Mastering US GAAP - IFBD
Mastering US GAAP

Mastering US GAAP

  • U leert alles over de financiële rapportering binnen een Amerikaans moeder- of dochterbedrijf.
  • U leert de verschillen in financial statements en balance sheets.
  • U leert hoe u een US GAAP expert wordt.

RAPPORTEREN NAAR AMERIKA VEREIST KENNIS VAN US GAAP

Werkt u in een Belgische dochter van een Amerikaanse moedermaatschappij? Is uw organisatie actief op de Amerikaanse markt? Heeft u te maken met de financiële verslaggeving van een Amerikaanse onderneming? Wilt u de impact en invoering van US GAAP op uw organisatie kennen en weten hoe u hiermee moet omgaan? Moet u de rapportage naar de US verzorgen? Dan is kennis van Amerikaanse FASB standaarden onontbeerlijk.

MEER DAN EEN OPSOMMING VAN VERSCHILLEN

Waar de meeste trainingen zich focussen op de verschillen tussen Local/Belgian GAAP en US GAAP, gaan we in deze training veel verder dan een vrijblijvende vergelijking te maken van standaarden. Zo krijgt u als deelnemer inzicht in alle aspecten van de Amerikaanse rapportage waarbij zowel de FASB-regels als de SECForms en regels uit de doeken worden gedaan met betrekking tot het te rapporteren boekjaar. Maar bovenal leert u ermee werken … Want de Amerikaanse verslaggevingsstandaarden zijn ‘rules based’. Daarom besteedt onze expert-trainer veel aandacht aan de inhoud van de geldende weten regelgeving ten aanzien van verslaggeving in de VS. Bovendien komen ook verslaggevingsvereisten van de Securities and Exchange Commission, de “SEC”, ofwel de Amerikaanse beurswaakhond aan de orde.

WORD EEN US GAAP EXPERT!

Na deze training bent u in staat de rapportage te verzorgen aan Amerikaanse ondernemingen met een zetel buiten de Verenigde Staten en bent u ook voorbereid om in de Verenigde Staten aan de slag te gaan met deze materie.

Stefan Betting - Trainer IFBD
In dit programma ga ik verder dan een vrijblijvende vergelijking te maken tussen de financiële standaarden zoals Local/Belgian GAAP, IFRS en US GAAP. Je krijgt inzicht in alle aspecten van de Amerikaanse financiële rapportage maar vooral … je leert er ook mee te werken.

Stefan Betting - Trainer IFBD

Stefan Betting is Register Accountant en eigenaaroprichter van PROFEDA, een organisatie gericht op training en advies aan accountants-, advocatenen notariskantoren. Stefan is kerndocent en examinator (Internationale) Externe Verslaggeving aan de Nyenrode School of Accounting & Controlling en is auteur van tientallen publicaties. Stefan heeft meer dan 20 jaar Benelux-ervaring met het geven van trainingen, masterclasses en cursussen op het gebied van externe verslaggeving, US GAAP, IFRS en complexe financiering. Hij heeft bij verschillende organisaties en in verschillende branches – van energie en telecom tot financiële dienstverlening – grootschalige projecten uitgevoerd en trainde intussen vele duizenden financiële professionals in België en Nederland. Stefan is in staat om de vrij complexe – en vaak theoretische benadering van US GAAP – te vertalen tot een herkenbare én bruikbare essentie. Deze training heeft als doel om van u een US GAAP expert te maken.

Uitstekende kennis van de materie, ik ben "impressed"!

Carmen, Legal Entity Controller

Goede opleiding van een moeilijke materie!

Youri, CFO
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Financieel Management voor niet-financiële professionals Cash is King – cash flow analyse Cash is King – cash flow analyse Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals 8 te vermijden valkuilen in management accounting 8 te vermijden valkuilen in management accounting Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Budgetteren van personeelskosten Budgetteren van personeelskosten Lees meer lees meer Excel voor business professionals Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel Lees meer lees meer