Krachtgericht coachen

Krachtgericht coachen

 • Waar liggen de échte kwaliteiten van professionals? 
 • Hoe kunnen die optimaal benut worden? 
 • Hoe kunt u – als coach – helpen om stoorzenders te elimineren, zodat het psychologisch kapitaal optimaal kan worden ingezet?

WAAROM U DIT PROGRAMMA NIET MAG MISSEN …

 • Wilt u als leidinggevende of coach weten hoe u anderen én uzelf motiveert en doet groeien? 
 • Wilt u mensen in beweging brengen én in beweging houden?
 • Wilt u initiatief en besluitvaardigheid stimuleren?
 • Wilt u werken vanuit de sterktes en de kracht van mensen?  

Als u vier maal ‘ja’ antwoordt op deze vragen, dan mag u deze unieke workshop niet missen.  

KRACHTGERICHT COACHEN: VERTREK VANUIT DE STERKTES EN NIET VAN UIT DE ZWAKTES

Wetenschappelijk onderzoek in de positieve psychologie toont aan dat wanneer u focust op ‘wat wel lukt’ in plaats van op ‘wat niet lukt’, u pas echt de veerkracht in mensen verhoogt. Door het richten op de positieve kernkwaliteiten en idealen bij professionals, stimuleert u groei en vergroot u het psychologisch kapitaal. 

Maar hoe doet u dat als leidinggevende of coach? Waar liggen de kwaliteiten van mensen? Hoe kunnen die optimaal benut worden? Hoe kunt u professionals helpen om belemmeringen om te buigen en de volumeknop van de stoorzenders te verminderen, zodat ze hun kwaliteiten (hun ‘psychologisch kapitaal’) optimaal kunnen inzetten?   

Tijdens deze tweedaagse ervaringsgerichte opleiding leert u alles over krachtgericht begeleiden en coachen. U leert hoe u de focus legt op het aanspreken van het potentieel binnen uzelf en anderen en hoe u vanuit verbinding communiceert.

HET PSYCHOLOGISCH KAPITAAL EN HAAR STOORZENDERS

Krachtgericht coachen werd ontwikkeld door Prof. dr. Fred Korthagen en Ellen Nuijten en sluit aan bij het gelijknamige boek “Krachtgericht coachen”, dat u ook meeneemt na dit programma.  De aanpak is gericht op het optimaal benutten van het “psychologisch kapitaal”, aanwezig bij elke professional.  Maar u leert ook hoe u de stoorzenders elimineert, die u net verhinderen om dat potentieel optimaal in te zetten.  Karen van Garsse, uw expert trainer-coach, werd door Prof. dr. Korthagen opgeleid om dit programma ook in België te kunnen verzorgen.  

 3D-LEREN: DIEPGAAND EN DUURZAAM LEREN DAT DOORWERKT IN GEDRAG

Krachtgericht coachen werkt. De methode werd wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd, en leidt steevast tot mulitlevel learning of “3D-leren”. Leren dat Diepgaand is en dat Duurzaam Doorwerkt in gedrag.

De aanpak omvat elementen uit diverse benaderingen waaronder de positieve psychologie, Theory U, Gestalt, de Diamantbenadering van Almaas, NLP, mindfulness, oplossingsgericht coachen,…  De kern van deze benaderingen werd samengebracht in een eenvoudige maar krachtige methode die natuurlijke groei en flow bevordert, zowel in werken als in leren. De kernreflectie is de essentie van de methode en gaat over het afstemmen op idealen en kernkwaliteiten naast de bewustwording en aanpak van eigen interne belemmeringen en stoorzenders.

WAT ZAL U LEREN …

De belangrijkste meerwaarde van krachtgericht coachen is de toegenomen effectiviteit in het aanboren van de kracht van mensen en het creëren van flow in leerprocessen. Ondermeer volgende competentiedomeinen worden behandeld :

 • Ondersteunen van leerprocessen via het Broaden en Build model van Frederickson.
 • Het opsporen van en werken met kwaliteiten, idealen en belemmeringen.
 • Het bevorderen van de samenhang van denken, voelen en willen tijdens reflectieprocessen.
 • Interveniëren op de verschillende lagen in de persoon middels het ui-model en versterken van de afstemming tussen deze lagen (alignment).
 • Flow in leerprocessen stimuleren.
 • Destructieve zelfbeelden transformeren in ondersteunende zelfbeelden.
 • Werken met het hier-en-nu.
 • Hanteren van presence en mindfulness tijdens coaching en het eigen professionele functioneren.
 • Leren werken met verbale en non-verbale coaching technieken, gericht op transformatief leren.
 • Bevorderen van eigenaarschap, zelfsturing en autonomie bij de coachee.
Karen Van Garsse - Trainer IFBD
Focus u als coach niet op zwaktes maar op sterktes en kracht van u zelf en uw professionals. Alleen zo brengt u mensen duurzaam in beweging en maakt u optimaal gebruik van het – bij iedereen aanwezige - psychologisch kapitaal.

Karen Van Garsse - Trainer IFBD

Karen Van Garsse is een professionele coach met meer dan 10 jaar coach ervaring. Haar doel is professionals – die vastzitten – terug in beweging te brengen én te houden door in te zetten op het potentieel en de kracht van het individu.  

Karen is gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap door het verhogen van het psychologisch kapitaal. Daarnaast heeft ze uitgebreide kennis in teamleiderschap, groepsdynamica, deep democracy en systemisch werk. Haar methode is pragmatisch en ervaringsgericht. Haar enthousiasme voor leren en groeien werkt aanstekelijk, haar stijl is oprecht en integer. Karen heeft een diep geloof in het grote potentieel van mensen en in de kracht van leren in en van groepen.

Karen heeft een stevige achtergrond in de bedrijfswereld als loopbaancoach, leiderschapscoach, teamcoach, organisatie coach, facilitator en trainer . Ze werkt graag voor mensen die zelf ook werken met mensen. Ze is verbonden aan ICF, werd opgeleid door Prof. dr. Korthagen en heeft reeds meer dan 3000 coachuren op haar teller staan.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Juridische trainingen Managen met tegenwind Managen met tegenwind Lees meer lees meer Project management Project leiderschap Project leiderschap Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Van weerstand naar veranderbereidheid Van weerstand naar veranderbereidheid Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Coaching op de werkvloer Coaching op de werkvloer Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]