECT MANAGER

Dit programma biedt u – als IT-project manager – een beproefd stappenplan dat u moet helpen bij het succesvol afsluiten van uw projecten. De cursus legt de nadruk op de praktische kant van project management maar behandelt ook technieken over schatting, leadership en risicobeheer. Onze docent besteedt bovendien specifieke aandacht aan de niet-technische competenties, nodig voor een succesvol project management, zoals conflictbehandeling, teambuilding en het motiveren van mensen. Tijdens de cursus wordt constant verwezen naar actuele gevallen en voorbeelden, gegrepen uit de ruime IT-project management ervaring van de trainer. Indien u als IT Manager, de opdracht heeft complexe projecten tot een goed einde te brengen, dan kunt u dit programma niet missen.

Chris Kindermans - Trainer IFBD
Een verkeerd project management, met een foutief risicomanagement of een verkeerde behoefteanalyse, kan uw operaties volledig lam leggen. Redenen temeer om stil te staan bij het professioneel managen van IT-projecten.

Chris Kindermans - Trainer IFBD

Chris Kindermans MSc PMP is Managing Partner van Kindermans Van Langenhove Associates, Principal van PROYECTA bvba, E M S Professor bij EHSAL, Lecturer Project Management bij BOSTON UNIVERSITY in Brussel en docent in de Master in Projectmanagement bij XIOS. Hij is tevens Past President van de Belgische afdeling van het Project Management Institute (PMI) en European Representative van Code of Ethics implementation, CIAC, PMI. Hij startte zijn loopbaan in 1973 bij de Diensten van de Eerste Minister, in de departementen Persoverzicht en Ambtenarenzaken. Na 5 jaar werd hij Directie-Attaché bij de Belgische Vereniging der Banken, waar hij o.m. verantwoordelijk was voor de coördinatie van de interbancaire marketing en informatie-activiteiten.

In 1981 startte hij zijn commerciële loopbaan bij Matra Informatique Belgique als Sr. Sales Representative. Hierna werd hij Account Manager bij Datapoint Belgium. Enkele jaren later stapte hij over naar het systeemhuis Logica, waar hij achtereenvolgens Commercial Manager, Business Unit Manager, Marketing & Commercial Director en Deputy General Manager werd. In 1991 vervoegde hij Bull International te Parijs als Professional Services Business Development Manager. Binnen Bull werkte hij verder aan zijn professionele loopbaan en werd hij o.m. Director International Operations Support, Director Systems Integration and Services voor Bull Benelux, Director International Business Development, Systems Integration and Services Director for Eastern and Central Europe. Eind 2000 werd Chris Kindermans Director Resources Management in de Consultancy and Systems Integration Division van Bull. Begin 2002 startte Chris Kindermans het adviesbureau “PROYECT@” op, met als focus de audit, de support, de verbetering en het management van (inter-) nationale offertes, programma’s en projecten. In 2010 zag een nieuw bedrijf “Kindermans & Van Langenhove VOF” het daglicht, gespecialiseerd in management consultancy, project audit & training.

Zijn uitgebreide commerciële ervaring – met als focus het verkopen van complexe projecten – gecombineerd met een diep inzicht in complexe business strategieën – met als focus probleem oplossend denken –, naast het feit dat hij een PMI gecertifieerd Project Manager is, maakt van Chris Kindermans de ideale docent voor onze trainingen in project management. Sinds 2001 is Chris Kindermans hoofddocent Project Management binnen het Institute for Business Development. Hij coördineert de integrale portfolio van de IFBD project management trainingen.

Lesgever met zeer rijke ervaring!

Didier, Teamleader

Top training! Perfect gericht op praktische kant en toepasbaarheid.

Dimitri, Technical Director
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
IT Management Black belt Excel Black belt Excel Lees meer lees meer Strategie & innovatie Managen met tegenwind – najaar 2020 Managen met tegenwind – najaar 2020 Lees meer lees meer Strategie & innovatie Uw rol als Business analist Uw rol als Business analist Lees meer lees meer