Masterclass inkoop - de inkoper als business partner - IFBD
Masterclass inkoop – de inkoper als business partner

Masterclass inkoop – de inkoper als business partner

  • U leert alles over het nieuwe inkoop paradigma.
  • U leert hoe u groeit van een functioneel isolement tot een volwaardige business partner.
  • U krijgt een road map en een persoonlijk actieplan om business gerichte inkoopstrategieën te ontwikkelen.

DE KLASSIEKE INKOOP RAAKT UITGEWERKT

In de meeste organisaties is “inkoop” uitgegroeid tot een succesvolle kostenbespaarder. Inkoop bereikt echter zo langzamerhand het einde van haar S-curve. Nog meer kosten besparen wordt steeds moeilijker en gaat ten koste van structurele kwaliteit of service. Als inkoopprofessional wilt u graag meer waarde toevoegen dan alleen kostenbesparingen, maar u krijgt daarvoor niet vaak de ruimte van uw business collega’s. Inkoop is dan ook een functie die steeds meer in isolement verkeert. Met andere woorden: hoog tijd dat “inkoop” zijn nieuwe S-curve vindt, zodat u een volwaardige partner in business wordt.

INKOOP LEVERT DE VERKEERDE DINGEN AAN DE VERKEERDE MENSEN

Het inzicht dat “inkoop” eigenlijk de verkeerde dingen aan de verkeerde mensen levert, bracht Gerco Rietveld tot de paradigma shift. “Inkoop” moet en kan zijn focus verschuiven van kostenbesparingen naar business voordelen. Bruggen bouwen met de business collega’s door aan te sluiten en bij te dragen aan hun business doelstellingen. Gerco leert u tijdens deze unieke strategische inkoopworkshop hoe u dat met succes kunt doen.

EEN BOEK LEZEN OVER DE TANGO WIL NOG NIET ZEGGEN DAT U KUNT DANSEN

In deze masterclass behandelt Gerco Rietveld ‘het verhaal achter het verhaal’ en traint hij u in het concept van de business gedreven inkoop. Hij brengt ook talloze praktijkvoorbeelden en deelt met u de nieuwste inzichten die hij heeft verworven en succesvol heeft toegepast bij zijn klanten.

HET “BUSINESSDOEL DOOR INKOOPDOEN”-PRINCIPE

Eén van de nieuwste inzichten is het “businessdoel door inkoopdoen”-principe, dat Gerco afleidde van de succesvolle OGSM-methodiek (Objective, Goals, Strategies, Measures). Dit is dé sleutel om de brug te bouwen tussen “inkoop” en de business. Tijdens deze training leert u dit principe toe te passen voor uw eigen organisatie, waarmee u de basis legt om een volwaardige partner in business te worden.

Gerco Rietveld - Trainer IFBD
Inkopers leveren te vaak de verkeerde dingen aan de verkeerde mensen. Ze leveren kostenbesparingen aan het bestuur, terwijl ze businessvoordelen moeten leveren aan het business management.

Gerco Rietveld - Trainer IFBD

Gerco Rietveld startte zijn loopbaan als bankier bij de toenmalige NMB Bank. Aansluitend was hij 8 jaar inkoopdirecteur van ING Groep. In 1995 richtte Rietveld het inkoopadviesbureau Compendium op.

Vanaf 2002 richt hij zich op strategische vraagstukken langs de waardeketen, met bijzondere focus op de (potentiële) impact van leveranciers op het business model en de business strategie van organisaties. Van zijn hand is o.m. ‘Inkoop, een nieuw paradigma’ dat bekroond werd als management boek van het jaar. Hij wordt in de Benelux gezien als ‘inkoop-goeroe’ die samen met zijn klanten de inkoopafdeling naar dat cruciale (strategische) niveau hoger tilt.

Inclusief voor elke deelnemer!

> “Rietveld gooit het inkoopvak op zijn kop – en dat leidt vreemd genoeg tot veelal razend enthousiaste reacties.” (Dennis Mensink).
> “Superboek! Ik heb met veel genoegen en soms ook met buikpijn van het lachen het nieuwe boek van Gerco Rietveld gelezen.” (Lisette Loos).
> “Ik herken in Rietveld een helder en strategisch denker, die kennis heeft van zowel de literatuur én de rauwe praktijk van alledag.” (Rudy Van Stratum)

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Inkoop – Een nieuw paradigma’ van uw trainer Gerco Rietveld mee naar huis. 

Heel erg inspirerend. Bedankt! Added value!

Bram, Procurement Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 trainingen anno 2022

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Anderen bekeken ook
Writers academy Onzichtbaar verhoren: verhoortechnieken voor professionals Onzichtbaar verhoren: verhoortechnieken voor professionals Lees meer lees meer Writers academy Doe, dump of delegeer … Doe, dump of delegeer … Lees meer lees meer Strategie & innovatie De fluïde organisatie De fluïde organisatie Lees meer lees meer Writers academy Het perfecte project Het perfecte project Lees meer lees meer