Masterclass inkoop - de inkoper als business partner - IFBD
Masterclass inkoop – de inkoper als business partner

Masterclass inkoop – de inkoper als business partner

  • U leert alles over het nieuwe inkoop paradigma.
  • U leert hoe u groeit van een functioneel isolement tot een volwaardige business partner.
  • U krijgt een road map en een persoonlijk actieplan om business gerichte inkoopstrategieën te ontwikkelen.

DE KLASSIEKE INKOOP RAAKT UITGEWERKT

In de meeste organisaties is “inkoop” uitgegroeid tot een succesvolle kostenbespaarder. Inkoop bereikt echter zo langzamerhand het einde van haar S-curve. Nog meer kosten besparen wordt steeds moeilijker en gaat ten koste van structurele kwaliteit of service. Als inkoopprofessional wilt u graag meer waarde toevoegen dan alleen kostenbesparingen, maar u krijgt daarvoor niet vaak de ruimte van uw business collega’s. Inkoop is dan ook een functie die steeds meer in isolement verkeert. Met andere woorden: hoog tijd dat “inkoop” zijn nieuwe S-curve vindt, zodat u een volwaardige partner in business wordt.

INKOOP LEVERT DE VERKEERDE DINGEN AAN DE VERKEERDE MENSEN

Het inzicht dat “inkoop” eigenlijk de verkeerde dingen aan de verkeerde mensen levert, bracht Gerco Rietveld tot de paradigma shift. “Inkoop” moet en kan zijn focus verschuiven van kostenbesparingen naar business voordelen. Bruggen bouwen met de business collega’s door aan te sluiten en bij te dragen aan hun business doelstellingen. Gerco leert u tijdens deze unieke strategische inkoopworkshop hoe u dat met succes kunt doen.

EEN BOEK LEZEN OVER DE TANGO WIL NOG NIET ZEGGEN DAT U KUNT DANSEN

In deze masterclass behandelt Gerco Rietveld ‘het verhaal achter het verhaal’ en traint hij u in het concept van de business gedreven inkoop. Hij brengt ook talloze praktijkvoorbeelden en deelt met u de nieuwste inzichten die hij heeft verworven en succesvol heeft toegepast bij zijn klanten.

HET “BUSINESSDOEL DOOR INKOOPDOEN”-PRINCIPE

Eén van de nieuwste inzichten is het “businessdoel door inkoopdoen”-principe, dat Gerco afleidde van de succesvolle OGSM-methodiek (Objective, Goals, Strategies, Measures). Dit is dé sleutel om de brug te bouwen tussen “inkoop” en de business. Tijdens deze training leert u dit principe toe te passen voor uw eigen organisatie, waarmee u de basis legt om een volwaardige partner in business te worden.

Gerco Rietveld - Trainer IFBD
Inkopers leveren te vaak de verkeerde dingen aan de verkeerde mensen. Ze leveren kostenbesparingen aan het bestuur, terwijl ze businessvoordelen moeten leveren aan het business management.

Gerco Rietveld - Trainer IFBD

Gerco Rietveld startte zijn loopbaan als bankier bij de toenmalige NMB Bank. Aansluitend was hij 8 jaar inkoopdirecteur van ING Groep. In 1995 richtte Rietveld het inkoopadviesbureau Compendium op.

Vanaf 2002 richt hij zich op strategische vraagstukken langs de waardeketen, met bijzondere focus op de (potentiële) impact van leveranciers op het business model en de business strategie van organisaties. Van zijn hand is o.m. ‘Inkoop, een nieuw paradigma’ dat bekroond werd als management boek van het jaar. Hij wordt in de Benelux gezien als ‘inkoop-goeroe’ die samen met zijn klanten de inkoopafdeling naar dat cruciale (strategische) niveau hoger tilt.

Inclusief voor elke deelnemer!

> “Rietveld gooit het inkoopvak op zijn kop – en dat leidt vreemd genoeg tot veelal razend enthousiaste reacties.” (Dennis Mensink).
> “Superboek! Ik heb met veel genoegen en soms ook met buikpijn van het lachen het nieuwe boek van Gerco Rietveld gelezen.” (Lisette Loos).
> “Ik herken in Rietveld een helder en strategisch denker, die kennis heeft van zowel de literatuur én de rauwe praktijk van alledag.” (Rudy Van Stratum)

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Inkoop – Een nieuw paradigma’ van uw trainer Gerco Rietveld mee naar huis. 

Heel erg inspirerend. Bedankt! Added value!

Bram, Procurement Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Aankoop & facility Effectief en doelgericht onderhandelen voor aankopers Effectief en doelgericht onderhandelen voor aankopers Lees meer lees meer Writers academy De psychologie van het onderhandelen De psychologie van het onderhandelen Lees meer lees meer Writers academy Wat als de klant nee zegt … Wat als de klant nee zegt … Lees meer lees meer Financieel Management voor niet-financiële professionals Balanslezen voor inkopers Balanslezen voor inkopers Lees meer lees meer