Low stress presenteren - IFBD
Low stress presenteren

Low stress presenteren

  • U leert hoe u de ongewenste neveneffecten van presenteren onder controle krijgt.
  • U leert hoe u niet langer stress ‘lekt’ naar uw publiek of gesprekspartners.
  • U leert hoe u presentatiestress onder controle houdt door te communiceren vanuit je kracht.

TRANSPIRATIE EN KOUD ZWEET

Slecht nieuws voor wie niet graag presenteert: presenteren is een structureel onderdeel van jouw job als professional. Of je nu een nieuwe manier van werken wilt implementeren, je diensten of producten wilt verkopen of gewoontes van jouw medewerkers wilt veranderen, je moet mensen overtuigen. En dat betekent nu eenmaal presenteren … Je krijgt van minder stress!

STEMPROBLEMEN EN WOORDEN ZOEKEN

Onderzoek in bedrijven leert ons dat voor 9 op 10 professionals presenteren gelijk staat met stress. Transpiratie, stemproblemen, verbale en non-verbale tics … De lijst met ongewenste neveneffecten van stress tijdens presentaties is lang … langer dan je zou vermoeden. Je krijgt van minder stress!

EUH, NIETWAAR, EIGENLIJK, DUS, … EN ANDERE VERBALE TICS

Het paradoxale is dat iedere ‘gestresste’ presentator – soms nog beter dan zijn of haar publiek – weet dat niemand zit te wachten op overladen slides vol irrelevante informatie. En toch is PPT steevast het anker van zowat elke business presentatie. Je krijgt van minder stress!

DOBBEREN, STAREN, FRIEMELEN EN ANDERE NON-VERBALE TICS

Weinig professionals hebben ooit geleerd hoe te presenteren in een business context. Al doende leert men, maar dit resulteert helaas nog al te vaak in het academische monoloog model: titel – agenda (zeggen wat je gaat zeggen) – slides toelichten – samenvatten wat je gezegd hebt en afsluiten met een groot vraagteken op een slide. Om dan vast te stellen dat niemand ook maar één vraag heeft: ze zijn gewoon blij dat je klaar bent … Je krijgt van minder stress!

LEER HOE JE LOW STRESS PRESENTEERT!

Tijdens de opleiding ‘Low stress presenteren’ leer je hoe je een presentatie van monoloog tot een (virtuele) dialoog transformeert. Daardoor gaat je stressgehalte al met een paar punten naar beneden. Je leert hoe je een publiek meeneemt in je verhaal van bij het begin, ze door een goed doordachte argumentatie loodst die in een logische conclusie uitmondt en hen overtuigt. Je ontdekt hoe je als het ware in het hoofd van je publiek kruipt waarbij jij hen tot denken stimuleert. Door de permanente echte én virtuele interactie met je publiek voel jij je meer op je gemak waardoor je communiceert vanuit je kracht. We geven je tijdens deze workshop ook inzicht in hoe jij ongewild en subtiel stress ‘leakt’ waardoor je er meteen ook grip op krijgt. Als extraatje krijg je nog een paar technieken om jezelf tegen stressvolle situaties te beschermen.

Hilde Jaspaert - Trainer IFBD
De lijst met ongewenste neveneffecten van stress tijdens presentaties is lang: transpireren, te snel praten, zenuwhoestjes, droge kelen, stemproblemen. Tal van verbale en non-verbale tics gijzelen uw presentatie.

Hilde Jaspaert - Trainer IFBD

Hilde Jaspaert is al meer dan 25 jaar actief binnen training & coaching rond communicatie. Na ruime ervaring als keynote speaker op internationale events heeft zij zich gespecialiseerd in het trainen en coachen van professionals in Leadership & soft skills. Een van haar favoriete topics is ‘Low stress presenteren’ omdat zij er steevast in gelooft dat mensen veel meer kunnen halen uit presentaties als ze zich stressverlagend voorbereiden. Zo heeft ze al duizenden managers en CEO’s begeleid in het overtuigender maken van de design en roll-out van hun presentaties.

Vertrekkend vanuit haar expertise binnen NLP en body language zoekt zij met haar deelnemers naar een gepersonaliseerde manier om stress te voorkomen, te verlagen of te camoufleren als er dan toch eens een lastige situatie zou ontstaan. Deelnemers getuigen dat Hilde’s trainingen to the point, plezant, zacht confronterend en uiterst effectief zijn.

Zeer goede opleiding, de aandacht wordt goed vastgehouden.

Freek, Calculator

Uitstekende docent + heel concreet met tips en tricks!

Kurt, CFO

Geen opmerkingen, gewoon perfect!

Leontine, Corporate Quality Assurance Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Communicatie, presentatie & impact Spreken als Obama Spreken als Obama Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Verbindende communicatie voor professionals & leidinggevenden Verbindende communicatie voor professionals & leidinggevenden Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact De magie van sterke vragen en écht luisteren – ONLINE WORKSHOP De magie van sterke vragen en écht luisteren – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Social Selling Social Selling Lees meer lees meer