Project leiderschap

Project leiderschap

  • U leert hoe u leiding geeft aan projecten, project teams en stakeholders.
  • U leert om te gaan met diversiteit in uw team.
  • U leert te onderhandelen, te netwerken en te beïnvloeden als project leider.

GA VOOR HET ALLERBESTE RESULTAAT …

Als projectmanager ga je voor het beste resultaat. Dat is logisch. Maar realiseer je wel het beste projectresultaat? Weet je wat er echt speelt binnen jouw bedrijf, binnen je team én bij je stakeholders? Haal je wel het maximale uit je projectteam? Onze training “Project leiderschap” maakt van jou dé leidinggevende met wie iedereen wil samenwerken. Tijdens deze unieke 2-daagse training nemen we jouw rol als projectleider onder de loep. Samen met onze ervaren trainer werk je aan jouw persoonlijke groei en valkuilen als project leider. Na afloop ben je een kei in gestructureerd en resultaatgericht aansturen, beïnvloeden en onderhandelen. Je brengt teamdynamiek foutloos in kaart en creëert draagvlak bij alle betrokkenen.

MAAR VELE PROJECT TEAMS ZIJN GEEN TEAMS

Want zolang in organisaties project teams bestaan uit mensen die het project werk ‘naast’ of ‘boven’ hun échte job doen, moet de project manager een uitmuntend projectleider zijn. Want vaak is er niet echt sprake van een ‘team’ maar eerder van een groep mensen die een bijdrage leveren aan het projectresultaat. Deze teamleden stellen een beperkte hoeveelheid tijd beschikbaar voor het project. Ze komen incidenteel bij elkaar om over de voortgang te overleggen. Eigenaarschap beperkt zich meestal tot de eigen bijdrage met een vleugje betrokkenheid bij het eindresultaat. Projectleiders zijn onontbeerlijk om de voortgang in het project te houden en de werkzaamheden op elkaar af te stemmen en te coördineren. Maar hoe maak je als projectmanager van dit ‘toevallige’ team, een hecht én resultaatgericht projectteam?

CONCRETE AANPAK

Het programma is opgebouwd rond 7 modules, waarbij de essentiële aspecten van succesvol project leiderschap worden uitgewerkt. Hierbij worden presentaties afgewisseld met gedragsmatige oefeningen, reflectie, ervaringsuitwisseling en concrete cases. Verder moet je als deelnemer voorafgaand aan het programma een beïnvloedingsassessment scoren, dat na de training als jouw persoonlijk leerplan dient.

Deze workshop is zeer interactief en biedt jou de essentiële praktijk die je nodig hebt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, die je morgen kan toepassen op écht project werk in (h)échte projectteams.

Lidewij Van Nevel - Trainer IFBD
Projecten leiden heeft twee kanten: de harde kant en de zachte kant. De harde kant gaat over de structuur, de voorwaarden en de middelen van een project. De zachte kant gaat over mensen, over interactie en over jouw houding als projectleider.

Lidewij Van Nevel - Trainer IFBD

Lidewij Van Nevel koppelt een unieke ervaring als HR Business Partner, Organisatie & Development Specialist én Project Management Consultant.  Dit laat haar toe om de échte pijnpunten van projectleiderschap in kaart te brengen en aan te pakken.  Na een eerste opdracht bij de Provincie Vlaams-Brabant, startte Lidewij in 2014 als HR Business Partner bij Sappi Europe. Enkele jaren later werd als verantwoordelijk voor organisatieontwikkeling en people development, zowel in Brussel, Lanaken als Maastricht. In 2018 stapte zijn over naar Stanwick Consultants, waar zij vandaag complexe projecten runt met als specialiteit human dynamics in project management.   

Super docent!

Chloë, Country Marketing Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Communicatie, presentatie & impact Listig in lastige situaties Listig in lastige situaties Lees meer lees meer Writers academy De chief happiness officer De chief happiness officer Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Niet-hiërarchisch leidinggeven Niet-hiërarchisch leidinggeven Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Stress & burn-out preventie op de werkvloer Stress & burn-out preventie op de werkvloer Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]