Hoe vang ik een rat ... - IFBD
Hoe vang ik een rat …

Hoe vang ik een rat …

  • U leert hoe u omgaat met gekonkel, intriges en samenzwering op de werkplek.
  • U leert hoe valsspelers, lobbyers, intriganten en wandelgangers countert.
  • U leert het politieke spel te doorzien maar vooral juist te spelen.

GEKONKEL EN SAMENZWERING IN DE MEETINGROOM …

U kent ze wel: konkelende collega’s, klanten die het spel niet eerlijk spelen, leveranciers die halve waarheden vertellen, een baas die achter uw rug dealtjes sluit en samenzwerende managers. Ogenschijnlijk niets aan de hand, maar ineens slaan ze toe: tijdens de vergadering, net voor u een contract afsluit, als uw promotie in de weegschaal ligt of bij de koffieautomaat, zomaar … En dan bent u geconfronteerd met een echte rat. Maar hoe gaat u om met politieke spelletjes, weerstand, emoties, dominante en irritante persoonlijkheden? Hoe gaat u terug naar de inhoud en het échte plezier in uw werk?

MAAK VAN TEGENSTANDERS TERUG MEDESTANDERS

Beslissingen moeten vallen op basis van 99% argumenten en 1% macht en strepen. Anders gaat het fout. Op zeer verfrissende wijze leert u tijdens deze dag hoe u opvallende en minder opvallende rattenstreken, listen, trucs en politieke spelletjes weert. Wat doet u als iemand informatie achterhoudt? Hoe pareert u vergadertrucs? Hoe pakt u overmatige lobbyers, intriganten en wandelgangers aan? Hoe pareert u dominantie en coalities? Maar vooral, hoe maakt u van deze tegenstanders terug medestanders?

WORD EEN RATTENVANGER …

Managers zijn niet steeds lief voor elkaar. U moet echter vermijden dat u het slachtoffer wordt van trucs, streken of niet gewenst gedrag tijdens meetings, onderhandelingen of informele gesprekken. Want niet iedereen heeft steeds het beste met u voor. En een voorbereid manager, is een goed rattenvanger.

Peter van der Geer - Trainer IFBD
Ratten planten zich schrikbarend snel voort op de werkplek. Voor je het weet word je zelf het slachtoffer van hun rattenstreken. Daarom is een voorbereid manager, een goede rattenvanger.

Peter van der Geer - Trainer IFBD

Peter van der Geer is de auteur van “Hoe vang ik een rat?” en talloze andere publicaties. Hij is een zeer ervaren trainer die in zijn carrière van meer dan 20 jaar, meer dan 500 grote organisaties “van binnen” heeft gezien. Hij is hierdoor bekend met de finesses van het overtuigen en het omgaan met – en counteren van streken in vele bedrijven en overheidsorganisaties. Motto in het werk van Peter is ‘iedereen in de hoofdrol’: met de juiste technieken, slimme interactie en een dosis humor slaagt hij erin om uw mening het nodige gewicht te geven

Inclusief voor elke deelnemer!

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training de bestseller “Hoe vang ik een rat?” (meer dan 25.000 exemplaren verkocht) vol met technieken, tips en trucs om in elke moeilijke situatie mensen daadwerkelijk te overtuigen. In dit boek bezorgt uw trainer u tal van inzichten en tactieken om weerwerk te leveren tegen gesprekspartners die vuil (verbaal) spel spelen.

Bij deelname aan deze training krijgt u het boek ‘Hoe vang ik een rat?’ van uw trainer Peter van der Geer mee naar huis. 

Zeer leerrijke opleiding en super aangename docent. Aanrader!

Steve, Deployment & Training Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Communicatie, presentatie & impact To the point presenteren & rapporteren – ONLINE WORKSHOP To the point presenteren & rapporteren – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf Assertiviteit voor de leidinggevende Assertiviteit voor de leidinggevende Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Glashelder werken Glashelder werken Lees meer lees meer Writers academy Onzichtbaar leiderschap Onzichtbaar leiderschap Lees meer lees meer