Glashelder werken

Glashelder werken

 • U leert uw focus te behouden bij het verwerken van complexe informatie.
 • U leert hoe afleiding te vermijden, snel data te verwerken en uw concentratie te richten op wat écht belangrijk is.
 • U leert uw productiviteit met 30 % te verhogen, elk uur en elke dag.

 


GLASHELDER WERKEN

We kennen het allemaal: terwijl je aan het lezen bent, dwalen je gedachten af en halverwege de bladzijde heb je geen idee wat je zojuist gelezen hebt. Je bent niet de enige! We lezen te langzaam om de enorme hoeveelheid informatie die op ons afkomt te kunnen verwerken. Hierdoor lezen we teksten alleen nog scannend of maar half. Digitaal lezen en werken verlaagt onze productiviteit nog verder. Per definitie missen we dan informatie. Ook zijn we slecht in het onthouden: binnen een dag vergeten we 70% van de informatie. Maar wat voor effect heeft dat op de beslissingen die wij nemen?

WIJ ZIJN ALLEMAAL KENNISWERKERS … MAAR HOE WERKT KENNIS?

We moeten kennis verwerken om ons werk te kunnen doen. Per dag besteden we hier gemiddeld 4 uur aan. Maar wist je dat …

 • 72% te langzaam leest om alles te kunnen lezen? Daarom scan je net als de meeste professionals teksten of sla je ganse zinnen, paragrafen of artikels over. Per definitie mis je hierdoor cruciale informatie.
 • je productiviteit nog eens met 30% daalt als je informatie van beeldschermen leest?
 • 93% makkelijk afgeleid is? Tijdens het lezen denk je aan andere taken en aan het einde van de pagina heb je geen idee meer waar de tekst over gaat. Herkenbaar?
 • we 130 minuten per dag verliezen door gebrek aan concentratie!
 • je 84% van de informatie die je vandaag leest, hoort of ziet, je je morgen niet meer kunt herinneren? Wat is het nut van het opnemen van kennis, als je het de volgende dag niet meer weet?

Maar wat voor effect heeft dit op je werk? Wat gebeurt er als informatie niet of half wordt opgenomen? Hoe beïnvloedt dit de gesprekken en keuzes die gemaakt worden? Welk risico neem je? Het doel van de masterclass is om dit risico te verlagen.

HET KAN ECHT OOK ANDERS!

Als kenniswerker én professional moet je – naast het lezen van rapporten, e-mails en verslagen – ook nog écht werken. En als je alles terug moet opzoeken, dan verlies je pas écht tijd. Stel je daarom eens voor dat …

 •  je je leesstapel veel makkelijker en sneller kunt verwerken, waardoor je meer tijd overhoudt voor je overige werkzaamheden.
 • je niet meer afgeleid raakt, waardoor je een pagina maar één keer hoeft te lezen en je je veel beter kunt afsluiten voor de collega die naast je zit te bellen.
 • je informatie veel makkelijker en langer kunt onthouden en je nooit meer een naam vergeet.
 • je veel meer gedaan krijgt op een dag en voldaan naar huis gaat.
 • je je smartphone kunt laten liggen en google niet meer moet gebruiken als virtueel geheugen.

HOE KAN HET ANDERS?

Als je dit ook wilt, schrijf je dan nu in voor de eendaagse masterclass ‘Glashelder werken’. Aalco van den Brink inspireert je met interessante concepten, strategieën en vooral heel veel praktische tips. In één dag krijg je alle tools die je nodig hebt om op een prettige manier je productiviteit te verhogen. Bovendien ga je op de dag zelf al aan het werk met de verschillende methodes, zodat je direct resultaat ziet. Je leert hoe informatie op te nemen, hoe je met laser-focus je concentratie drastisch verhoogt en hoe je een echte memorymaster wordt.

Aalco van den Brink - Trainer IFBD
Lezen, weten en niet vergeten … Op basis van nieuwe inzichten uit de neuropsychologie hebben wij tools ontwikkeld die je kunt gebruiken om te excelleren in deze digitale wereld. Dit geeft rust, overzicht en controle.

Aalco van den Brink - Trainer IFBD

Aalco van den Brink is een échte breinexpert. Vandaag helpt hij professionals en organisaties om hun productiviteit te verhogen, door effectief gebruik te maken van de mogelijkheden van de hersenen. Inmiddels heeft Aalco meer dan duizenden mensen mogen opleiden in de methoden om meer uit het brein te halen. Als Sr. Trainer bij UseClark werkt hij nauw samen met Mark Tigchelaar – de auteur van het boek “Focus Aan/Uit” om diens productiviteits-gedachtengoed te vertalen naar uw professionele werkomgeving.

Inclusief voor elke deelnemer!

Afdwalen tijdens gesprekken, aan het einde van de pagina erachter komen dat je eigenlijk geen idee meer hebt waar de tekst over ging en moeite met in slaap vallen omdat je hoofd blijft doortollen. Wanneer we geen grip op onze aandacht hebben, waaien we met alle winden mee, kost het meer tijd om ons werk te doen en neemt de stress toe. Op de lange termijn vergroot het zelfs de kans op een burn-out.

Bestsellerauteur Mark Tigchelaar laat aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu. Rust, overzicht en controle.

Deze masterclass is dan ook voor iedereen die meer uit zijn of haar dag wilt halen: kenniswerkers, ondernemers, directeuren, managers, adviseurs, onderzoekers, … Wat zijn de resultaten na afloop van deze training?
• Productiviteit stijgt met 30%;
• Leestempo stijgt met 200%;
• Concentratie stijgt met 40%.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Focus Aan/Uit’ mee naar huis. 

Zeker een aanrader; inhoud correspondeert volledig met wat op de agenda staat! Docent kan de aandacht van de cursisten heel de tijd bij de les houden. Heel fijn!

Greet, Manager

Heel interessant!

Iris, Senior Group Leader
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy Onzichtbaar leiderschap Onzichtbaar leiderschap Lees meer lees meer Writers academy Masterclass inkoop – de inkoper als business partner Masterclass inkoop – de inkoper als business partner Lees meer lees meer Writers academy Help! … Mijn kandidaat liegt Help! … Mijn kandidaat liegt Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Listig in lastige situaties Listig in lastige situaties Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]