Het grote BTW-blunderboek - IFBD
Het grote BTW-blunderboek

Het grote BTW-blunderboek

  • U leert zich te beschermen tegen de meest courante maar ook minder courante BTW-blunders.
  • U krijgt een waterdichte update van de échte BTW knelpunten, upgedate en up to date.
  • U krijgt de kans uw persoonlijke BTW-vraagstukken voor te leggen aan onze expert-trainer.

DE BTW-WETGEVING IS VOLTIJDS IN BEWEGING

Vooral de laatste jaren zien wij tal van nieuwe wetswijzigingen, circulaires, parlementaire vragen en commentaren opduiken. Sommigen zijn evident en makkelijk toe te passen, anderen zijn ingrijpend voor uw btw-administratie. Om door het bos de bomen te blijven zien enerzijds en dure fouten te vermijden anderzijds, stelt het IFBD deze unieke workshop voor.

MEEST GEMAAKTE BLUNDERS

Onze docent – zonder meer een expert in btw-materie – definieerde een twintigtal mogelijke valkuilen die u ten allen tijde moet -, maar ook kunt, vermijden. Hij baseerde zich hiertoe op zijn ruime praktijkervaring, niet alleen als trainer, maar vooral als adviseur. Sommige van deze valkuilen zijn eeuwige struikelblokken, andere zijn uitermate recente booby traps. Maar allen kunnen ze uw organisatie veel geld kosten en u veel zorgen geven.

HOE KUNT U ZICH WAPENEN TEGEN EEN BTW-CONTROLE?

Op het einde van de dag staan wij ook nog eens stil bij het praktische verloop van een btw-controle en procedure zodat u gewapend met kennis en inzichten de confrontatie aankunt. U leert niet alleen het proces, maar evenzeer de onderzoeksbevoegdheden van de btw-administratie.

WAT MAAKT DEZE WORKSHOP UNIEK?

Ofwel zijn btw-trainingen uitermate technisch en staan zij stil bij die complexe uitzonderingen die u éénmaal per jaar tegenkomt, ofwel vertrekken zij van de basis en gaan ze niet veel dieper in op de elementaire principes van de btw. Deze workshop is anders: de thema’s die wij selecteerden zijn acuut en cruciaal. Bovendien zijn dit de meest gemaakte fouten zodat u direct geld verdient na het volgen van deze training. Tot slot krijgt u de kans om – mocht dit nog niet behandeld zijn in de diverse thema’s – uw persoonlijk btw-vraagstuk voor te leggen aan de trainer.

DEZE TRAINING BETAALT ZICH OP DRIE FRONTEN TERUG

Deze training heeft een directe return on investment en wel op diverse vlakken. Ten eerste betaalt u door de juiste btw-aangifte het correcte bedrag. Ten tweede vermijdt u kostbare tijd en (administratieve) boetes bij controles. Ten derde hoeft u niet – te pas en te onpas – uw (externe) expert raadplegen voor advies zodat u deze kost kunt vermijden. Dit zorgt voor een drievoudige ROI.

Jurgen Opreel - Trainer IFBD
De grootste blunder die je als financiële professional kunt maken, is denken dat de afkorting BTW staat voor Bijzonder Toegestane Winst.

Jurgen Opreel - Trainer IFBD

Jurgen Opreel is managing partner van De btw-lijn, een onafhankelijk btwadvieskantoor voor zowel de externe beroepsbeoefenaars als nationale en internationale bedrijven.

Hij is btw-adviseur sinds 1996. Jurgen is “Lector btw” aan de Katholieke Hogeschool Leuven, gastspreker aan o.m. de Fiscale Hogeschool Brussel, Provinciale Hogeschool Limburg, de Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST), de Katholieke Hogescholen van Zuid-West-Vlaanderen (KATHO) en Limburg (KHLim) en bij tal van beroepsorganisaties. Hij is tevens vaste medewerker voor de nieuwsbrief Fiscale Actualiteit, de Vandewinckele XIV (publicaties van Kluwer) en diverse vaktijdschriften.

Verder verzorgt Jurgen ook de “Btw-club” bij Fiscaal informatief en tal van btw-opleidingen en seminaries, zowel interne als externe. Behalve Belgische btw is Jurgen ook actief op internationaal vlak en adviseert hij ook in buitenlandse btw.

Optimale beheersing van de materie - een pluim waard!

Lieve, Boekhoudster
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Financieel management voor financiële professionals 8 te vermijden valkuilen in management accounting 8 te vermijden valkuilen in management accounting Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Mastering US GAAP Mastering US GAAP Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Budgetteren van personeelskosten Budgetteren van personeelskosten Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals IAS/IFRS in de praktijk IAS/IFRS in de praktijk Lees meer lees meer