Zelforganisatie & zelfsturing op de werkplek - IFBD
Zelforganisatie & zelfsturing op de werkplek

Zelforganisatie & zelfsturing op de werkplek

  • U leert hoe u het zelflerend, zelfsturend en zelfoplossend vermogen van uw team of organisatie vergroot.
  • U leert een zelfsturend team op starten én op te volgen.
  • U leert uw rol te kennen als leidinggevende bij zelfsturing en zelforganisatie.

WANNEER IS EEN TEAM NIET LANGER EEN GROEP INDIVIDUEN?

Meer en meer worden teams – en niet langer individuen – als eindverantwoordelijke voor een proces of deelproces aangesteld. Dit team wordt niet langer gezien als een geheel van individuele competenties, maar als een zelfstandig opererende groep, die de verantwoording draagt voor het geheel van samenhangende activiteiten, nodig om een duidelijk omschreven, herkenbaar product of dienst te leveren aan een interne of externe klant.

WANNEER WORDT EEN TEAM ZELFSTUREND OF AUTONOOM: WERK EERST AAN HET TEAM EN STRUCTUREN

Makkelijk is dit niet, want het autonome of zelfsturende team heeft nood aan sterke structuren, de juiste informatie, de nodige competenties, de noodzakelijke hulpmiddelen en moet beschikken over de autoriteit om zelfstandig te beslissen over het werkproces. Want net hierin schuilt de kracht (maar evenzeer de zwakte) van het zelfsturende team. Cruciaal blijft echter dat u eerst moet werken aan een team, dan sturing brengen en dan pas groeien tot zelforganisatie of zelfsturing.   

VAN INPUT LEIDINGGEVENDE NAAR OUTPUT LEIDINGGEVENDE: NATUURLIJK LEIDERSCHAP

Vele projecten met zelfsturende teams mislukken of slagen er niet in de verwachte resultaten hard te maken. Dit heeft zelden te maken met de onwil of onkunde van het team, maar bijna altijd met de omgeving, de cultuur en het leiderschap. Want niet alleen het team verandert, maar ook het traditionele leiderschap en de prestatie-managementcyclus staat bij autonome teams onder druk.  ‘Leiding geven’ aan een autonoom team vergt andere competenties. En dit is net wat deze unieke doe-training u leert. U leert een organisatiestructuur op te zetten, u krijgt zicht op de 8 elementaire voorwaarden voor zelfsturing, u leert hoe u een zelfsturend team opstart (kick-of) en hoe teamcoaches en teammedewerkers naar meer eigenaarschap toe worden gecoacht.  Kortom, u leert te groeien van input leider naar output leider.  

VERGROOT HET ZELFLEREND, ZELFSTUREND EN ZELFOPLOSSEND VERMOGEN VAN UW TEAMS

Iedere leidinggevende droomt van een creatief team dat zelfstandig problemen oplost, leert uit eerdere projecten, processen mee vorm geeft en dit alles met een relatieve graad van autonomie. Maar dit is alleen mogelijk indien u dit als leidinggevende ook faciliteert. Deze workshop staat stil bij de meest cruciale externe succesfactoren (organisatie, cultuur, …) maar evenzeer bij de essentiële interne succesfactoren (samenstelling team, prestatie management, rol van leidinggevende, teamcoach,…) van uw zelfsturend team.

Franky Van Hoecke - Trainer IFBD
Elke leidinggevende droomt van een team dat zelfstandig problemen oplost, leert uit eerdere projecten, processen mee vorm geeft en dit alles met een relatieve graad van autonomie. Maar dit is alleen mogelijk indien u dit als leidinggevende ook faciliteert.

Franky Van Hoecke - Trainer IFBD

Franky Van Hoecke is zonder meer een expert op het gebied van leiderschap, communicatievaardigheden, onderhandelingstechnieken en team building. Hij startte zijn carrière bij Volvo Cars Europe, waar hij kan terugblikken op een jarenlange ervaring als trainer en coach van zowel managementfuncties als uitvoerende medewerkers. Hij werkte daar tot voor kort als leerbegeleider. Zowel binnen de eigen organisatie, bij toeleveranciers als bij derden was hij verantwoordelijk voor organisatieontwikkeling, opleiding en coaching van medewerkers op het terrein van HRM. Hij trainde voor het IFBD intussen vele 1000-den operationele managers, leidinggevenden, teamleaders, shiftleaders, … in de basisbouwstenen van operationeel leiderschap. Hij is wars van methodologieën, maar stelt steeds de mens (zowel leidinggevende, individueel teamlid als integraal team) centraal. Zijn trainingen worden vooral gewaardeerd door de nononsense aanpak en de vele herkenbare voorbeelden, oefeningen en cases.

Vooral de interactie met andere deelnemers en uitwisseling van ervaring vond ik een meerwaarde in deze cursus.

Marijke, Team Unit Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Lees meer lees meer Writers academy Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Stem & lichaamstaal als fundament van authentiek leiderschap Stem & lichaamstaal als fundament van authentiek leiderschap Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2021 Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2021 Lees meer lees meer