Project leiderschap - IFBD
Project leiderschap

Project leiderschap

  • U leert hoe leiding geeft aan projecten, project teams en stakeholders.
  • U leert om te gaan met diversiteit in uw team.
  • U leert te onderhandelen, te netwerken en te beïnvloeden als project leider.

GA VOOR HET ALLERBESTE RESULTAAT …

Als projectmanager ga je voor het beste resultaat. Dat is logisch. Maar realiseer je wel het beste projectresultaat? Weet je wat er echt speelt binnen jouw bedrijf, binnen je team én bij je stakeholders? Haal je wel het maximale uit je projectteam? Onze training “Project leiderschap” maakt van jou dé leidinggevende met wie iedereen wil samenwerken. Tijdens deze unieke 2-daagse training nemen we jouw rol als projectleider onder de loep. Samen met onze ervaren trainer werk je aan jouw persoonlijke groei en valkuilen als project leider. Na afloop ben je een kei in gestructureerd en resultaatgericht aansturen, beïnvloeden en onderhandelen. Je brengt teamdynamiek foutloos in kaart en creëert draagvlak bij alle betrokkenen.

MAAR VELE PROJECT TEAMS ZIJN GEEN TEAMS

Want zolang in organisaties project teams bestaan uit mensen die het project werk ‘naast’ of ‘boven’ hun échte job doen, moet de project manager een uitmuntend projectleider zijn. Want vaak is er niet echt sprake van een ‘team’ maar eerder van een groep mensen die een bijdrage leveren aan het projectresultaat. Deze teamleden stellen een beperkte hoeveelheid tijd beschikbaar voor het project. Ze komen incidenteel bij elkaar om over de voortgang te overleggen. Eigenaarschap beperkt zich meestal tot de eigen bijdrage met een vleugje betrokkenheid bij het eindresultaat. Projectleiders zijn onontbeerlijk om de voortgang in het project te houden en de werkzaamheden op elkaar af te stemmen en te coördineren. Maar hoe maak je als projectmanager van dit ‘toevallige’ team, een hecht én resultaatgericht projectteam?

CONCRETE AANPAK

Het programma is opgebouwd rond 7 modules, waarbij de essentiële aspecten van succesvol project leiderschap worden uitgewerkt. Hierbij worden presentaties afgewisseld met gedragsmatige oefeningen, reflectie, ervaringsuitwisseling en concrete cases. Verder moet je als deelnemer voorafgaand aan het programma een beïnvloedingsassessment scoren, dat na de training als jouw persoonlijk leerplan dient.

Deze workshop is zeer interactief en biedt jou de essentiële praktijk die je nodig hebt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, die je morgen kan toepassen op écht project werk in (h)échte projectteams.

Peter De Meyer - Trainer IFBD
Projecten leiden heeft twee kanten: de harde kant en de zachte kant. De harde kant gaat over de structuur, de voorwaarden en de middelen van een project. De zachte kant gaat over mensen, over interactie en over jouw houding als projectleider.

Peter De Meyer - Trainer IFBD

Peter De Meyer combineert meer dan 15 jaar (internationale) lijnmanagementervaring met 10 jaar praktische ervaring op het vlak van organisatie- en leiderschapsontwikkeling, change en project management. Als lijnmanager werkte hij o.a. bij Remi Claeys Aluminium, ITT Thomas, Management Centre Europe en AMA Int’l. Zijn expertise richt zich vooral op drie pijlers: teamgerichte organisatiestructuren, strategisch leiderschap en change management.

Vandaag is Peter ‘Associate Faculty Member’ van zowel het IFBD als het Center for Creative Leadership dat wereldwijd één van de Top 5-organisaties is op het vlak van leiderschapsontwikkeling volgens zowel Business Week, The Financial Times en Harvard Business Review. Hiernaast is hij Hoofddocent Total Team Management, Project Leiderschap, Virtuele Teams, Leiderschap 2.0 & Strategisch Leiderschap binnen het IFBD.

Super docent!

Chloë, Country Marketing Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Stress & burn-out preventie op de werkvloer Stress & burn-out preventie op de werkvloer Lees meer lees meer Project management Project planning & opvolging Project planning & opvolging Lees meer lees meer Project management Risico management in projecten Risico management in projecten Lees meer lees meer Project management Opzetten van een PMO (Project management office) Opzetten van een PMO (Project management office) Lees meer lees meer