Motiveren zonder controleren

Motiveren zonder controleren

  • Hoe maakt u shift van moeten naar willen?
  • Hoe motiveert u en geeft u vertrouwen als leidinggevende, ook in een hybride werkomgeving?
  • Hoe brengt u psychologische basisbehoeften van u en uw team in kaart. 

Lijken je medewerkers te weinig gemotiveerd? Voor hun dagelijkse werk, voor die organisatieverandering, voor dat grote project …? Of kan je zelf wel een motivatie-boost gebruiken? En wanneer lukt het je niet om anderen én jezelf op het werk te motiveren? En hoe motiveer je je hybride medewerkers? Schiet de bonus tekort en is het moeilijk om de juiste feedback te geven? 

MOTIVEREN EN VERTROUWEN GEVEN ALS LEIDINGGEVENDE

De constante verandering waar onze organisaties doorheen moeten, vergt extra energie – en dus motivatie – van onze medewerkers. Bovendien heeft de coronacrisis behoorlijk wat pijnpunten blootgelegd: van toenemende werkdruk, stress & burn-out, verzuim en personeelsverloop tot een groeiende afstand tussen leidinggevende en team door het hybride werken. En bovenop dit alles blijft de arbeidsmarkt verhit.  Motiveren en vertrouwen geven, is vandaag dan ook dé opdracht van elke leidinggevende.  

MOTIVEREN ZONDER CONTROLEREN … OOK IN EEN HYBRIDE WERKOMGEVING

Want gemotiveerde medewerkers presteren beter, inspireren hun collega’s, kennen minder verzuim en zetten net dat ene tandje bij voor die belangrijke klant of dat moeilijke project. Maar motiveren zonder controleren is door het hybride werken nog moeilijker geworden. De afstand tussen teamleider en teammedewerker resulteert vaak in een gebrek aan vertrouwen, ook al wordt gestuurd op output.  Een vijfde van alle leidinggevenden geeft aan niet te weten hoe ze hun team best kunnen motiveren. Dus controleren ze …  

DE SHIFT VAN “MOETEN NAAR WILLEN” ZONDER TE CONTROLEREN

Maar hoe zorg je voor een gemotiveerd team? Wat is jouw rol als leidinggevende? Hoe communiceer jij het beste? Waarom kan je beter niet controleren? Welke persoonlijke verschillen kent motivatie? Bestaat er iets als het ‘ideale’ salaris? Pas je jobs, functies of rollen aan in functie van motivatie of net niet? Kunnen collega’s en klanten ook motiveren? Kortom, hoe maak je de shift van ‘moeten’ naar ‘willen’?  

KENT U DE UNIVERSELE PSYCHOLOGISCHE BASISBEHOEFTEN?

Motiveren zonder controleren is niet eenvoudig. Want hoe motiveer je dan wel? Het antwoord ligt in het krachtige ABC (Autonomie – verBinding – Competentie): iedereen kent deze aangeboren psychologische basisbehoeften en toch worden ze op de werkvloer veel te weinig gebruikt. Meer zelfs, controle zorgt ervoor dat deze basisbehoeften net worden beknot.  

DUURZAAM MOTIVEREN ZONDER CONTROLEREN

In deze training leert Hermina Van Coillie, doctor in de psychologie en Motivation Expert, je alles over kwalitatief en duurzaam motiveren op de werkvloer aan de hand van de Zelfdeterminatietheorie en de ABC-methode. Ze toont je hoe je je team kan blijven sturen en opvolgen, zonder ze te controleren, ook in een hybride werkcontext. Want om mensen in beweging te brengen, is het niet nodig te dreigen met de stok, hen de wortel voor te houden of hen volcontinu te controleren. Motiveren en opvolgen zonder controleren kan. En hoe je dit aanpakt leert u tijdens deze workshop.  

MOTIVATIE VAN UW TEAM VOORSPELT HET WELZIJN ÉN DE PRESTATIES VAN UW TEAM.  

Zo voelen je medewerkers zich een pak beter in hun vel, is er minder kans op stress, burn-out en ongewenst verloop en zullen ze beter presteren. Met impact op je klantentevredenheid en omzet. Een echte boost dus voor de medewerkers én de organisatie! Kortom, zet je organisatie op het spoor van High Quality-motivatie. Zie leidinggevenden groeien, teams beter (samen)werken en mensen openbloeien. Met spectaculaIr effect op je resultaten.

Dr. Hermina Van Coillie - trainer IFBD
Om mensen in beweging te brengen, is het niet nodig te dreigen met de stok, hen de wortel voor te houden of hen volcontinu te controleren. Motiveren, vertrouwen geven en opvolgen zonder controleren kan. Meer zelfs, het is vandaag dé opdracht van elke leidinggevende.

Dr. Hermina Van Coillie - trainer IFBD

Hermina Van Coillie, Dokter in de psychologie, is motivatie-expert, keynote speaker, docent in verschillende HRM-postgraduaat en masteropleidingen (Ehsal, Hogent, Arteveldeschool,…), co-auteur van ‘Motiveren zonder Controleren’, lid van de raad der wijzen bij het ESF, actief binnen Peace for talent, senior motivation consultant en zaakvoerder bij Flourish.

In 2005 doctoreerde ze binnen de onderzoeksgroep kwantitatieve en persoonlijkheidspsychologie rond ‘Anger-related behaviors’. Daarna werkte ze nog 2 jaar als post-doc aan de KU Leuven, tot ze in 2007 aan de slag ging als HR Research Expert bij Securex. Daar coördineerde ze onderzoeksprojecten rond een brede waaier aan hr-topics zoals retentie, burn-out, stress, vergrijzing, work-life balance, ondernemen, duurzame inzetbaarheid, absenteïsme en thuiswerk.

Hermina Van Coillie is een veelgevraagd spreekster, en geeft al jaren keynotes,  inspiratiesessies, masterclasses, workshops en trainingen. Ze verschijnt frequent in de nationale pers en spreekt op verschillende internationale congressen.  

Motiveren zonder controleren

Hermina van Coillie leert leidinggevenden en professionals die beter en efficiënter willen motiveren, alles over de ZelfDeterminatieTheorie (ZDT) van Deci en Ryan. Deze theorie werd ontwikkeld op basis van jarenlang, wereldwijd, wetenschappelijk onderzoek. ZDT spreekt vooral aan omdat je ermee aan de slag kan om je team en de hele organisatie niet alleen ‘meer’, maar vooral ook ‘beter’ te motiveren. ZDT focust op een kwalitatief hoogstaande vorm van motivatie. 

Opleiding was top en heel bruikbaar.

Cayetano, Assistant productieverantwoordelijke

Heel interessante opleiding. Veel interactie en praktijkgericht.

Lieselot, Verantwoordelijke verpakking en logistiek

Interessante materie en leuk gebracht.

Kris, Project manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy Vrouwelijk ondernemerschap Vrouwelijk ondernemerschap Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Leiderschap in matrix organisaties – de informele leider Leiderschap in matrix organisaties – de informele leider Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Niet-hiërarchisch leidinggeven Niet-hiërarchisch leidinggeven Lees meer lees meer Writers academy De 7 magische woorden De 7 magische woorden Lees meer lees meer